birazda kitap tavsiye edelim birbirimize

Zaten Taht Oyunlarini soluksuz okuyorum su an :)

Bay Pipo , Reis in devami niteliginde bir kitap Reis i okumadiysan tavsiye ederim.


evet elimin altında o da var :) ama arkadaş bay pipodan başlamamı söyledi onu daha çok beğenmiş benim sıkılacağımı bildiği için Bay piponun daha hareketli olduğunu söyledi :) alıştırma aşamasındayım bu tarz kitaplarda çünkü :) Taht oyunlarından sonra hele biraz ağır kaçıyor bunlar (ve gerçekleri öğrendikçe miğdesi bulanıyor insanı ) :) :) Taht oyunlarında da müjde var 3cü kitap yine 2 bölüm halinde 600er sayfa da 9 mayısda çıkıyor :) :) hemen almalıyız :)
 
evet elimin altında o da var :) ama arkadaş bay pipodan başlamamı söyledi onu daha çok beğenmiş benim sıkılacağımı bildiği için Bay piponun daha hareketli olduğunu söyledi :) alıştırma aşamasındayım bu tarz kitaplarda çünkü :) Taht oyunlarından sonra hele biraz ağır kaçıyor bunlar (ve gerçekleri öğrendikçe miğdesi bulanıyor insanı ) :) :) Taht oyunlarında da müjde var 3cü kitap yine 2 bölüm halinde 600er sayfa da 9 mayısda çıkıyor :) :) hemen almalıyız :)

Fantastik Kurgu seviyorsan Unutulmus Diyarlar i cok tavsiye ettiler bana okumak nasip olmadi daha toplam 13 kitap :))

Su anda almak istedigim diger kitaplar da Kral Katili Guncesi 1 ve 2
 
Fantastik Kurgu seviyorsan Unutulmus Diyarlar i cok tavsiye ettiler bana okumak nasip olmadi daha toplam 13 kitap :))

Su anda almak istedigim diger kitaplar da Kral Katili Guncesi 1 ve 2


birazdan alırım kitabı :) teşekkür ederim :) Kral katili güncesi pek övülmemiş ama belki denerim ileri ki zamanlarda teşekkür ederim :)

Almak istediğim kitaplardan benimde şu aralar Açlık oyunları serisi ayrıca stephen kingden kemik torbası ve birkaç kitabı daha :)
 
En son Hulki cevizoğlu Osmanlı yakılmalı mı tapılmalı mı ?
Adlı kitabını okudum. Eğer Osmanlı tarihine meraklıysanız tavsiye ederim. 99 yılında yaptığı 2 programda Osmanlıyı konu almış ve konuklarla işlediği programın kitabını çıkarmış. Bu kitabı almamın sebebi Hulki cevizoğlu'nun yanında İlber oltaylı gibi bir tarihçiyle Murat bardakçının olmasıydı. Kitabı 3 günde bitirdim 300 küsür sayfa bir şey. Gayet güzel şekilde okunabiliyor.

Şimdi okuduğum kitaplar da yine Hulki Cevizoğlu 1919 İşgal ve Direniş. Ve Osmanlı devlet hazinesinde bulunan Sultan II. Abdulhamit Devlet ve Memleket Görüşlerim kitaplarını okuyorum.
 
fedailerin kalesi alamut-dünyanın ilk suikast çetesini assassins(haşhaşileri) anlatan gerçek olaylardan alınmış roman çok sürükleyici
 
Uçurtma Avcısı <3
 
Evet tatilin gelmesi ve sınavların da bitmesiyle kitaplarıma ve sporuma yeniden gömülmeye başladım :)

Mustafa Ruşen - Hızlı Okuma (Kitap çok akıcı ve öğretici. Okuma da yapılan yanlışlıklar‚ okuma frenleri ve bunların neden olduğu bir takım yanlışların tanımlamaları ve bunların düzeltilmesiyle ilgli uygulamalara yer vermesi kitabı gözümde daha etkili bir hale getirdi. Daha hızlı okumak isteyenlere tavsiye ederim..;))

Mümin Sekman - Her Şey Seninle Başlar, Kişisel Ataleti Yenmek ve İnsan İsterse Azmin Zaferi Öyküleri (Bu kitaplarını sınava hazırlanış evresinde elverdiğince okudum ve gerçekten pozitif yönde beni olumlu etkiledi. Diğer kitaplarının çoğunu da okudum ve kesinlikle tavsiye edeceğim bir yazar..)

