Çok profesyonel olmadığım için kafam karışıyor beslenme konusunda yardım istiyorum

23 yaşında üniversite öğrencisiyim. Bir öğrencinin maddi imkanları çerçevesinde beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum.

Öncelikle belirtmeliyim ki şuanda sadece göbek sebebiyle Cardio yapıyorum. Kilom 80 boyum 1.75 ..Yaptığım program özetle şöyle

5dk yürüyüş, 5dk koşu, 5dk yürüyüş, 5dk koşu, 3dk yürüyüş, 5dk koşu
15 dk bisiklet
12 dk uzay bisikleti sanırım onun adını tam bilmiyorum

5 egzersiz hareketi, mekik hareketleri

Biran önce göbeği eritip vucut calısmalarına baslamak istiyorum.
Şuandaki beslenme sistemim şöyle:

Sabah: Salatalık, domates, biraz peynir, şekersiz çay yada süt
Öğle: haşlanmış tavuk yada haşlanmış patates
Aksam: haşlanmış tavuk haşlanmış patates

Bu şekilde yapmaya calısıyorum imkanlarım doğrultusunda, acaba yaptıklarım doğru mudur?

Son düzenleme:
Beslenme programini cikarip, cardio ve agirlik ile cok daha saglikli bir vucuda sahip olabilirsin.

Selam,

Ağırlık çalış tabi, ama ağırlık çalışıyorum diyede ekstra artı birşeyler yeme.
Ara öğün kesinlikle yapma.
Sabah kahvaltı yerine 15 dakika kardiyo veya egsersiz.
öğlen bolca salata, meyva, akşamda günü verimine göre yemek yiyebilirsin.
Bu programla zayıflarsın, ama pek erkeksi bir görünüm olmaz. O yüzden ağırlık kas.

iyi çalışmalar.

göbek gitmeden ağırlığa girmekte istemiyorum ama kötü bir görüntü oluşuyor :(

Yağ yakıcı alsam önerir misiniz? Zararı olur mu

lcarnitine veya diğer yağ yakıcılardan alabilirsin ben genel görüş işe yaradığı şeklinde. forumda detaylı bilgiler var

Flexor forumda bu konudaki bir yazısında yeni başlayanların ilk üç ay kesinlikle birşey kullanmaması gerektiğini yazmış.Bundan amaçlananda kişinin vücudunun kapasitesini öğrenebilmesi.Adı üstünde sabır sporu...

L-carnitine alabilirsin paran varsa haşlanmış patates yerine daha komplex bir karbonhidrat al oda günde tek öğün az olsun.cardioyuda 45 dakka yap tavsiyem yüzmedir gerisini zamana bırak.

Bir an önce VG antrenmanlarına başla hem vücudun sıkılaşacağı için daha iyi bir görüntü elde edersin.

benim kendi düşüncem şöyle güzel bir diyet
ve sert antrenman
cardioya bağlı kalma kaliteli bir antrenman cardiodan daha fazla yağ yakımı sağlar ve metabolizman hızlanacağı için + yağ yakamı demektir.

ineedpower'ın dediklerine harfiyen katılıyorum , kardiyoya bu kadar önem vereceğine ağır bir antrenmana gir. antrenmandan 30dk öncede şekersiz , sut tozsuz nescafe iç. yağ yakımını %4-5 arası etkiler. l-karnitin ise %9 kadar..kolay gelsin :)

Back
Yukarı