Ton balıklı haşlanmış bulgur.Yağsız karbo-protein karışımı..

İlk bakışta lezzetsiz gibi gelebilir ama deneyin kesinlikle ton balığı ve bulguru yemenin en güzel yolu.. Denemeden önce de mutlaka bulgurun faydalarını okuyun;)

Malzemeler:

Köftelik bulgur (Miktarı siz ayarlayın göz kararı)
Ton balığı (Bir büyük konserve 160 gr)
Bir adet domates
Marul
Limon
Karabiber

Köftelik bulguru suda pişirin... Zaten 5 dakikada oluyo.. Bulgur pişerken de domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.. Marulu da güzelce yıkayıp salataya koyar gibi doğrayın.. Sonra da ton balığını ve şimdiye kadar hazır olan malzemeleri derin bir kaba koyup üzerine limon ve karabiber ekleyin.. Keyfinize göre tuz ekleyip karıştırın..
Evet mükemmel bir karbo-protein kombinasyonu servise hazır.. Ayrıca çok da lezzetli oluyor.. Ve de çok pratik..Bulguru tek başına yemeye kalktım ama olmuyo, böyle hem daha besleyici hem de lezzetli.. Kesinlikle beslenme programımdan eksik etmeyi düşünmüyorum.. Dikkat ettiyseniz sıfır yağ...

Herkese afiyet olsun..

(Aslında ton balıklı kısır da diyebiliriz bu tarife:) )
 
İlginç, haşlanmış bulguru çeşitli yemeklerde kullanıldığından ötürü yedim ama ton balığıyla duymamıştım. Fırsatını bulursam denerim. Tereyağlı bulguru da dünyalara değişmem :D
 
bak ben bilmişim ya :D ben de evde bulgur pilavı olduğunda yanına tonbalığı açıp yiyorum bazen,hatta pirinç pilavıyla da yiyorum.bence güzel bi lezzeti oluyor.
 
Bugün iftarda pilav, ton balığı, ciğer yaptım çok güzeldi valla. bulgur-ton balığınıda denemiştim, o da güzeldi
 
Aslında güzel ve LezzetLi ßirşeye ßenziyor tesekkurler arkadasım (,
 
foruma bir bakayım dedim, tonu'u farklı nasıl değerlendirebilirim diye:D
tam benlik bulgura bayılırım, erinmesem şimdi kalkıp yapacağım :)
ton'u 1 kg'lık konservede alıyorum aynı şekilde yemek zevk vermemeye başlamıştı...
 
evet ton balıklı kısır oldu aslında dün akşam denedim gerçi ben bulguru ve ton balığını tek başına severim ama bu tarif benim hoşuma gitmişti ilk gördüğümde gayet lezzetli
 
Bu gün denedim tadı süper oluyo bence çok güzel tarif..... bunu daha önceden pirinç pilavına ton balığı katarak yiyodum oda çok güzel oluyo ama biraz yağlanma var bende bu aralar o yüzden bu tarif süper teşekkürler!!.....
 
Back
Yukarı