Yag asitleri basta bagisiklik ve hormonel sistem olmak uzere vucut icin kritik bir oneme sahip dolayisiyla gunluk yag alimida onemli. Aldigin yaglarin kaynagi dahada onemli. Mumkun oldugunca somon, findik, zeytin gibi kaliteli yaglar yani tekli ve coklu doymamis yag asitlerinden almaya calis. Hayvansal yaglar olarak bilinen et-sut yumurtada bulunan doymus yag alimini minimuma indir. Tabiki benim onerim margarine elini hic surmemek, bu hazir gidalardan, biskuviler,cipsler vs. uzak durmak anlamina geliyor.
KArbonhidratlar ise en temel enerji kaynagimiz. Amacin kaliteli karbonhidratlar olarak bilinen dusuk glisemiks indekse sahip yani kan sekerini daha yavas yukselten ve uzun sureli enerji saglayan besinler tercih etmen. Bunlar yulaf ezmesi, tam bugday, cavdar, bulgur gibi karbonhidrat kaynaklari. Kan sekerini hizli yukseltenler ise sofra sekeri, beyaz ekmek, makarna, tatli cesitleri gibi.