Çok Geç Açılıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alp001
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Alp001

Üye
Spor yaparken çok geç açılıyorum, örneğin ısınmadan sonra spor'un başlarında chest press yaparken 21'le sekizlik bir seti zar zor çıkarabiliyorum ama sonlara doğru (40 dakika civarı çalıştıktan sonra) vücudumda tuhaf bir tempo artışı oluyor ve devam etmek istediğim için bir tur daha chest press giriyorum rahatlıkla 28'le 10'luk set çıkarabiliyorum ancak çok fazla yorulduğumdan diğer hareketleri yeniden turlayamıyorum. Bu performans artışını sporun başlarında elde etmemin bir yolu var mıdır? yoksada en azından daha erken bu noktaya ulaşabilir miyim?
(2 hafta kadar önce başladım cahilliğimi mazur görün.)

Besinlerin ortalama sindirilme suresi 2.5-3 saattir antremandan en az 2 saat once birşey yememek lazim gecen gun soy7nma odasinda koca bir buskivi paketi bitirip spora baslayan birini gordum spordan once Bisey yenilince kan mideye gider kalp vucuda kanı eşit bir şekilde değil adil bir şekilde dağıtır yani kimin ihtiyaci coksa oraya gider yemek yersen mideye ders calisinca beyninr kosunca bacaklarina vs... Sen spordan once yeterli zamanı vermiyorsan kan midende kalacağı için kaslar oksijensiz kalacak ve yorgunluk olacak muhtemelen sebep budur bu degilse farkli seyler dusunmek lazım.

Onun yerine bir set çok hafif kilo takıp 15 tekrar yapman daha faydalı olur diye düşünüyorum.
bugün denedim işe yaradı gibi hafif ağırlıkla ısındıktan sonra 3 set olmasada 2 set 28'lik diğer setin ise yarısını 28 diğer yarısınıda 21'le bitirdim.

Besinlerin ortalama sindirilme suresi 2.5-3 saattir antremandan en az 2 saat once birşey yememek lazim gecen gun soy7nma odasinda koca bir buskivi paketi bitirip spora baslayan birini gordum spordan once Bisey yenilince kan mideye gider kalp vucuda kanı eşit bir şekilde değil adil bir şekilde dağıtır yani kimin ihtiyaci coksa oraya gider yemek yersen mideye ders calisinca beyninr kosunca bacaklarina vs... Sen spordan once yeterli zamanı vermiyorsan kan midende kalacağı için kaslar oksijensiz kalacak ve yorgunluk olacak muhtemelen sebep budur bu degilse farkli seyler dusunmek lazım.

bu konuda spora başlarken uyarılmıştım, öğlen 12-1'de yiyip akşam 6-7 civarı spora gidiyorum.

bu konuda spora başlarken uyarılmıştım, öğlen 12-1'de yiyip akşam 6-7 civarı spora gidiyorum.[/QUOTE]

Buda yanlis bence soprdan 5 6 saat sonra gitmek eğer kaz eti ve mantar(bunlar 6 saatte sindirilir) yemediysen 3 saat civarı beklemen lazim sen glikojen depoların boşken gidiyorsun resmen spora bende bi aralar acken sabah uyanir uyanmaz gidiyordum genzer durumlar yaşadım aslinda bu bi nebze iyi yağ yakiyosun spor esnasinda ama agirliklari verimli kaldiramiyoruz 2.5 3 saat beklemeniz tavsiyem duzelecegine inaniyorum

Back
Yukarı