Asude Yağ Yakım Günlüğü

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan asude
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cok tesekkur ederim Dr.Steelhammer inşallah daha iyi olur.Ust vucut antrenmanını butun sistem olarak ilk defa denedim şu şekilde oldu
bench press 4x10
bench press incline 4x10
military press 4x8
lat pull down 4x12
dumbell curl 4x8
barbell curl 4x8
dips 4x8
leg raise 4x10
set ve tekrarlar doğru oldu mu bilmiyorum.

Bugunkü yediklerim de bu şekilde oldu.1 tam 4 beyaz yumurta ile çiftlik omleti,250 gr hindi,sebze,quinoa,yoğurt,whey,protein keki
Karbonhidrat biraz fazla kaçtı sanırım.Spor yapamadım ama aktif geçti günüm.
Protein kekinde çok pis gözüm kaldı :) Beklentim olabilir :D
Karboda sorun yok, son setlerde tukendiysen sorun yok, birde çalışma sıralamasında lat pull down hareketi military press den önce olsun, dips de dumbbel ve barbell curlden önce..
 
Forumdaki bircok hemcinslerimizden daha bilgili ve emin adimlarla ilerliyorsunuz.Demekki arastirinca biraz bilgilenince oluyormus,yazlikcilara duyrulur,bütün yazlikcilarin bu basligi takip etmesini tavsiye ediyorum:)
Takipteyim Hedeflerinizde basarilar dilerim.[DOUBLEPOST=1395029449][/DOUBLEPOST]Düzenli spor yapan ve birazda kas kütlesi eklemek isteyen birisi icin almis oldugunuz kalori miktari bana az geldi.
 
Son düzenleme:
Öncelikle başarılar. ISO 100 Wheyden memnun musun? Tadı nasıl? ON ve Nitrotech ten sonra sanırım deneyeceğim marka o. Senden bilgi alayım. Öncelikle bunu sormak isterim.
Ardından bunu özellikle istiyorum. Fotoğraflarını koyduğun yemeklerin tarif ve içeriğini, kimilerinin de yapılışını muhakkak yazmanı istiyorum, senin için de sorun olmayacaksa. Oldukça lezzetli duruyor.
 
çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için:)
Jamie Eason'un Chocolate Protein Bar tarifini kullandım.
Bodybuilding.com - Video Article: Get Lean, Eat Clean With Jamie Eason - Chocolate Protein Bars
tarifin aslında
1sb yulaf unu,4 yumurta beyazı,2 ölçek vanilyalı whey,yarım sb splenda,yarım t.k kabartma tozu,yarım tk tuz,3 kaşık kakao,120gr su,120gr bebek maması (berry flavoured baby food) var. Tarifin videosunda kekin daha iyi kabarması için çikolatalı whey yerine vanilyalı whey kullanıp kakao eklenmesinin daha uygun olacağı söyleniyor.Vanilyalı whey kek için daha uygunmuş.Benim elimde vanilyalı whey olmadığı için dymatıze iso-100 ün gourmet chocolate aromolısını kullandım.
Yulaf unum olmadığı için normal yulaf ezmesi.Splenda yerine bu ürünü kullandım.
Toz Tatlandırıcı Plus | Takita
Yumurta beyazını tatlandırıcı ile kar beyazı haline getirip karışıma kattım. Su yerine yarım 3/4 su bardağı süt ekledim.Kakao koydum.Bebek maması koymadım.Aroma için hindistan cevizi koydum.
Fırından çıkınca ve kestikten sonraki hali bu şekilde oldu.

