Önce Bulk/definasyon hangisi yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fat304h
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar merhaba,
Vaktinizi alacağım zaman ayırıp yardımcı olan arkadaşlardan şimdiden Allah razı olsun.
Ben 97 doğumluyum,5 yıl önceye kadar boks yapıyordum,vücudum fitdi zayıftım 58kg falan. Daha sonra bıraktım,kendi imkanlarımla evde spor yapmaya başladım.Düzensizdi herşey; beslenme,uyku,antrenman düzen yoktu. Çokta gelişme kat edemedim. O gün bu gündür hiç spor yapmadım evden okula okuldan eve.Arabayla gidip geldim hep,bunu söyleme sebebim çok adım dahi atmadım. Bu arada ben son spor yaparken Gainer falan almıştım,yulaf vs. Şu an 75kg ve boy 1.82 civarındayım.
Kollarım zayıf,göbeğim var,omuz arkakol yok + sırt sıfır.Yağ oranım yüksek.
Ben nasip olursa vücut geliştirmeye başlayacagım, yağ oranım tam nedir bilmiyorum ama %20 - %24 arası falan muhtemelen artık öylesine rahatsız oluyorum ki duruş bozukluğu ve yüzüm dahi yağlı ,yanaklarım falan. Dışarıdan kesinlikle aşırı yağlı göbekli gibi değilim boydan dolayı.

Benim asıl sorum ise şu; Ben definasyon yapıp kardiyoya ağırlık verip mi spor yapayım,yoksa iyice irileşmeye mi bakayım hangi türlü kolay olur?
Temel hareketler,doğru yapılışları vs biliyorum. Temel bilgim var,beslenme bilgim var ama nereden başlayacağım konusunda bilgim yok..

vücut geliştirmeye ilk başladığında yağ yakarken de kas yapman mümkün oluyor. bulk'a girmeni tavsiye etmem biraz yağ yakımı iyi gelebilir sana. ağır diyete de girmene gerek yok bence , alman gerekenden 200-300 kalori az alsan yeterli. ilk başladığım da ben de 180 74 kilo filandım yağlı olanlardan , temiz beslenip spor yapınca vücut kas yaptığı için çok yağ yakmasan bile görünüşün düzeliyor. bileşke hareketlerden oluşan bir ağırlık antrenmanı ve antrenman sonlarında 10-15 dakika koşu bandı sana yeter de artar bence ilk aşama için.

Back
Yukarı