YUMURTA YEMEKLERİ
Uyarı ! Bu Tarifler i Uygularken Tavayı Yakabilirsiniz Dikkatli Olun ..
Patetesli Omlet
Malzemeler:
2-3 orta boy patates
10 yumurta
½ demet maydanoz
3 yemek kasigi tereyagi veya margarin
Tuz-karabiber
Yapilisi:
1) Patatesleri haslayip kucuk parcalar halinde kestikten sonra yagdan gecirerek sote yapin.
2) Yumurtalari bir kaba kirin ve biraz cirpin. Icine patates sote, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiber koyup karistirin.
3) 25 cm. capindaki bir tavanin icine biraz yag kizdirin. Yumurtali karisimi uce bolerek tavada kizartin.
-------------------------
2 orta boy patates..
2 yumurta...
kaşar peyniri..
isteğe göre sosis..
1 adet domates
Yumurta yemekten bıkanlar olabilir ama patatesli olunca ayrı bir güzel oluyor
Önce patatesler küp şeklinde doğranır..
İsteğe göres sosisler de küçük parçalar kalinde kesilir..
sonra ayçiçek yağında (tercihen teflon) tavada hafif kızartılır..
Sosisler kıvamına gelince (ya da patates kardeşler biz kızardık diye çığlık atınca) yumurtalar kırılır. Yumurta arkadaşlar pişmeye yakınken kabuğu soyulmuş domates de katılır. Son olarak da en üste kaşar sallanır..
Sonra da pişer ve yersiniz..
Arada içine kırmızı ya da karabiber atılabilir. Bir tutam tuz da atın tabi..
Yeşil biber sevenler ondan da koysun..
Gereçler:
6-7 adet patates
4 adet yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
tuz
karabiber
2 çay kaşıgı pul biber
3 diş sarımsak
Yapılışı:
geniş bir tavaya zeytin yağını döküyoruz. yağ kızarınca iri doğranmış sarımsakları atıyoruz. biraz pembeleşince küp halinde doğranmış olan patateslerimizi ilave ediyoruz. patatesler kavrulunca tuzunu ve baharatını ilave ediyoruz. son olarak yumurtaları ayrı bir kapta çırparak ilave ediyoruz. yemeğimiz servise hazır.
Ispanaklı Yumurta
Malzemeler:
500 gr. ispanak
2 orta boy sogan
½ fincan siviyag
6 adet yumurta
Tuz, karabiber
Yapilisi:
1) Ispanaklari ayiklayip yikayin. Uzerine biraz tuz serperek kisik ateste 5-10 dakika haslayin. Suyunu suzup ince ince kiyin.
2) Soganlari irice rendeleyin. Yag ve 1 fincan su katarak 5-10 dakika bortturun. Kiyilmis ispanaklari katip arada karistirarak suyuna cektirin. Sonra dibi duz bir kaba alip actiginiz yuvalara yumurtalari kirin, tuz ve karabiber serpin. Ustu ortulu olarak 3-4 dakika pisirin.
Beyaz Peynirli Yumurta
Malzemeler:
6 dilim beyazpeynir
6 adet yumurta
2 yemek kasigi tereyegi
Karabiber
Yapilisi:
1) Peyniri, kucuk zar biciminde dograyin; kizdirilmis yagin icine atip aralarina da yumurtalari kirin.
2) Uzerine biraz karabiber serpip ustu kapali olarak 3-4 dakika pisirin.
Sade Omlet
Malzemeler:
6 adet yumurta
6 yemek kasigi sut veya su
1 cay kasigi tuz-biraz karabiber
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
Yapilisi:
1) Kalin dipli bir tavada (teflon veya celik tavada iyi sonuc alinir) yagi yakmadan kizdirin.
2) Yumurtalari bir kaba kirip biraz cirpin; sut, tuz ve biber katin. Karisimi tavaya bosaltin. Yumurta sertlesmeye baslayinc, tavayi sapinda tutarak sallayin. Omletin dibi pembelesip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardimiyla iki kenarini ortaya dogru ust uste kavusturun ve servis tabagina aktirin.
