Çok güçsüzüm sanırım. Ne yapmalıyım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NBN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NBN

Üye
Yaşım 22. Kilom 64.
3x12 çalışıyorum. 5kg ile dumbble chest press yapabiliyorum. 7.5 kiloda setlerimi tamamlayamıyorum.
Bench press boş barla bile pek yapamıyorum. Barlar bayağı ağır.
Smith presste boş barla 3x12 smith shoulder press yapabiliyorum ama boş barla yapmak utandırmıyor değil.
Ne yapmam gerekir?

Utanmadan devam etmelisin. Hiç kimse anasının karnından çıkıp direk ağır kilolarla çalışmıyor. Hiç o konuda çekingen olma yani. Şuan tek yapman gereken antrenmanları bırakmaman zaten ağırlıklae göreceksin zamanla artacak.

Zamanın geçtiğini farketmeyip bugünlere ileride güleceksin aynı şey bende de oldu çünkü. Ağırlıkların sonradan artacak sen yeterki azimli ol sporu bırakma

motivasyon dışında öneri vermek istiyorum ben ki zaten arkadaşlar gerekli şeyi söylemişler.

öncelikle uyguladığın programı yazar mısın? benim tavsiyem stronglifts 5x5 uygulaman.

kulağına kulaklığı tak aç müziği sonuna kadar bas yapabildiğin ağırlıkları o damarları acıtana kadar , bench pressi de serbest bar ile değil makinede yap. bu sporu yapan vücut 6 ay sonra güldürmeye başlar. sakın ola sen 5 kg lık dambılla çalışırken elinde 15 kg dambıl olanları kafana takma onlar o dambılı eline alana kadar allah bilir ne kadar süre geçmiştir. Bu arada kaslarının gelişmesini istiyorsan kasların ihtiyacı olan besinleri kaslara göndermen lazım.(protein,bcaa+kreatin) , çok aşırı bir diyetle kas geliştiremezsin.

Back
Yukarı