Şinitzel tavuğun neresi ?

Bildiğim kadarıyla şinitzel bir pişirme şekli ama biz tavuğun orasına şinitzel diyoruz , peki bu şinitzel dediğimiz yer tavuğun neresi oluyor ?
 
Mü acaba ? Şinitzel isimli yemek tavuk yada dana bonfilenin yumurta ve misir ununa batirilarak kızartilmasiyla yapilir. Evde kendin yaparsan böyle.

Hazir şinitzellerin yapiliş videosunu izledim. Yapilisi şöyle ; tavuk fabrikalaerinda tavugun etleri aliniyor kalan kemik ve kıkırdakla deriyi makinede öğütülür. Tuz atilir. Yumurta sarisina batirilip misir ununa bulanir. Evde kendiniz yapmiyorsaniz disardan yememenizi öneririm[DOUBLEPOST=1390244041][/DOUBLEPOST]Düzeltme : aşçılığa merakim var. Dünyaca ünlü şef jamie oliverin amerikada okullarda sagliksiz beslenmeye karşi açtığı obezite karşiti mücadelesini konu alan bir tv programinda kendisi göstermisti. Ve çocuklara bunun nasil yapildigini gosterip tiksinmelerini amaçlamisti cocuklar basta tiksinselerde pistikten sonra yediklerinde tadinin güzel oldugunu söyleyip hepsini yediler :D

İlginç
 
Mü acaba ? Şinitzel isimli yemek tavuk yada dana bonfilenin yumurta ve misir ununa batirilarak kızartilmasiyla yapilir. Evde kendin yaparsan böyle.

Hazir şinitzellerin yapiliş videosunu izledim. Yapilisi şöyle ; tavuk fabrikalaerinda tavugun etleri aliniyor kalan kemik ve kıkırdakla deriyi makinede öğütülür. Tuz atilir. Yumurta sarisina batirilip misir ununa bulanir. Evde kendiniz yapmiyorsaniz disardan yememenizi öneririm[DOUBLEPOST=1390244041][/DOUBLEPOST]Düzeltme : aşçılığa merakim var. Dünyaca ünlü şef jamie oliverin amerikada okullarda sagliksiz beslenmeye karşi açtığı obezite karşiti mücadelesini konu alan bir tv programinda kendisi göstermisti. Ve çocuklara bunun nasil yapildigini gosterip tiksinmelerini amaçlamisti cocuklar basta tiksinselerde pistikten sonra yediklerinde tadinin güzel oldugunu söyleyip hepsini yediler :D

İlginç
soru sinitzel saglikli mi ya da nasil yapiliyor olsaydi bu kadar detay verilmesi normal ancak tavugun neresi diyor et olarak.. Tavuk bonfilesi dedigin cogunlukla gogus kismidir, zaten bu kadar detaya gireceksen tavugun nasil yetistirildigine kafa yor once :)
 
Antibiyotik basıyorlar hayvanlara bildiğin :) Galiba en ucuz hayvansal protein şinitzel gibi duruyor
 
soru sinitzel saglikli mi ya da nasil yapiliyor olsaydi bu kadar detay verilmesi normal ancak tavugun neresi diyor et olarak.. Tavuk bonfilesi dedigin cogunlukla gogus kismidir, zaten bu kadar detaya gireceksen tavugun nasil yetistirildigine kafa yor once :)

Şinitzel tavuğun neresinden yapılıyor dediğine göre hazır satın alıcak. Hazır alınan şinitzel et değildir. Kendi yapıyorsa zaten sormazdı tavuğun neresınden yapıldığı :D ve haklısınız türkiyede tavuk üretimi gerçekten büyük bir sorun özellikle kış aylarında balığa yönelmekten yanayım fakat bu arada yağmur yağmıyor balıklar pahalı. Alternatif yok yiyecez tavuğu
 
Şinitzel tavuğun neresinden yapılıyor dediğine göre hazır satın alıcak. Hazır alınan şinitzel et değildir. Kendi yapıyorsa zaten sormazdı tavuğun neresınden yapıldığı :D ve haklısınız türkiyede tavuk üretimi gerçekten büyük bir sorun özellikle kış aylarında balığa yönelmekten yanayım fakat bu arada yağmur yağmıyor balıklar pahalı. Alternatif yok yiyecez tavuğu
Simdi bu sinitzel kavrami da farkli, bizim burda sinitzel dedigimde markete tavuk gogsunun filetosunu cikariyor adam, galeta unu falan yok, baska marketlerde ise galeta ununa bulanmis kimisinde de, kiymayi hazir almamak gibi bu birazda..
 
Simdi bu sinitzel kavrami da farkli, bizim burda sinitzel dedigimde markete tavuk gogsunun filetosunu cikariyor adam, galeta unu falan yok, baska marketlerde ise galeta ununa bulanmis kimisinde de, kiymayi hazir almamak gibi bu birazda..

Ben yemek olan şinitzeli kasdettim. Sizin orda şinitzel denince tavuk göğsü anlaşılıyor heralde. Yemeği de şöyledir https://www.google.com.tr/search?q=...2U0QWauYCYBw&ved=0CDIQ9QEwAg&biw=1366&bih=667
 
Sadece haşlıyorum ya da fırın poşetiyle hiç bir şey ilave etmeden tek başına yiyorum
Sade gogus haslayabilirsin yine baharat katabilirsin ve yine etin daha iyi sindirilmesi icin yaninda mutlaka marul, kivircik vb. yesil yaprakli sebzeler tuket.. O kadar da kotu degil..
 
Bazen acı biber makarna ve şinitzel yiyorum , sindirimi kolaylaştırır diye , peki besin değerleri nasıldır acaba , internette marka marka var ben kasaptan alıyorum
 
Son düzenleme:
Bazen acı biber makarna ve şinitzel yiyorum , sindirimi kolaylaştırır diye , peki besin değerleri nasıldır acaba , internette marka marka var ben kasaptan alıyorum
Makarnayi da yagli yiyorsan sorun.. Aksama dogru komplex karbonhidratlari sinirlamak gerek, etin yaninda sebze yiyebilirsin.. Derisiz tavuk gogusunun 100 gr da 30,76 protein 2,5 gr yag diye gecer bazi kaynaklar daha dusuk hesaplar Bu sinitzel dedigin sari olani bilmiyorum.. Ancak protein daha dusuk karb ve yag daha yuksektir tahminen..
 
En güzeli tavuk göğsünü bol bol baharatlı pişirmek. aralarada ince ince soğan.
Ayrıca şinitzel evde yapılıp yağsız tavada kızartılırsa çokda zararlı olmaz gibime geliyor. göğüsü haşlayıp yumurtaya bulayıp mısır unu yada galeta unu na batırıp yağsız tevlan tavada pişiriliyordu galiba.
 
En güzeli tavuk göğsünü bol bol baharatlı pişirmek. aralarada ince ince soğan.
Ayrıca şinitzel evde yapılıp yağsız tavada kızartılırsa çokda zararlı olmaz gibime geliyor. göğüsü haşlayıp yumurtaya bulayıp mısır unu yada galeta unu na batırıp yağsız tevlan tavada pişiriliyordu galiba.
Haşlamadan galiba , ben direk haşlayıp yiyorum , şimdi 100 gram kıymayla 5-6 yaprak ıspanak acı biber köri kaşar peynirini mixerden iyice geçirip başka bir şey eklemden fırın torbasıyla fırına verdim direkt
 
Back
Yukarı