Kesince fotoda görüldüğü gibi ufalanmaya başladı ve işyerine getirip yediğimde sertleşmişti. İstediğim gibi olmadı ama tad olarak güzel ve kahveyle cok güzel gitti ara öğün olarak.
Şimdi yulaf unu bulabilirsem onunla denemek istiyorum.Kıvam ve kabarma olarak fark olur mu merak ediyorum.Bir de daha yumuşak olması ve normal keke en yakın hale gelmesi için neler yapabilirim onları deneyeceğim. Puf puf olsun istiyorum.
[DOUBLEPOST=1395140109][/DOUBLEPOST]
Öncelikle başarılar. ISO 100 Wheyden memnun musun? Tadı nasıl? ON ve Nitrotech ten sonra sanırım deneyeceğim marka o. Senden bilgi alayım. Öncelikle bunu sormak isterim.
Ardından bunu özellikle istiyorum. Fotoğraflarını koyduğun yemeklerin tarif ve içeriğini, kimilerinin de yapılışını muhakkak yazmanı istiyorum, senin için de sorun olmayacaksa. Oldukça lezzetli duruyor.
Iso 100'den çok memnunum.Tadı oldukça güzel sadece bana biraz şekerli gibi geliyor içeriğindeki tadlandırıcıdan olabilir. Bu yuzden kek vs için kullanacaksam bundan sonra tariflerde yazandan daha az tadlandırıcı kullanmayı düşünüyorum.Daha önce ON kullandım kutuyu bitiremedim midem bulandı ama bunu bitirir tekrar kullanırım.[DOUBLEPOST=1395140250][/DOUBLEPOST]
Protein kekinde çok pis gözüm kaldı :) Beklentim olabilir :D
Karboda sorun yok, son setlerde tukendiysen sorun yok, birde çalışma sıralamasında lat pull down hareketi military press den önce olsun, dips de dumbbel ve barbell curlden önce..
Gözün hakkı olursa kötü olur ama Dr.Steelhammer en kısa zamanda sana da göndereyim ben kargoyla olur mu ama önce ideal tad ve kıvama ulaşmam lazım:)
Sırt ve Tricepsi Omuz ve Bicepsin önüne alacağım o zaman değil mi? Sıralama nasıl olmalı üst vucut çalışırken?
 
çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için:)
Jamie Eason'un Chocolate Protein Bar tarifini kullandım.
Bodybuilding.com - Video Article: Get Lean, Eat Clean With Jamie Eason - Chocolate Protein Bars
tarifin aslında
1sb yulaf unu,4 yumurta beyazı,2 ölçek vanilyalı whey,yarım sb splenda,yarım t.k kabartma tozu,yarım tk tuz,3 kaşık kakao,120gr su,120gr bebek maması (berry flavoured baby food) var. Tarifin videosunda kekin daha iyi kabarması için çikolatalı whey yerine vanilyalı whey kullanıp kakao eklenmesinin daha uygun olacağı söyleniyor.Vanilyalı whey kek için daha uygunmuş.Benim elimde vanilyalı whey olmadığı için dymatıze iso-100 ün gourmet chocolate aromolısını kullandım.
Yulaf unum olmadığı için normal yulaf ezmesi.Splenda yerine bu ürünü kullandım.
Toz Tatlandırıcı Plus | Takita
Yumurta beyazını tatlandırıcı ile kar beyazı haline getirip karışıma kattım. Su yerine yarım 3/4 su bardağı süt ekledim.Kakao koydum.Bebek maması koymadım.Aroma için hindistan cevizi koydum.
Fırından çıkınca ve kestikten sonraki hali bu şekilde oldu.

Kesince fotoda görüldüğü gibi ufalanmaya başladı ve işyerine getirip yediğimde sertleşmişti. İstediğim gibi olmadı ama tad olarak güzel ve kahveyle cok güzel gitti ara öğün olarak.
Şimdi yulaf unu bulabilirsem onunla denemek istiyorum.Kıvam ve kabarma olarak fark olur mu merak ediyorum.Bir de daha yumuşak olması ve normal keke en yakın hale gelmesi için neler yapabilirim onları deneyeceğim. Puf puf olsun istiyorum.
[DOUBLEPOST=1395140109][/DOUBLEPOST]
Iso 100'den çok memnunum.Tadı oldukça güzel sadece bana biraz şekerli gibi geliyor içeriğindeki tadlandırıcıdan olabilir. Bu yuzden kek vs için kullanacaksam bundan sonra tariflerde yazandan daha az tadlandırıcı kullanmayı düşünüyorum.Daha önce ON kullandım kutuyu bitiremedim midem bulandı ama bunu bitirir tekrar kullanırım.[DOUBLEPOST=1395140250][/DOUBLEPOST]
Gözün hakkı olursa kötü olur ama Dr.Steelhammer en kısa zamanda sana da göndereyim ben kargoyla olur mu ama önce ideal tad ve kıvama ulaşmam lazım:)
Sırt ve Tricepsi Omuz ve Bicepsin önüne alacağım o zaman değil mi? Sıralama nasıl olmalı üst vucut çalışırken?
Sırttan sonra omuz, trisepsten sonra da biseps bu kadar..
Kargoyla dayanır mı bilmem ama sen şimdi baslarsan böyle, siparişler gelir :) Ellerine sağlık nefis görünüyor..
 
ellerine sağlık deneyeceğim. :) yulfı zaten belendırdan gecırınce toz gıbı oluyor.
 