3) Omleti uce bolerek servis yapin.
sütlü yumurtaGereçler:
5 ad.yumurta
1/2 lt.süt 1 ç.k tereyağ
tuz
kara biber
Yapılışı:
Yağsız tavada tereyağ eritilir üzerine süt konur,süt kaynamaya başlayınca yumurtalar tek,tek kırılarak karıştırılır.15 dakika sonra sulanması bitince ocak kapatılıp sıcak sıcak servis edilir.
uyuyan patates
Gereçler:
6 adet patates
4 adet yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
tuz
karabiber
2 çay kaşıgı pul biber
3 diş sarımsak
Yapılışı:
geniş bir tavaya zeytin yağını döküyoruz. yağ kızarınca iri doğranmış sarımsakları atıyoruz. biraz pembeleşince küp halinde doğranmış olan patateslerimizi ilave ediyoruz. patatesler kavrulunca tuzunu ve baharatını ilave ediyoruz. son olarak yumurtaları ayrı bir kapta çırparak ilave ediyoruz. yemeğimiz servise hazır.
Kaygana
Gereçler:
Yumurta 6 adet 300 gram
Süt 1 1/2 su bardağı 300 gram
Un 1 su bardağı 110 gram
Tuz 1 2/3 tatlı kaşığı 10 gram
Sıvı yağ 3 yemek kaşığı 30 gram
Yapılışı:
Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra derince bir kaseye koy, sarı ve beyazı karışana değin çırp, sütü kat, karıştır. Unu, yumurta süt karışımını çırparak, azar azar kaseye ekle, tuzu koy, karıştır. 25 santimetre çapında bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ koy, ısıt. Yumurtalı karışımın üçte birini, yaklaşık 1 su bardağını tavaya dök, kapağı kapat, alçı pembeleşince çevir, diğer yüzünü de kızart. Karışımın kalanını da aynı şekilde pişirmeye devam et. Pişmiş parçaları üst üste koy, üçgen şeklinde altı parçaya böl.
Uyarı ! Bu Tarifler i Uygularken Tavayı Yakabilirsiniz Dikkatli Olun ..

Patetesli Omlet
Malzemeler:
2-3 orta boy patates
10 yumurta
½ demet maydanoz
3 yemek kasigi tereyagi veya margarin
Tuz-karabiber
Yapilisi:
1) Patatesleri haslayip kucuk parcalar halinde kestikten sonra yagdan gecirerek sote yapin.
2) Yumurtalari bir kaba kirin ve biraz cirpin. Icine patates sote, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiber koyup karistirin.
3) 25 cm. capindaki bir tavanin icine biraz yag kizdirin. Yumurtali karisimi uce bolerek tavada kizartin.
-------------------------
2 orta boy patates..
2 yumurta...
kaşar peyniri..
isteğe göre sosis..
1 adet domates
Yumurta yemekten bıkanlar olabilir ama patatesli olunca ayrı bir güzel oluyor
Önce patatesler küp şeklinde doğranır..
İsteğe göres sosisler de küçük parçalar kalinde kesilir..
sonra ayçiçek yağında (tercihen teflon) tavada hafif kızartılır..
Sosisler kıvamına gelince (ya da patates kardeşler biz kızardık diye çığlık atınca) yumurtalar kırılır. Yumurta arkadaşlar pişmeye yakınken kabuğu soyulmuş domates de katılır. Son olarak da en üste kaşar sallanır..
Sonra da pişer ve yersiniz..
Arada içine kırmızı ya da karabiber atılabilir. Bir tutam tuz da atın tabi..
Yeşil biber sevenler ondan da koysun..
Gereçler:
6-7 adet patates
4 adet yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
tuz
karabiber
2 çay kaşıgı pul biber
3 diş sarımsak
Yapılışı:
geniş bir tavaya zeytin yağını döküyoruz. yağ kızarınca iri doğranmış sarımsakları atıyoruz. biraz pembeleşince küp halinde doğranmış olan patateslerimizi ilave ediyoruz. patatesler kavrulunca tuzunu ve baharatını ilave ediyoruz. son olarak yumurtaları ayrı bir kapta çırparak ilave ediyoruz. yemeğimiz servise hazır.
