Herkese Merhaba, 8 aydır bodybuilding sporuyla ilgileniyorum. Şu an programımı değiştiricem, hatta değiştirdim. Ama hala aklımda soru işaretleri var. Bu sorunlarımı sizlerle paylaşmak ve bir çözüme ulaşabilmek için yazıyorum. Sanıyorum benim sorunum, çoğu arkadaşın yaşadığı bir sorun olacağını düşündüğüm için yeni bir başlık açtım. Okuduğum ve duyduğum bilgilere göre, küçük kas grupları 48 saat, büyük kas gruplarıda 72 saat dinlendirilmeliymiş. Bu şu demek oluyor, küçük kas grubu için 1 gün( örnek: 1.çalışma Pazartesi-2.çalışma çarşamba gibi) , büyük kas grubu için 2 gün(örnek: 1.çalışma pazartesi ise, 2.çalışma perşembe) ara veriliyor. Burda önemli bir noktaya değinmek istiyorum. Pazartesi yaptığımız antreman programından sonra, salı günü başka bir kas grubunu çalıştırıyor ben ve çoğu arkadaşımız. Peki bu başka kas grubu, bir önceki gün çalıştırdığımız kas grubunuda az da olsa çalıştırmıyor mu? Çalıştırıyor ise tam bir dinlenme sağlanamaz diye düşünüyorum. Forumda gezerken Daffy'nin, Günde 1 kas grubu adlı başlığını okudum. Bana mantıklı geldi , ancak, daffy'nin programında 1 kas grubu küçükde olsa, büyükde olsa 144 saat dinleniyor(6 * 24 = 144 saat )144 saat dinlenmesi iyi bişey mi?, yoksa çok fazla dinlendirdiği için kaslar eksilir mi ya da gelişme durur mu?
Benim programımım aşağıdaki şekilde, ama daffynin programıda hoşuma gitti, sizce hangisini yapayım?
pazartesi - perşembe
-----------------
biceps
bilek
salı - cuma
------------------
omuz
trapez
sırt
çarşamba - cumartesi
------------------
göğüs
triceps
pazar: dinlenme günü.
Bu programla her kas grubunu ( küçük ve büyük ) 72 saat dinlendiriyorum. Peki gerçekten 72 saat dinlendiriyor muyum? Pazartesi biceps çalıştım, salı ve çarşamba günü yaptığım hareketler biceps kasının dinlenmesine izin veriyor mu? Aynı sorun daffnin programındada var ama , daffy biraz daha şanslı çünkü, o kas grubunu 144 saat dinlendiriyor. Benim programımın için görüşlerinizi bekliyorum, her türlü eleştiriye açığım.
Benim programımım aşağıdaki şekilde, ama daffynin programıda hoşuma gitti, sizce hangisini yapayım?
pazartesi - perşembe
-----------------
biceps
bilek
salı - cuma
------------------
omuz
trapez
sırt
çarşamba - cumartesi
------------------
göğüs
triceps
pazar: dinlenme günü.
Bu programla her kas grubunu ( küçük ve büyük ) 72 saat dinlendiriyorum. Peki gerçekten 72 saat dinlendiriyor muyum? Pazartesi biceps çalıştım, salı ve çarşamba günü yaptığım hareketler biceps kasının dinlenmesine izin veriyor mu? Aynı sorun daffnin programındada var ama , daffy biraz daha şanslı çünkü, o kas grubunu 144 saat dinlendiriyor. Benim programımın için görüşlerinizi bekliyorum, her türlü eleştiriye açığım.