Mıchael Palmer - Ben Ölmeden Önce (Yazarın dilimize çevrilen son kitabı bildiğim kadarıyla.. Diğer kitapları gibi bu kitabı da harikaydı.. Yine aynı gizem ve esrar perdesini aralarken heyecan dolu bir kitabın içinde bulacaksınız kendinizi :))

Ahmet Ümit - Bir Ses Böler Geceyi (İlk yazdığı kitaplardan ve malumunuz filmi çekilen kitaplarından biri :) Hikaye ve kurgu olarak son yazdıklarına oranla biraz sönük kalsa da genel olarak gerilimi büyük oranda yüksek tutmayı başarmış yazar, sıkı bir Ahmet Ümit hayranıysanız ve okumadıysanız kesinlikle tavsiye ederim :))

Sherlock Holmes - Akıl Oyunların Gölgesinde (Uzun bir süredir adını duyup, bilmeme rağmen hep okumakta ikileme düştüğüm bir kitaptı. En sonunda okumaya niyet edip, keşke daha önceden okusaydım diye hayıflanmama neden olan kitapların belkide en başında gelen kitap daha doğrusu seri :) Şimdi elimde serinin ikinci kitabı olan Suç Detayda Saklıdır kitabı var ve okunmayı sabırsızlıkla bekliyor :) Sherlock Holmes ve Watson'ın maceralarını okumayıp, Holmes'un zekice çözümlerine tanık olmadıysanız okumanızı tavsiye ediyorum ;))

Victor Hugo - Bir İdam Mahkûmun Son Günü (Gerçekten çok etkileyici bir kitaptı.. Okudunuz mu bilmiyorum; ama okurken insan bir an kendini mahkûmun yerine koymadan edemiyor.. En çok etkilendiğim sahneler mahkûmun kızıyla buluşma anı ve son sahneydi, kesinlikle tavsiye ederim..)

Sinan Meydan - Türklerin Saklı Tarihi ( Yaklaşık bir ayda sindire sindire okuduğum ve okurken beni cidden şaşırtan, bu konuda içimde merak uyandıran bir kitaptı.
Türk tarihi hakkında gerçekten merak edilen‚ çoğu konuyu en ince ayrıntısına kadar araştırılarak yazılan bir kitap.
Eski medeniyetlerin çoğunun Türk olabileceği -Sümerler‚ Hititler vb.-‚ Mustafa Kemal Atatürk´ün bu konuda ki görüşleri‚ tezlerin yer aldığı harika bir kitap‚ herkese tavsiye ederim...
İzninizle kitaptan kısa bir alıntı yapma istiyorum;
... Atatürk´e göre‚ Türkler Anadolu´ya çok eski tarihlerde gelmişlerdi; öyle ki Anadolu´nun bilinen ilk uygarlığını kuran Hititler Türk´tü. Şöyle diyordu:
"Türk milleti! Sen Anadolu denilen yurda sonradan gelme değil‚ ilk yerleşip medeniyet kuranların çocuklarısın."
Atatürk´e göre Anadolu‚ en aşağı 7000 yıllık Türk yurduydu. Atatürk‚ Afet İnan´ın Türk´ün Tarifi adlı doktora tezini okuduktan sonra bir sayfa kenarına el yazısıyla şu notu düşmüştü:
"Bu memleket‚ dünyanın beklemediği‚ asla ümit etmediği‚ bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine yüksek sahne oldu. Bu sahne EN AZ YEDİ BİN SENELİK Türk beşiğidir... Bu gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek‚ yıldırım‚ güneş oldu‚ Türk oldu. Türk budur: Yıldırımdır‚ kasırgadır‚ dünyayı aydınlatan güneştir.
Atatürk´e göre 7000 yıllık Türk beşiği Anadolu´da kurulan eski uygarlıklar ve Anadolu´nun ilk uygarlığı Hititler Türk´tür.

Yine biraz uzun yazdım affınıza sığınarak :)
Herkese bol kitaplı, sporlu ve sağlıklı günler dilerim...
 
okuduğum ve çok beğendiğim, felsefe üzerine çok güzel bir kitap: sofi'nin dünyası. yine birkaç hafta evvel bitirdiğim boksör böcek adlı ktap fena değildi. şahane hatalar isimli değişik türden bir kitabı okuma imkanım oldu kardeşim aracılığıyla, epey ilginç bir kitaptı ama vereceğiniz paraya değmeyebilir.
 
