Çene kasını geliştirmek istiyorum

ARKADAŞLAR GERÇEKTEN ÇENE KASINI GELİŞTİRMEK İSTİYORUM ☺️ NE YAPMAM LAZIM SAKIZ ALDIMI DA 3 SAAT ÇİĞNİYORUM BAŞKA YÖNTEMLERİNİZ VARSA LÜTFEN SÖYLEYİN CİDDEN ÇENE KASINI GELİŞTİRMEK İSTİYORUM

*lütfen tamamı büyük harf içeren mesajlar atmayınız,capslock kullanımına dikkat ediniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu sıralar bende merak sardım ona. Çok çekici gösteriyor :D
Yiyecekleri ekstra çiğniyorum. Günlük 4000 kaloride yediğim için oldukça çalışıyor, bide arada sakız çiğnemek iy geliyor.
Bence yağ oranıda düşük olmalı bu arada
Ayrıca çok fazla yorma çeneni ciddi sorunlar olmasın dikkat

Çeneni neden geliştirmek istiyorsun?
Dövüş sporlarında sağlam çene olsun diye mi, yoksa çekici,seksi bir görüntü için mi?

Ben ikincisi için başlamıştım ama dövüş sporlarında da işe yaradığını gördüm:)

Yağ oranı, genetik ve sakız çiğnemek önemli. Bir de çeşitli egzersizler var.
Bunları İngilizce aratıp videolarda ya da bu konu hakkında yazılan sayfalarda görebilirsin.
Mesela ; güzel bir çene hattına nasıl sahip olabilirsin? (How do you get a sharp jawline?) https://www.quora.com/How-do-you-get-a-sharp-jawline
Gibi...

Çeneni neden geliştirmek istiyorsun?
Dövüş sporlarında sağlam çene olsun diye mi, yoksa çekici,seksi bir görüntü için mi?

Ben ikincisi için başlamıştım ama dövüş sporlarında da işe yaradığını gördüm:)

Yağ oranı, genetik ve sakız çiğnemek önemli. Bir de çeşitli egzersizler var.
Bunları İngilizce aratıp videolarda ya da bu konu hakkında yazılan sayfalarda görebilirsin.
Mesela ; güzel bir çene hattına nasıl sahip olabilirsin? (How do you get a sharp jawline?) https://www.quora.com/How-do-you-get-a-sharp-jawline
Gibi...
Genetiği de yok gibi ama sakız çiğnersem sürekli olurmu[DOUBLEPOST=1520954558][/DOUBLEPOST]
Şu sıralar bende merak sardım ona. Çok çekici gösteriyor :D
Yiyecekleri ekstra çiğniyorum. Günlük 4000 kaloride yediğim için oldukça çalışıyor, bide arada sakız çiğnemek iy geliyor.
Bence yağ oranıda düşük olmalı bu arada
Ayrıca çok fazla yorma çeneni ciddi sorunlar olmasın dikkat
Sakız çiğniyorum sert sakızlardan yemek yeme kuvvetini x5 e çıkardım

Dediğiniz gibi genetik önemli. ekstra sakız çiğnemek de çok faydalı olucaktır. bol bol çiğnememiz gerekiyor. doğada çene kası en gelişmiş hayvanlar otçullardır. buda çok çiğnemelerinden kaynaklıyo olsa gerek.

Sakız çiğnemekten çene kas level 80 çok büyük değişiklikler olmasada sonuçta bir kas grubu bi seviyeye kadar geliştirilebilir.:D

Back
Yukarı