Kek tarifi için teşekkürler. Denenmeli bence. Yemek tarifleri de bekliyorum.. Yemekleri yaparken makrolara dikkat ediyor musun yoksa verdiğin değerler genel bir değer mi? Bu arada yaptığın çalışmaları setleri ağırlıkları yani kısaca sisteminden bahsedersen güzel olur, senden örnek alacak kişiler biliyorum çünkü ;)
 
Bend ant sonrası için yulaf ezmesini blenderden geçirdim komşu sağolasın blender vardır.. protein tozunu su ıle saralle kıvamına getırdım bi güzel karıştırdım kabartma tozu ve fıstıgı ezıp karıştırdım fırınladım gornumu kotu oldu ama tad 10 numara. :D snıckers gibi.
 
Sırttan sonra omuz, trisepsten sonra da biseps bu kadar..
Kargoyla dayanır mı bilmem ama sen şimdi baslarsan böyle, siparişler gelir :) Ellerine sağlık nefis görünüyor..
Çok teşekkür ederim Dr.Steelhammer zaten benim mutlaka göndermem gerek çünkü böyle tepsi tepsi kekleri yapıp hepsini yersem bulk luğa doğru geçiş yapacağım her gün 3er dilim kek götürüyorum çünkü pek bereketli oldu:)[DOUBLEPOST=1395300535][/DOUBLEPOST]
Kek tarifi için teşekkürler. Denenmeli bence. Yemek tarifleri de bekliyorum.. Yemekleri yaparken makrolara dikkat ediyor musun yoksa verdiğin değerler genel bir değer mi? Bu arada yaptığın çalışmaları setleri ağırlıkları yani kısaca sisteminden bahsedersen güzel olur, senden örnek alacak kişiler biliyorum çünkü ;)
Yemekleri yaparken tabi ki tüm gramajları makro değerleri hesaplayıp dikkate alıyorum. Günlük kalori makro hesabını tutuyorum. Antrenman olarak hiç sabit bir programım yok açıkcası. Temel hareketler üzerinden gidiyorum.Haftada 3 bacak (Leg-Press,Squat türevleri,Lunge türevleri,Deadlift,Leg Extension,Leg Curl )
1 gün quads-calves,1 gün hams-glutues,1 gün full leg. Vakit buldukça izole gluteus hareketleri. 2gün de üst vücut çalışıyorum.
Bazen piramit,bazen süper set bazen drop oluyor harekette duruşumu açımı değiştiriyorum ağırlık artıyor azaltıyorum. Kasa odaklanarak çalışıyorum. Brain-Muscle connection'u yakalamaya çalışıyorum.Ana prensip kasları yakmak ve tüketmek.Ertesi güne yürümekte zorlanmak.Anaerobik kapasiteyi zorlamak. Örnek aldığım bayanların video bloglarını indiriyorum izliyorum bir şeyler kapmaya çalışıyorum antrenman planları nasıl kardiyoyu ne zaman ne şekilde yapıyorlar haftada kaç bacak gluteus çalışıyorlar vs
[DOUBLEPOST=1395300655][/DOUBLEPOST]
Bend ant sonrası için yulaf ezmesini blenderden geçirdim komşu sağolasın blender vardır.. protein tozunu su ıle saralle kıvamına getırdım bi güzel karıştırdım kabartma tozu ve fıstıgı ezıp karıştırdım fırınladım gornumu kotu oldu ama tad 10 numara. :D snıckers gibi.
senin de ellerine sağlık çiko nat:) Afiyet kas olsun. Rondodan geçirmeyi ben de deneyebilirim başka glütensiz unlar araştırıp onlarla yapmayı da deneyebilirim daha iyi kıvam elde edebilmek için.
 
Son düzenleme:

Dün sabah yumurta beyazlarını borcama kırıp, üzerine mantar biber domates koydum fırına verdim ve çok pratik bir kahvaltı oldu.Yumurta beyazı pizzası gibi.Onun dışında gün boyunca da sürekli yedim iştahım baya bi yerinde maşallah karbler, kaloriler.En azından temiz besleniyorum tesellim bu.Dün off gündü dinlendim uyudum.
Bi de ben proteini almam gerekenden baya yüksek alıyorum galiba ama beni en çok o doyuruyor.Protein olunca doymayacakmışım gibi geliyor.Aslında yağı artırmak da doygunluk hissini artırır ama yıllardır yağsız yeme alışkanlığı olunca yağın hazmı rahatsız ediyor psikolojik olarak.
 