En son bitirdiğim kitap İsmet Kür 'ün Anılarla Mustafa Kemal Atatürk adlı kitabı. Adından da anlaşılacağı gibi Atatürk'ün anıları yer alıyor kitapta. Bir kaç tane de yazışması. İçinde bir çok güzel anı var ama köylüyle ilgili bir anısı cidden çok hoştu ve siyasilere ders verir nitelikteydi.

Şuan okuduğum iki kitap var.
Teki Adolf Hitler Kavgam diğeri de Hulki Cevizoğlu'nun 28 Şubatta bir hükümet nasıl devrildi. Adlı kitapları
 
Turgut Özakman - Diriliş , Şu Çılgın Türkler, Cumhuriyet ...

Herkesin okuması gereken kitaplar
 
Selam arkadaşlar,

Jo Nesbo - Şeytan Yıldızı (Norveçli Yazar tarafından kaleme alınan Şeytan Yıldızı ilk başlarda aşırı tasvirlerin yapılması nedeniyle sıkıcı ve monoton gitsede 150-200. sayfadan itibaren yavaşça yükselen gerilim ve heyecanın içinde buluyorsunuz kendinizi. Polisiye ve gerilim sevenlere rahatlıkla önerebileceğim bir kitap.)

Ömer Sevinçgül - Yazar Olmak İstiyorum (Daha önceden okuduğum ve tavsiye etmek istediğim bir kitaptır kendisi :) ( Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Yazarlığın her türlüsünü baz alarak alınan bu kitap kısa bilgilerle yazar olmak isteyen gençlere ve yazarlık hakkında bilgi kazanmak isteyen bireylere az ama öz olarak bilgi vermeyi amaçlıyor. Güzel ve akıcı anlatım, yer yer küçük hikayeler ve öğütlerle yazılan bir kitap. Eğer yazarlığa ilgi duyuyorsanız okumanızda yarar vardır diyerek kitabı öneriyorum. :) )

Turgut Özakman - 19 Mayıs 1999 Atatürk Yeniden Samsun'da (Yazar Olmak İstiyorum kitabı gibi daha önceden okuduğum bir kitap.. ParZ'ın tavsiyelerine katılmakla beraber bu kitabı da mutlaka öneriyorum. Okurken mutlaka anlatılanlar gerçek olsaydı ne olurdu diye aklınızdan geçireceğiniz, okurken belki de o dönemleri bir kez daha daha yakından görme fırsatı sağlayacağınız güzel bir eser. Mutlaka tavsiye ediyorum.. )

Craig Russel - Kanlı Kartal (Polisiye romanlara yönelmemi ve takip etmemi sağlayan bir kaç kitaptan sadece biri Kanlı Kartal.. Olayları anlatışı, gerçekliği olanca gücüyle yansıtmaya çalışması kitaba ve okuyucuya ayrı bir lezzet veriyor. Tek kötü tarafı yabancı sözcüklerin çok bulunması ve tercümelerinin her sayfada olmaması. Bu durum okuma hızını biraz sekteye uğratıyor. Bunun dışında ilk kitabı olmasına rağmen gayet güzel yazmış kitabı yazar.. Her polisiye severin okuması gerekli olan kitaplardan diye düşünüyor ve tavsiye ediyorum...)

Son olarak ;
Eser Demir - Jeyan (Çok, çok, çok güzel bir kitaptı. Daha yeni bitirdim ve kesinlikle herkese öneririm. Türkçe bir korku kitabı olan Jeyan gerçekten sizi içine çekecek bir gerilime ve sürükleyici bir anlatıma sahip. Aksiyon ne zaman düşecek derken bir baktım kitap bitti, her sayfasında yeni bir aksiyon olan jeyan'ı okumadıysanız şiddetle öneririm.. Böyle yazarlarımızın ortaya çıkması bizim için olumlu oluyor diye düşünüyorum bu arada :) )

Hepinize kucak dolusu sevgiler, iyi günler...
 
Son düzenleme:
Siyasi , politik , istihbari kitap seviyorsanız ''Kaşif Kozinoğlu'nun mezara götürmediği sırları'' öneririm..Çok çarpıcı bilgiler var..(Aydınlar Yayınları )
 
Fight club(zaten film konusunu da ben açtım, ama filminden daha değişik kitabı:)) Ek olarak biraz ilginç bir kitap yine Chuck Palahniuk'un ölüm pornosu:) Bu 2'si güzel kitaplar okutuyorlar kendilerini kesin tavsiye ederim.
 
Back
Yukarı