jimraynor
Üye
1 dilim yani 27 gram için değerler aşağıdadır. Gün içinde kafanızdan yaklaşık olarak hesaplamanız için 1 dilim değerlerini verdim.
Protein: 3 gram
Yağ: 0,1 gram
Karbonhidrat: 10 gram (şeker:0,16 gram)
Lif: 1,38 gram
Sodyum: 102 mg
Enerji: 56 kalori
100 gram için yaklaşık 4 katıdır.
İçindekiler: Tam buğday unu, içme suyu, glüten, karabuğday tanesi, maya, kepek, buğday ekşisi, tuz, soya unu, koruyucu, emülgatör, inaktif maya, antioksidan ve soya mevcuttur.
Artıları: Bitkisel protein açısından zengindir. Yağsız karbonhidrat kaynağı olarak güzel bir üründür. Şeker yok denecek kadar azdır. Lif mevcuttur.
Eksileri: Lif mevcut fakat oranı düşüktür. Bunun yerine uno kepek ekmeğini ben şahsen öneririm. Lakin herşey bildiğimizden daha geniş bilgiler içermektedir. Bol lif demek çok iyi anlamına gelmiyor da olabilir. Buradan sonrası beni aştığı için aşağıdaki yazıyı eklemek istedim.
Tam buğday ekmeği hakkında bulduğum yazı:
Protein: 3 gram
Yağ: 0,1 gram
Karbonhidrat: 10 gram (şeker:0,16 gram)
Lif: 1,38 gram
Sodyum: 102 mg
Enerji: 56 kalori
100 gram için yaklaşık 4 katıdır.
İçindekiler: Tam buğday unu, içme suyu, glüten, karabuğday tanesi, maya, kepek, buğday ekşisi, tuz, soya unu, koruyucu, emülgatör, inaktif maya, antioksidan ve soya mevcuttur.
Artıları: Bitkisel protein açısından zengindir. Yağsız karbonhidrat kaynağı olarak güzel bir üründür. Şeker yok denecek kadar azdır. Lif mevcuttur.
Eksileri: Lif mevcut fakat oranı düşüktür. Bunun yerine uno kepek ekmeğini ben şahsen öneririm. Lakin herşey bildiğimizden daha geniş bilgiler içermektedir. Bol lif demek çok iyi anlamına gelmiyor da olabilir. Buradan sonrası beni aştığı için aşağıdaki yazıyı eklemek istedim.
Tam buğday ekmeği hakkında bulduğum yazı:
Fiyatını bilmiyorum. Carrefourdan temin ediyorum.Tam Buğday Ekmeği: Rafine edilmemiş olan buğday unundan (tam buğday unu) yapılmış olan tam buğday ekmeğinin beyaz ekmekten ve kepekli ekmekten daha farklı ve sağlıklı olduğu bilinir. Kepekli ve beyaz ekmekte olmayan vitaminlerden zengin buğday özü tam buğday ekmeğinde vardır. Tam buğday ekmeğinin sağlığa birçok faydası olduğu bilimsel çalışmalarda defalarca gösterilmiştir. Kalori yoğunluğunun daha az olması ve içerdiği posanın sindirim sisteminde dolgunluk yaratarak daha uzun bir süre tokluk hissi sağlaması, tam buğday ekmeğinin zayıflamak isteyen bireyler tarafından tercih edilmesinin nedenleridir. İçerdiği posa ve sahip olduğu düşük glisemik indeks nedeni ile tam buğday ekmeği kan şekerinin daha dengeli olmasını sağlar. Bu nedenle şeker hastalarının dostudur. İçerdiği çözünmez posa ile kabızlıktan koruyan ve barsak kanserlerine yakalanma riskini azaltan bu ekmeğin kan kolesterolü üzerinde de olumlu etkiler yarattığı bilinir. Fakat çözünür lif içeriği tam buğday ununda yüksek oranda olmadığından ötürü bu etkisi yulaf ekmeğine göre daha azdır. Ekmek çeşitleri içerisinde olumlu sağlık etkileri en yüksek olanlardan bir tanesidir.
Kaynak: http://www.doktorumonline.net/mid/articles/id/471/p/1/yulaf_bugdayin_yerine_gecermi.htm
Son düzenleme: