Çanakkale 1915 18 Ekim 2012 tarihinde sinema seyircisiyle buluşacak!
Çılgın Türkler, Diriliş ve Cumhuriyet kitapları ile milyonlarca okuyucuya ulaşan yazar Turgut Özakmanın kaleminden anlatılan, Türk milletinin diriliş hikayesi Çanakkale 1915 18 Ekim 2012 tarihinde sinema seyircisiyle buluşacak!
Balkan Savaşında hezimete uğrayarak yenik ayrılan bir milletin silkinerek ayağa kalkışının, dirilişinin hikayesi. Rusyaya yardım etmek ve İstanbulu işgâl etmek amacıyla Çanakkaleye tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biriyle saldıran Müttefik Kuvvetlerin hiç bir silahın yurt sevgisinden daha güçlü olmadığını kısa sürede anladıkları; Bigalı Mehmet Çavuşun, Seyit Onbaşının, Mustafa Kemal Paşanın ve daha bir çok isimsiz kahramanın destansı hikayeleriyle ulaşılan zaferin öyküsü.
2004 yılından beri yapmış olduğu filmlerle film başına ortalama 1,5 milyon, toplamda da 25 milyondan fazla izleyiciye ulaşan sektörün lider kuruluşu Fida Film Çanakkale 1915 filminde de yapımcı olarak yer alıyor.
2012 Haziranında çekimlerine başlanan filmin tamamı Çanakkalede, savaşın gerçekten yer aldığı topraklar üzerinde çekilmektedir. Girilmesi ve çekim yapılması yasak olan bu arazilerde ve SİT alanlarında (Anıtsal Yapılar) çekim yapılabilmesi için Genelkurmay Başkanlığından özel izinler alınmıştır. Bazı arazilere geçici film setleri de kurulmuştur.
7 haftada tamamlanması beklenen çekim süreci esnasında filmin özenle yapılan dijital efekt çalışmaları da yürütülmektedir. Görsel efektler FETİH 1453 ve hem Türkiyede hem de Hollywoodda yaptığı filmlerle ile adından çok söz ettiren, dijital efekt konusunda uzman SERKAN ZELZELEnin yönettiği bir ekiple beraber, Meksika ve Türkiyede EPICS FX Stüdyolarında (http://www.epicsfxstudios.com/about.html) uzman bir kadro ile yapılmaktadır.
Su altı kamerası, helikopter çekimlerinin de yer aldığı filmin Deniz Savaşları bölümü için 20 kişilik animasyon ekibi çalışmakta.
Filmin müzikleri "Cariyeler ve Geceler" "1453 Sultanlar Aşkına", "Aşk-ı Hürrem, "Altınçağ, 1453 Fatih Aşkına beşlemesiyle tanınan ülkemizin elektronik müzikte en başarılı temsilcilerinden olan Can Atilla tarafından besteleniyor.