Çikolataya nasıl son verebilirim?

Arkadaşlar 2 yıldır vücut geliştirme sporu yapıyorum beslenmemi yaklaşık son 6 aydır bir düzene sokabildim fakat bir türlü çikolata saplantısına son veremedim. Vücut sürekli çikolata istiyor. Günde yaklaşık 2-3 paket kare çikolata yiyorum (sütlü). Bünye çok hızlı çalıştığı için kiloya hiçbir etkisi olmuyor. Aranızda bu denli tüketim yapıp kesebilen oldu mu? 2-3 gün bırakayım diyorum bu defa sinirlerim bozuluyor aniden kan şekerim düşüyor. Bir nevi bağımlılık haline geldi.

tahin pekmez öneririm kesinlikle.kalorisi çok yüksek evet ama çıkolata isteğini bastırıyor.1 tatlı kaşığı yeterli gelmeli tabi.bende de çikolata hastalığı var ben bittere geçiş yaptım yüzde 70 kakaolu bitter yiyorum o da günde 3 küçük kareyi geçmez.bitter çikolata sınırlı tüketilirse faydası bile var.en iyi çözüm hiç satın almaman.

Keçi boynuzu yarım kilosu 6-7 lira canın cikolata cektiginde ye bi tane günde 4-5 taneyi geçmesin dikkat :)
keçiboynuzu kreması var. onun tadı daha güzel geliyo, çikolataya daha çok benziyo. deneyebilirsiniz[DOUBLEPOST=1431366890][/DOUBLEPOST]
tahin pekmez öneririm kesinlikle.kalorisi çok yüksek evet ama çıkolata isteğini bastırıyor.1 tatlı kaşığı yeterli gelmeli tabi.bende de çikolata hastalığı var ben bittere geçiş yaptım yüzde 70 kakaolu bitter yiyorum o da günde 3 küçük kareyi geçmez.bitter çikolata sınırlı tüketilirse faydası bile var.en iyi çözüm hiç satın almaman.
şekersiz çikolatalar da var. hatta m life bitteri de var. daha iyi olabilir

Çikolata aromalı protein tozu alıp yağsız sütle karistir soğuk soğuk milkshake yerine iç yada nette satılan çikolata aromalı protein barlar var bayağı bir tok tutuyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar 2 yıldır vücut geliştirme sporu yapıyorum beslenmemi yaklaşık son 6 aydır bir düzene sokabildim fakat bir türlü çikolata saplantısına son veremedim. Vücut sürekli çikolata istiyor. Günde yaklaşık 2-3 paket kare çikolata yiyorum (sütlü). Bünye çok hızlı çalıştığı için kiloya hiçbir etkisi olmuyor. Aranızda bu denli tüketim yapıp kesebilen oldu mu? 2-3 gün bırakayım diyorum bu defa sinirlerim bozuluyor aniden kan şekerim düşüyor. Bir nevi bağımlılık haline geldi.

Vücut çikolata istemez. Yani vücudunuzun şeker türevlerinde sandığınız gibi özel istekleri yoktur. Özellikle bizim toplumda çok yaygındır ''kan şekerim düştü çikolata getirin, tatlı getirin.'' olayı.
Kan şekerinin çok düşük ve yüksek olması normal durumlar değildir. Siz çikolata yiyerek kan şekerini dipten alıp tavana çıkartıyorsunuz, ardından kan şekeriniz tekrar düşüyor. Yani yediğiniz çikolatayla birlikte alınan onca şeker ve kaloriyle kalıyorsunuz. Kiloya etkisi olmuyor demişsiniz, günde 2-3 paket çikolata yiyen VG'ci bana göre bu sporda asla başarılı olamaz.
Çikolataya şöyle son verebilirsiniz: Yemeyerek. Bunun başka yolu yok. Yukarıdaki arkadaşların yardım çabalarına saygı duyuyorum fakat, çikolata yerine şekerli gıda önerilmesi yanlış.
Bu ekmek yoksa pasta yemek gibi bir şey.

Back
Yukarı