Çiğ Pirinç Tüketilebilir Mi ?

Boy : 1.69
Kilo : 65.7
Hacim kazanmak istiyorum ama ailevi sorunlarım yüzünden neredeyse her işi tek başıma yapmak zorundayım .
Yemek hazırlamak , bulaşıkları yıkamak vs. çok vaktimi alıyor .
Aklıma takıldı pirinci çiğ tüketirsem , hap misali suyla yutarsam n'olur ?
Yine pirincin karbonhidratını , proteinini alabilir miyim ?

bi makarna haşlamak ne kadar zor olabilir furkan kardeşim ?
Usta haşlamak falan zor değil , Allah'a şükür elimden de geliyor bu işler . Fakat vakit bulamıyorum . Günde birkaç kez makarna haşlamak , bulaşıkları yıkamak vs. çok vaktimi alıyor .[DOUBLEPOST=1598216435][/DOUBLEPOST]
Adamin sordugu soru bu degil bilmiyorsan bilmiyorum de. Adamin sordugu soru cig tuketiminin besin degerlerine ve sagliga etkisi; konuyla alakasiz kinayeni kendine sakla
Allah razı olsun , anlayan biri çıktı sonunda

-Çiğ pirinç Bacillus cereus gibi zararlı bakteriler bulundurabilir. Bu da besin zehirlenmelerine yol açabilir.

-Mide asiti pirinci parçalayabilecek güçte olsa dahi sindirim problemleri kaçınılmaz.

-Ayrıca Türkiye'den rapor edilmiş bir olgu sunumunda pikası olan bir kadının 2-3 yıl çiğ pirinç tüketimi sonucu yaşadığı anemi anlatılıyor. Demir tedavisiyle çiğ pirinç yeme isteği sona ermiş. Bu nedenle çiğ pirinç tüketimi pika gibi yeme davranış bozukluklarıyla da ilişkilendirilir.

Mealen özet ve yorum; 16 yaşındasın, işlerini kendin halledip bulaşık çıkarmak istemiyorsan pirinç yerine tam buğday/tahıl veya çavdar ekmeği yiyebilirsin. Benzer karbonhidrat, proteini sağlamak oldukça kolay. Bulaşık derdi de olmaz. Çiğ pirinç gibi fantezilere gerek yok :)

Adamin sordugu soru bu degil bilmiyorsan bilmiyorum de. Adamin sordugu soru cig tuketiminin besin degerlerine ve sagliga etkisi; konuyla alakasiz kinayeni kendine sakla
ya ergen misiniz ne bu atar,böyle saçma bi soruya oturup uzun uzun cevap mı yazalım.Çiğ pirinç ne demek o kadar mı vakit kısıtlı bi makarna haşlayamıyor.Bu forum ne hale gelmiş eskiden böyle değildi

Bu kadar zor durumdaysan Noodle yap bardaklı olanlardan sıcak suyu koyuyorsun kap bile kirletmemiş olursun(ben tüketmiyorum),alternatif istersen pilav yerine sürekli çiğ yulaf tüketebilirsin su ile benim bu şekilde tükettiğim çok oldu bir sorun yok.Pirinç çiğ tüketimde çoğu zaman sindirilmez tane tane çıkartırsın(bunu denedim işte).

ya ergen misiniz ne bu atar,böyle saçma bi soruya oturup uzun uzun cevap mı yazalım.Çiğ pirinç ne demek o kadar mı vakit kısıtlı bi makarna haşlayamıyor.Bu forum ne hale gelmiş eskiden
böyle değildi

İşte çalışıyorum , tek başıma yaşıyorum , hazırlanmam gereken bir üniversite sınavı var .
Vakit bulamıyorum vakit ..!
Bilmediğim bir konu hakkında bir soru sordum . Adam gibi sorumu cevaplamak yerine bana akıl vermeye kalkıyorsunuz .[DOUBLEPOST=1598302572][/DOUBLEPOST]
Bu kadar zor durumdaysan Noodle yap bardaklı olanlardan sıcak suyu koyuyorsun kap bile kirletmemiş olursun(ben tüketmiyorum),alternatif istersen pilav yerine sürekli çiğ yulaf tüketebilirsin su ile benim bu şekilde tükettiğim çok oldu bir sorun yok.Pirinç çiğ tüketimde çoğu zaman sindirilmez tane tane çıkartırsın(bunu denedim işte).

Teşekkürler[DOUBLEPOST=1598302609][/DOUBLEPOST]
-Çiğ pirinç Bacillus cereus gibi zararlı bakteriler bulundurabilir. Bu da besin zehirlenmelerine yol açabilir.

-Mide asiti pirinci parçalayabilecek güçte olsa dahi sindirim problemleri kaçınılmaz.

-Ayrıca Türkiye'den rapor edilmiş bir olgu sunumunda pikası olan bir kadının 2-3 yıl çiğ pirinç tüketimi sonucu yaşadığı anemi anlatılıyor. Demir tedavisiyle çiğ pirinç yeme isteği sona ermiş. Bu nedenle çiğ pirinç tüketimi pika gibi yeme davranış bozukluklarıyla da ilişkilendirilir.

Mealen özet ve yorum; 16 yaşındasın, işlerini kendin halledip bulaşık çıkarmak istemiyorsan pirinç yerine tam buğday/tahıl veya çavdar ekmeği yiyebilirsin. Benzer karbonhidrat, proteini sağlamak oldukça kolay. Bulaşık derdi de olmaz. Çiğ pirinç gibi fantezilere gerek yok :)
Teşekkürler

Back
Yukarı