Dün sabah yumurta beyazlarını borcama kırıp, üzerine mantar biber domates koydum fırına verdim ve çok pratik bir kahvaltı oldu.Yumurta beyazı pizzası gibi.Onun dışında gün boyunca da sürekli yedim iştahım baya bi yerinde maşallah karbler, kaloriler.En azından temiz besleniyorum tesellim bu.Dün off gündü dinlendim uyudum.
Bi de ben proteini almam gerekenden baya yüksek alıyorum galiba ama beni en çok o doyuruyor.Protein olunca doymayacakmışım gibi geliyor.Aslında yağı artırmak da doygunluk hissini artırır ama yıllardır yağsız yeme alışkanlığı olunca yağın hazmı rahatsız ediyor psikolojik olarak.
Görsel olarak da harika görünüyor..
Protein alımı konusunda verim aldığın şekilde devam etmen daha doğru olur.. iyi gidiyorsun, antrenman felsefen de çok iyi ve bu işi ciddiye alıyorsun..
Son yazdıklarım telkin gibi oldu :)
 
şu pizza çok hoş görünüyor
fotoyu görünce içim çekildi olsada yesem dedim :)
 

Dün off gündü pek kalori makro hesaplaması yapmadım moralim bozulmasın diye çünkü doymuyorum sürekli yeme halindeyim anlamadım gitti.Zaten kilo da almışım ama moralim hiç bozulmadı çünkü kaloriyi düşürünce tekrar veririm dert değil modundayım.Bugün antrenman olarak yüklenmeyi düşünüyorum çünkü en sevdiğim bacak antrenmanı var.
Havalar ısındıkça yemek taşıma olayını da düzene sokmam lazım arabamın içi zaten pazar yeri gibi kaplar yemekler biraz dağınık.Belki soğutucu dolap gibi bişey alabilirim.Aslında six pack bag lerden bulabilsem çok iyi olur.Çantamın içi de pazar gibi shaker,saklama kapları,elmalarla dolu bavulla geziyorum yani:)
 
Şu görüntülerden sonra, bu asude nin çantası deselerdi kapkaç yapardım heralde :)
O kek bitmedi gitti, biz bittik burda :D
Benimde beslenmem bozuldu son zamanlarda, zamanla düzelir.. dolap olursa iyi olur..
 
Bir süredir mutfakta denemeler yapmaya devam ediyorum. Geçtiğimiz hafta rahatsızlık geçirdiğim için raporluydum ve evdeydim. Denemek istediğim tarifleri denedim. Çeşitli sitelerden bulduğum tarifleri kendime göre yorumladım ama olan bana oldu malesef kilo aldım :) 65 kilo olmuşum:)
Şimdi tariflerime geleyim. Bunlar tamamen kendi uydurmasyonlarım.



1 su bardağı glutensiz un
3 ölçek dymatize iso-100 whey
15 gram glutamine
1 paket kabartma tozu
3 kaşık kakao
1 tam 4 beyaz yumurta
3/4 su bardağı toz tatlandırıcı
1 muz
Yarım su bardağı süt
Hindistan cevizi

Bu tarifle istediğim kıvamda yumuşak bir kek elde ettim ancak ben daha yumuşak olması için 2 su bardağı suya biraz toz tatlandırıcı ve toz neskafe koyarak ılık hale getirdim ve kekin üzerine dökerek ıslak kek gibi yaptım.Bu kek her zaman yenilir de alttaki toplar işi biraz bozdu.Keki dilimledikten sonra kalan parçaları rondoya koydum.
Yarım kutu krema ile bitter çikolatayı erittikten sonra parçaların üstüne döktüm ve antep fıstığı,toz fındık,Hindistan cevizine batırıp toplar haline getirdim.



Bu tarifim ise içinde hiç tatlandırıcı şeker olmayan bir tarif
10-15 tane medine hurması
Fındık veya ceviz
Hindistan cevizi
2 ölçek dymatize iso-100 whey

Hurmaları bir kavonoz içine koyup üzerini geçecek kadar su koydum.Bir gece suda beklettim.Ertesi sabah yumuşamış hurmaları rondoya atıp püre haline getirdim.Fındıkları parça haline getirip içine ekledikten sonra 2 ölçek whey koydum.Toplar yaptıktan sonra Hindistan cevizine buladım.Bu tarif çok lezzetli ve güzel oldu ancak kalorisi çok olmuş olabilir.İnsülini dengede tutarak tatlı isteğini çok güzel bastıracak bir tercih olur.
 
ggeçmiş olsun abla. :) o aldıgın kılo sudur sıkıntı etme :) ne yapacagını bıldıgındden suphem yok, telafi edersn. :) pastalar fena. :)
 
Ciko nun dediği gibi fena, bu görüntülere bakmadan yazıları okuyorum artık, kötü etkiliyor :) geçmiş olsun bu arada, yakın zamanda toparlarsın..
 
Back
Yukarı