Ispanaklı Yumurta
Malzemeler:
500 gr. ispanak
2 orta boy sogan
½ fincan siviyag
6 adet yumurta
Tuz, karabiber
Yapilisi:
1) Ispanaklari ayiklayip yikayin. Uzerine biraz tuz serperek kisik ateste 5-10 dakika haslayin. Suyunu suzup ince ince kiyin.
2) Soganlari irice rendeleyin. Yag ve 1 fincan su katarak 5-10 dakika bortturun. Kiyilmis ispanaklari katip arada karistirarak suyuna cektirin. Sonra dibi duz bir kaba alip actiginiz yuvalara yumurtalari kirin, tuz ve karabiber serpin. Ustu ortulu olarak 3-4 dakika pisirin.
Beyaz Peynirli Yumurta
Malzemeler:
6 dilim beyazpeynir
6 adet yumurta
2 yemek kasigi tereyegi
Karabiber
Yapilisi:
1) Peyniri, kucuk zar biciminde dograyin; kizdirilmis yagin icine atip aralarina da yumurtalari kirin.
2) Uzerine biraz karabiber serpip ustu kapali olarak 3-4 dakika pisirin.
Sade Omlet
Malzemeler:
6 adet yumurta
6 yemek kasigi sut veya su
1 cay kasigi tuz-biraz karabiber
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
Yapilisi:
1) Kalin dipli bir tavada (teflon veya celik tavada iyi sonuc alinir) yagi yakmadan kizdirin.
2) Yumurtalari bir kaba kirip biraz cirpin; sut, tuz ve biber katin. Karisimi tavaya bosaltin. Yumurta sertlesmeye baslayinc, tavayi sapinda tutarak sallayin. Omletin dibi pembelesip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardimiyla iki kenarini ortaya dogru ust uste kavusturun ve servis tabagina aktirin.
3) Omleti uce bolerek servis yapin.
sütlü yumurtaGereçler:
5 ad.yumurta
1/2 lt.süt 1 ç.k tereyağ
tuz
kara biber
Yapılışı:
Yağsız tavada tereyağ eritilir üzerine süt konur,süt kaynamaya başlayınca yumurtalar tek,tek kırılarak karıştırılır.15 dakika sonra sulanması bitince ocak kapatılıp sıcak sıcak servis edilir.
uyuyan patates
Gereçler:
6 adet patates
4 adet yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
tuz
karabiber
2 çay kaşıgı pul biber
3 diş sarımsak
Yapılışı:
geniş bir tavaya zeytin yağını döküyoruz. yağ kızarınca iri doğranmış sarımsakları atıyoruz. biraz pembeleşince küp halinde doğranmış olan patateslerimizi ilave ediyoruz. patatesler kavrulunca tuzunu ve baharatını ilave ediyoruz. son olarak yumurtaları ayrı bir kapta çırparak ilave ediyoruz. yemeğimiz servise hazır.
Kaygana
Gereçler:
Yumurta 6 adet 300 gram
Süt 1 1/2 su bardağı 300 gram
Un 1 su bardağı 110 gram
Tuz 1 2/3 tatlı kaşığı 10 gram
Sıvı yağ 3 yemek kaşığı 30 gram
Yapılışı:
Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra derince bir kaseye koy, sarı ve beyazı karışana değin çırp, sütü kat, karıştır. Unu, yumurta süt karışımını çırparak, azar azar kaseye ekle, tuzu koy, karıştır. 25 santimetre çapında bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ koy, ısıt. Yumurtalı karışımın üçte birini, yaklaşık 1 su bardağını tavaya dök, kapağı kapat, alçı pembeleşince çevir, diğer yüzünü de kızart. Karışımın kalanını da aynı şekilde pişirmeye devam et. Pişmiş parçaları üst üste koy, üçgen şeklinde altı parçaya böl.