Merhaba abiler. Ben 12 yasındayım. Aralık 24'te 13üme gircem.
Boy:154
Kilo:44
Kilom normal sanırsam yaşıma göre ? Boyum biraz kısa maalesef. Gelelim konumuza. Şuan orta 2 ye gidiyorum yani 7.sınıf. 6. sınıfın başında belki inanmazsınız ama 35 kiloydum. Ve hani kaburgalarımdaki kemikleri sayabiliyordum o derece zayfıtım. Hatta ailem ve çevremdekiler çok zayıf olduğumu söylerlerdi. Sonra 6. sınıf ın 2.döneminde her ne olduysa tam 5 kilo aldım. Ve çok çabuk yağ sardım. Karın tarafım eskiden dümdüzdü. Ve yani ileriki yaşlarımda gelişmeye elverişliydi. Fakat şuan löp löp yağ fışkırıyor. Halk dilinde portakal kabuğu oldum anlayacağınız.
Belim genişledi ve fışkırıyor artık. Göğüslerim jinekomastiden farkı kalmadı. Sarkmaya başladı. Ama bana sorarsanız asla vücudumdan nefret etmiyorum. Karın ve göğüs kısmı dışında atletik bi vücuda sahibim. Lisanslı sporcuyum. Bacaklarım ve bileklerim kuvvetli. Fakat bu göğüs ve yağları nasıl atacağım bilemiyorum? Kilo verdim bi aralar 40 kiloya düştüm. Ama yağlardan bir şey eksilmemişti. Şimdi yeniden 44 kiloyum. Kuzenim bana ağırlık getirmişti. Akşamları okuldan gelince dersleri falan hallettikten sonra 20 Bench Press, 20 Barbell curl bide reverse olanından yapıyorum. 3 gün oldu başlayalı. Açıkçası fazla yüklenince ağrılar başlıyor. Ve bitirdiğimde bicepslerim normalinden daha fazla şişiyor. Beslenmem gerçekten çok kötüydü. Kendime yeni bir beslenme yaptım. Ve uygulamaya başladım. Beslenmenin yanında göğüsler için kas kütlesinidi artırsam acaba sarkmalar kaybolur mu? duh Ve karın bölgemdeki yağlanma beni rahatsız ediyor. Mekik fazla çekemiyorum nedense. Ama bench press ve barbell curl u rahat yapabılıyorum. (son setlerde 50 barbell 50 bench press yapıyordum ama biraz ağır geldi) Sizce ne yapmalıyım ? Beslenmeme artık dikkat edicem. Yanında da kas kütlesini arttırayım mı?
Birde barbell curl ı 50 ye cıkarınca agrılar oluyor. bide reverse yapıncada bilekelrim ağrıyo. Omuzlarımda dahil. Fakat bench press te sadece kollarım etkileniyor gibi geliyor bana. Göğsümde hiç bir acı hissetmiyorum. Sizce sebebi nedir? Teşekkürler.
Boy:154
Kilo:44
Kilom normal sanırsam yaşıma göre ? Boyum biraz kısa maalesef. Gelelim konumuza. Şuan orta 2 ye gidiyorum yani 7.sınıf. 6. sınıfın başında belki inanmazsınız ama 35 kiloydum. Ve hani kaburgalarımdaki kemikleri sayabiliyordum o derece zayfıtım. Hatta ailem ve çevremdekiler çok zayıf olduğumu söylerlerdi. Sonra 6. sınıf ın 2.döneminde her ne olduysa tam 5 kilo aldım. Ve çok çabuk yağ sardım. Karın tarafım eskiden dümdüzdü. Ve yani ileriki yaşlarımda gelişmeye elverişliydi. Fakat şuan löp löp yağ fışkırıyor. Halk dilinde portakal kabuğu oldum anlayacağınız.

Birde barbell curl ı 50 ye cıkarınca agrılar oluyor. bide reverse yapıncada bilekelrim ağrıyo. Omuzlarımda dahil. Fakat bench press te sadece kollarım etkileniyor gibi geliyor bana. Göğsümde hiç bir acı hissetmiyorum. Sizce sebebi nedir? Teşekkürler.