Çalışma günlerinizi nasıl ayarlıyorsunuz ?

1 gün çalışıp 1 gün dinlenerekmi. yoksa haftada 4 güne yayarak 2 gün çalışıp 1 gün dinlen, 2 gün çalışıp 2 gün dinlen şeklindemi yapıyorsunuz ? umarım sorum yeterince açıktır. sizce hangisi daha faydalı olur.

flexor un başlangıçta yaptığı programlara göre ilk ay 1 gün çalışma 1 gün dinlenme 2.ay 2 gün çalışma 1 gün dinlenme 3.ayı bilmiyorum:D

kişiden kişiye değişir bu çalışma sistemi
bazı kişilerin belirli günler işi olur o gün off yapar vs
benımki mesela
pazartesi:göğüs biceps salı:karın çarşamba:omuz triceps perşembe:karın cuma:sırt arka kol cumartesi:karın pazar: off
gördüğün gibi karına önem verdiğinden o bölgeye özel salona gidiyorum
ama mesela sen şöyle yapabılırsın
göğüs-biceps
of
omuz-triceps
of
sırt-bacak
of
göğüs-biceps

göğüsle bicepsi haftada 2 kere çalıştırırsın ve sonraki hafta son çalışman omuz-triceps ondan sonrada sırt-bacak böyle atlamalı şekilde devam eder.

kişiden kişiye değişir bu çalışma sistemi
bazı kişilerin belirli günler işi olur o gün off yapar vs
benımki mesela
pazartesi:göğüs biceps salı:karın çarşamba:omuz triceps perşembe:karın cuma:sırt arka kol cumartesi:karın pazar: off
gördüğün gibi karına önem verdiğinden o bölgeye özel salona gidiyorum
ama mesela sen şöyle yapabılırsın
göğüs-biceps
of
omuz-triceps
of
sırt-bacak
of
göğüs-biceps

göğüsle bicepsi haftada 2 kere çalıştırırsın ve sonraki hafta son çalışman omuz-triceps ondan sonrada sırt-bacak böyle atlamalı şekilde devam eder.
benim sorunum dinlenme olduğu için bu konuda sıkıntı yaşamak istemiyorum açıkcası. 1 gün çalışıp 1 gün dinlenmek gelişim için yeterli ir süremi. yoksa haftada 4 gün çalışıp 3 gün dinlenmek dahamı iyi olur ?

benim sorunum dinlenme olduğu için bu konuda sıkıntı yaşamak istemiyorum açıkcası. 1 gün çalışıp 1 gün dinlenmek gelişim için yeterli ir süremi. yoksa haftada 4 gün çalışıp 3 gün dinlenmek dahamı iyi olur ?
1 gün çalışıp bir gün dinlenmek gayet mantıklı ve doğrudur.
ancak bu sistemi uygulıyıcaksanız çalıştığınız günlerde idmandan maksimum performans göstermelisiniz.

Kişinin antrenman geçmişi, beslenmesi, vücudu nasıl böldüğü, yenilenme kabiliyeti ile alakalı bence. Örneğin göğüs-kanat çalışıyorsam ertesi gün omuz ve kol çalışmıyorum ya off veriyorum ya da bacak gibi ilgisi olmayan bir kas grubunu çalıştırıyorum. Ancak özel birşeyler denemiyorsam genelde üst vücut- alt vücut olarak antrenmanı bölüyorum. 2 gün çalışıp 1 gün ara veriyorum. Gayet verimli oluyor bende. Takip ettiğim kadarıyla doğal çalışanlarda genel olarak önerilen de 1 gün çalışıp 1 gün ara vermek ya da 2 gün çalışıp 1 gün ara vermek.

2 gün çalışıp 1 gün ara veriyorum. Ara verdiğim gün genellikle yarım saate yakın yüzüyorum sonra saunaya giriyorum baya rahatlatıcı oluyor. Ertesi gün yeniden doğmuş gibi yeni bir antremana başlıyorum :)

2 gun calısıp 1 gun ara vererek ama çok yorgun oldugumda spora gıtmek ıstemedıgmde vucudumu mutlaka dınlendırıorm zorlamak bı yere kadrdır

Back
Yukarı