Çömez biri için beslenme programım [Yardım lütfen]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zelkowa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepinize merhaba arkadaşlar :) Konuyu yeni üyeler bölümüne de açtım fakat cevap gelmedi. 21 yaş 176 boy 68 kilo olarak bu işe başladım 2 hafta önce. Hedefim ciddi , şu çelimsiz vücudumdan kurtulmak istiyorum artık :) Yemek programım tam olarak şöyle:

Sabah : 4 yumurta 2 tam 2 beyaz karabiberli
2 dilim peynir
1 Domates
2 tam buğdaylı yulaf dilim ekmek
1 Kaşık çilek reçeli

Öğlen: Pilav Nohut
1 Dilim ekmek
1 Portakal / Elma

Öğleden sonra :
bulabilirsem 1 avuç fındık / ceviz

Spordan önce:
Üzüm kurusu

Spordan sonra: Whey protein 2 ölçek (44gr)

Akşam: Ton balığı (Süzülmüş - 100gr)
Makarna
Ayran

Veya pilav 400gr tavuk göğüsü (ayçiçek yağı ile kızartıp yiyorum)

Neleri değiştirmem gerekir ? Henüz yeni başladıgım için biraz bilgisiz sayılırım. Destekleriniz ve değerli yorumlarınız adına çok teşekkürler.

Not: Öğrenci oldugum için programda çok yanlışlıklar olabilir. Bunu düzeltmek adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırım yeter ki bir program olsun elimde :)

Merhaba dostum bu spora adım atarak en doğru seçimi yapmışsın inşallah devamı gelir. Gelelim konumuza, amacın kilo almak ise öğünleri biraz daha dolgunlaştırman gerekiyor. Yeni başladım diyorsun ve idmandan sonra 2 ölçek protein tozu alman bence karaciğerini yormaktan başka bi sonuç vermez o yüzden tek ölçeğe düşürmen bi nebze kabul edilebilir. Eğer ki amacın kilo almak ise ara öğünlere Shakeler koymanı tavsiye ederim yahut sabah kahvaltını daha dolgun yapabilirsin ve idman öncesinde de aldığın karbonhidrat, idmanı güzel çıkarabilmen için sağlam olmalı.

Merhaba dostum bu spora adım atarak en doğru seçimi yapmışsın inşallah devamı gelir. Gelelim konumuza, amacın kilo almak ise öğünleri biraz daha dolgunlaştırman gerekiyor. Yeni başladım diyorsun ve idmandan sonra 2 ölçek protein tozu alman bence karaciğerini yormaktan başka bi sonuç vermez o yüzden tek ölçeğe düşürmen bi nebze kabul edilebilir. Eğer ki amacın kilo almak ise ara öğünlere Shakeler koymanı tavsiye ederim yahut sabah kahvaltını daha dolgun yapabilirsin ve idman öncesinde de aldığın karbonhidrat, idmanı güzel çıkarabilmen için sağlam olmalı.

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim :) Amacım pek kilo almak sayılmaz aslında. Kilomu koruyarak ölçülerimi arttırmak istiyorum. Örneğin omuz ölçüm 113 , kol ölçüm sadece 32 cm. İnsani bir boyuta getirmek benim için yetecek. Ne gibi bir ekleme yapabilirim bu menünün üzerine ? Sabah kahvaltısında sağlıklı besin bulmak gittikçe zorlaşıyor . Ne ekleyeceğimi bilemedim

Öncelikle kendini tanımalısın, metobolizma hızını hesapla ve çıkan sayıya göre beslenmeni düzenle mesela ben günlük 3500 kalori alıyorum. Vücutta yağlanma yapmıyor ve yavaş yavaş kas kütlesi koyuyorum.

Can boğazdan gelir tek seferde yiyebildiğin kadar ye. Miden genişler çok yemeye alışırsın :D
Ben öyle yaptım ve şuan çirkin bir göbeğim var :confused:

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.

Kilitlenme sebebi ;
“Yardım”, “Şuna Bir Bakın”, “Böyle Yapsam mı?”, “Nasıl?”, “Birkaç Soru”, “Acil Yardım” ve bunların benzerleri, hiçbir açıklayıcılığı olmayan konular açmak yasaktır.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı