Çılbır

body17

Üye
Malzemeler :
6 Yumurta
Sarmısak
Yoğurt
Tereyağı
Toz Kırmızıbiber


Yemeğin Tarifi :
Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın.

2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sanmsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın.

hyper_hyper_hyper_

ymk_230.jpg
 
yazacaktım bunu ben ama bilinen bir tarif olduğu için yazmadım :)

birde bu tarifin esas olayı sarımsaklı yoğurdun üstüne gezdirilen kırmızı biberli kızgın tereyağı :) o olmadı mı pek güzel olmaz tarif , o olursa vicdan bi garip olur... aslında azıcıktan zarar gelmez :D
 
Annem bazen yapar çılbırı kahvaltılarda.
Ben de iki arada bir derede kalırım hep. :D
Hem içinde yumurta var yemeliyim diyorum.
Hem de tereyağı bol miktarda olduğu için uzak durmalıyım.
Sonuç hüsran. :D
Genelde hazırlanan çılbırın yarısından fazlasını yemiş bir şekilde sofradan kalkıyorum.
 
Çılbıra hayır diyemem :D
 
Back
Yukarı