en fazla 6 ay ömrü olan sütü içmeyelim sağlıksız.ticari aldatmaca kabul ediyorum.ama süt ürünü olan ve 3 4 yıl raf ömrü olan whey niye kullanıyor bu kadar insan.sağlıklı beslenmek doğadan kopmamak iyidir.ama fazla abartmamak lazım.Hatta en kaliteli hepçiller bizleriz bunu defalarca anlattık bilimsel verileri resimleri koyduk gösterdik...
Sevgili pozitron şu Uht meselesinin yazılarını video larını hepsini irdele o zaman neden böyle doğallık diye sürekli anlattığımız daha iyi kavranacaktır
PALEO![]()
![]()
"Yetişkinler süt içmemeli, inek sütü insanlar için değildir. Süt kemikleri güçlendirmez aksine eritir"
Bloomberg HT'de Gülin Yıldırımkaya ile Gündem programına konuk olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, inek sütü için çarpıcı bilgiler aktardı.
Yetişkinlerin inek sütü içmemesi gerektiğini söyleyen Prof. Saraçoğlu, "Bütün memeliler, insan da dahil, dünyaya geldikten sonra anneden süt emerler. Ama ondan sonra sütü keserler. Yetişkin danaların süt emdiğini düşünün. Yavrulara süt kalmazdı. Bu doğal yaşamın bir seleksiyonudur. Normalde yetişkin insanlar süt içmez. Ama kemik erimesi için 'Süt için' denir. Sütün içinde kazein diye bir protein var. Amino asitlerden oluşur. Kükürtlü amino asitler bakımından zengin olduğu için vücüdu asitik yapıyorlar. Bu kemik erimesine yol açıyor. İskandinav ülkeleri Avrupa'en çok süt tüketen ülkeler ve orada kemik erimesi çok yaygın" şeklinde konuştu.
Kaynek:
http://www.haberturk.com/saglik/haber/705794-prof-saracoglu-sut-ezberini-bozdu
bu adamı yakında oratdan kaldırılar kac mılyon dolar donuyor sut enturısınde..mılkanın mor ınegı duymasın
süt içmeyelim tamamda ama süte gelene kadar salam, sucuk, sosis, kokoreç yiyiyoruz maşallah.
Abartmıyoruz, doğallık konusunda ki bizim hareket noktamız şu; rafine ürünlerin tamamı sağlıksızdır, vücut bütün gıdalara göre inşaa edilmiştir ve sindirimin uzun sürmesi gerekir!
Hızlı Kh ları bu kadar eleştirmemizin sebebi buydu, çünkü rafine ürünler sınıfının %90 nı hızlı Kh lar!
Tabii Kh olmasa bile diğer rafine ürünlere de yaklaşmıyoruzÖrnek: protein tozları.