91 kilo olduktan sonra bunu koruma isteğinizin nedeni nedir? Bu kadar emek harcarken kilonuzu sabit tutma isteği bence gereksiz. Ha şöyle Yağ oranınız %10-12 lere gelir dersiniz ki artık böyle tutayım anlarım ama şu anda çok gereksiz.
7 kilonun 3 ünü yağdan verdim demişsiniz 4kg su mu gitti kas mı? Kas ise çok yazık. 4 ayda yapılacak kası bu kadar kısa sürede eritmişsiniz demektir bu.
Bu diyetle hacimlenmeniz çok zor o yüzden arttırmalı azaltmalı onları kafaya takmayın. Kas küçülmesini önlemek için body çalışmasında çok ciddi yıpranma yaratmayın. Cardioyu azaltmak kesinlikle gereksiz.
Beslenme hakkında birşey söylemeyeceğim ketojenik diyet hakkında DETAYLI bilgim yok. Zaten bu diyeti savunmayan insanların içerisindeyim.
Yağ olarak keten tohumu yağı , kanola yağı, bunları araştırabilirsiniz.
Ketojenik diyette bırakın kas kütlesi yıkılmasını, ketosis durumunda vücut asla kasları ketonlara tercih etmez. Bu konuda oldukça referanslar hali hazırda ketojenik beslenen kabileler ve halklar ve bilimsel makaleler araştırmalar ve çalışmalar bulunuyor.
Yağ asitlerinin kırmızı kas liflerini sorunsuzca çalıştırdığı,karbodioksiti daha temiz ve kolay bir şekilde boşalttığı, diyetin asidik yükü ve diğer organları koruduğu vücudun esansiyel yağlara olan ihtiyacı, yağı tüketmeyen ve tüketen kişiler arasındaki performans farkı bunların hepsi gayet net bir şekilde cok önemli.
en önemlisi vücuttaki karbodioksitin azalması demek oksijenin artması ve dolaşım sisteminin iyileşmesi demektir.
İkincisi ketosis durumunda testosteron hormonu inanılmaz işlemeye başlıyor, dolayısıyla yüksek testosterona sahip insanların yağ oranları düşerken, kas kütleleri ya artar yada olduğu gibi sabit kalır.
öyleki kişilerde en küçük bir panik yada stres görülmüyor. En zor işlerin altından gülerek çıkıyorsunuz ve yapıyorsunuz.
arkadaşımız 7 kg diyor ama ölçümler önemli. çünkü ben bel çevresi düşmeyen diyetlerin yağ kaybettirmediğine inanıyorum.
aynı zamanda karbohidratlı ve yağı az diyetlerde kas kütlesinden daha fazla kayıp yaşanıyor.
dolayısıyla ketosis ( büyük yağ erimesi) asıl amaç bel ve göbek yağlarınız gidiyormu gitmiyormu.
bu diyette en önemli unsur bel yağlarınız eriyormu, deriniz inceliyormu ben buna bakıyorum.
Dolayısıyla ilk hedefimiz bel çevresi düşerken aynı zamanda güç kuvvet ve kaslardan kayıp vermemektir.
Dolayısıyla proteini arttirirsaniz kesinlikle hipertrofi çalışmaları ile beraber kas kütlenizde artış dahil yaşanacaktir.
Öncelikle her zaman karıştırılan şey ketosis ve keto-asidoz olmuştur. Keto asidoz durumunda kas kayıpları yaşanır.
Ancak ketosis durumunda asla kayıp yaşanmaz ne zamana kadar yüksek protein ve yağ alımları yapıldıgı ana kadar.
Keto-asidoz ise uzun süren açlıktan oluşan ve alkol yada diyabet gibi hastalıklardan dolayı oluşan bir durumdur ve öldürücüdür.
Ketosis ise hem karbohidratlı diyetten bile temizdir, hem kas kayıpları olmaz, aynı zamanda beyin sağlığı açısındanda oldukça temizdir.
Çağın tıp tarafından çözülemeyen bütün sorunlarını neredeyse çözen bir diyettir.
Depresyon, panik atak,çeşitli akıl hastalıkları bunların basında gelir.
Düşük yağlı diyetlerdeki en büyük sorun diyette mutlaka alınması gereken eksik doymuş yağ, lineoik asit,e vitamini, oleik asit, vaksenik asit, kolesterol, AEDK vitaminleri , omega3/6 yağları, eksik MCT(orta zincirli yağ asitleri) gibi kaynakların alınmaması sonucunda kişiler sürekli panik halinde yaşarlar.
Özellikle kronik hastalıklar enfalamatuar hasarlar yağlanma sorunu metabolizma faaliyetlerini arttirma güc kuvvet ve enerji konusunda inanılmaz başarılı.
aynı zamanda epilepsi tedavisindede kullanılıyor.
diyet gayet temiz ve kullanılabilirdir.