Hangi Balığı Tercih Ediyorsunuz ve Nasıl Pişiriyorsunuz?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan diez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Somon balığını yağsız tavada tere yağı sürerek kızartıyorum bazen. İnanılmaz derecede lezzetli oluyor. Haftada 1-2 kerelik yenebilir bence.
Palamut'u yağsız tavada hiçbirşey eklemeden kızartıyorum. Palamut yapısı itibariyle yağlı bir balık olduğundan hiçbir katkı maddesine gerek kalmıyor. Sonuç olarak gayet lezzetli bir öğün oluyor.
 
diez sen ne tür balık seviyorsun? etine dolgun yani büyükmü yoksa ufak olsun çerez gibi atayımmı diyorsun ona göre sana güzel tavsiyelerde bulunabilirim
 
diez sen ne tür balık seviyorsun? etine dolgun yani büyükmü yoksa ufak olsun çerez gibi atayımmı diyorsun ona göre sana güzel tavsiyelerde bulunabilirim

son tecrübelerimden sonra hamsi ya da istarvitin yenmesinin tek parça kılçıklarından dolayı kolay olduğuna ikna oldum ama tadları sürekli yenilebilecek gibi değil..özlemek lazım..zira midemde kalıyor tadları iki gün..

geçenlerde ilk mesajımda bahsettiğim sargoz ve mercanda benim için pek keyifli olmadı..belkide buzlukta beklettim ondan ama olmayabilirde..
mesela mercan orta-küçük balık ama eti birtürlü pişmedi..yerken ağzımda sertliğini hissedebiliyordum etin..

sanırım fırında yağsız fileto beyaz etli somun , devam edeceğim balık olacak..
 
anladım sanırım sen etin biraz yumuşak olmasından halk tabiri ile löp et sevenlerdensin buna güzel bi öneri yapabilirim somonun dışında kendi yağını barındıran çipura ızgarada nefis olur az biraz kılçıklarını çıkardınmı özellikle yağlı bölümü tam istediğin kıvamda olur ama yağsız balık daha çok tercih ediyorsun sanırım ben işin biraz daha damağında olduğum için yağına bakmıyorum sen yağsız diyorsan lüferi bu mevsimlerde ızgarada denemeni tavsiye ederim kılçıkları iri olduğu için temizlemende sorun olmaz hemde sert bi eti yoktur yanında roka ile çok güzel gider.

yanlış anladıysam düzeltmeni isterim..
 
bende genelde ton balıgı tercıg edıyorum ama haftanın 2 gunu somon yıyorum ben somonu fırında fırın torbasının ıcıne koyarak pısırıyorum sulu kaldıgı ıcın gayette lezzetlı oluyor tavsıye ederım
 
Ben 180 gr.lik light ton balığını kıvırcık(ufak marul gibi birşey) ile karıştırıp birde üstüne koruk suyu döküp yiyorum tadı güzel oluyor. Eğer bunu yapmaya üşenirsem koyuyorum ton balığını bir tabağa, üstüne dolduruyorum ketçabı hem yağsız olarak karbonhidrat alıyorum hemde protein.
 
Size babamın gizli tarifini vermek istiyorum. Hafta 1-2 gün yoğun isteğim üzerine yapar. Önce geniş bir tencereye dipte halka şeklinde soğanları koyar. Üstüne daire dilimleri halindeki palamutları(bazen somon), en üstede halka şeklinde domatesleri koyar ve domates salçasını kaynar suyle eritip balıkları kapatacak seviyede suyla doldurup 1 saat pişirmeye bırakır. Son yarım saat kapağı açık bırakır ki fazla su buharlaşsın. Ben bu balık türüne bayılıyorum denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
 
Size babamın gizli tarifini vermek istiyorum. Hafta 1-2 gün yoğun isteğim üzerine yapar. Önce geniş bir tencereye dipte halka şeklinde soğanları koyar. Üstüne daire dilimleri halindeki palamutları(bazen somon), en üstede halka şeklinde domatesleri koyar ve domates salçasını kaynar suyle eritip balıkları kapatacak seviyede suyla doldurup 1 saat pişirmeye bırakır. Son yarım saat kapağı açık bırakır ki fazla su buharlaşsın. Ben bu balık türüne bayılıyorum denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

bunu ocakta yapıyor değil mi fırında değil..buarada babanın, gizli tarifinin artık gizli olmadığından haberi var değil mi? :)
 
Açık deniz somonu,en fazla protein ve omega asitleri içeren balık sanırım,herkese öneririm fakat kg si pahalı bay****ilosu 18 TL idi geçen aldıgımda.2 dilim alıyorum 600 gram geliyor :)
 
Kızartmaları sevmiyorum ama Sardalya, uskumru konserve hoşuma gidiyor. Zaten üniversitede öğrenci adamız, balık alıp kızartmak her zaman imkanlı olmuyor. Ama ev yemeklerinde üstüme yoktur :)
 
somonda omega asidi oldukça fazladır ama somon protein olarak ton balığı ve alabalığı geçemez.... ayrıca fazla cıva ve demir alımı kalp rahatsızlıklarına yol açabilir...

4 balığın kas geliştirmeye oldukça yardmcı olduğu ispatlanmıştır:

1-ton
2-sardalya
3-uskumru
4- alabalık.
 
ben bir zıpkınla balık avcısı olarak zevkle yediğim en güzel balık kikladır ama bunu balıkçılarda bulamazsınız çünkü ağla tutulmaz oltaylada çok zor.

ama herkesin bulabileceği en güzel balık çinekoptur bence buğulamasına bayılıyorum..
 
Kikla, eşkina gerçekten çok güzel balıktır balıkçılarda bulursanız kaçırmayın derim. Oltacı veya zıpkıncı bir arkadaşınız tanıdığınız varsa sipariş verin sizin için vursunlar. Geleceğini düşünen çoğu zıpkıncı eşkina vurmaz gerçekten çok yavaş büyüyen bir balık türüdür.
 
İki gün önce, evin yakınlarına omega-3 diye bir balık evi açılmış, paket sipariş de yapıyorlar, oradan deniz levrek ızgara (10 lira) ve hamsi balık-ekmek (3 lira) istedik. Aman tanrım, şahane yapmışlar. Bütün bir levrek ve harbi deniz. Rahat 400-450 gram gelir pişmemişi, pişmişi de 280-300 falan gelsin, harika bir protein kaynağı.
 
İki gün önce, evin yakınlarına omega-3 diye bir balık evi açılmış, paket sipariş de yapıyorlar, oradan deniz levrek ızgara (10 lira) ve hamsi balık-ekmek (3 lira) istedik. Aman tanrım, şahane yapmışlar. Bütün bir levrek ve harbi deniz. Rahat 400-450 gram gelir pişmemişi, pişmişi de 280-300 falan gelsin, harika bir protein kaynağı.

Hazır pişip gelmiş olması güzel. Ama ben 10 lira verceğim zaman 500 gram dana biftek alır evde 10 dk da zeytin yağında yapar bir de % 100 üzüm suyu açarım ohh :D
 
Alabalık somon levrek çinekop bence en iyileri..palamutta sirkecide ızgara olursa güzel oluyor..
 
Back
Yukarı