Özel Makarna Tarifim

Arkadaşlar bunu daha bu akşam denedim ve oldukça hoşuma gitti.
Umarım siz de beğenirsiniz.
:)

MALZEMELER

250gr makarna(kepekli olması tavsiyemdir)
Yaklaşık 300-350gr hindi göğüs eti
Lor peynir
Biraz dere otu
Salça
2 Adet Havuç

YAPILIŞI

Önce hindi göğsünü sote olacak şekilde ufak ufak kesiyoruz.
Sonra makarnayı haşlamak üzere tencereye koyup üstüne bu hindi etlerini atıyor ve daha önceden ısıtmış olduğumuz suyu (ya da o anda koyup ısınmasını da bekleyebilirsiniz) malzemelerimizin üzerinde iki parça birikecek kadar koyuyoruz.
Su iyice kaynayıp makarnamız ve hindi etimiz haşlandıktan sonra suyunu süzüp daha dumanı üstünde iken üzerine 1.5 yemek kaşığı kadar saça atıyoruz.
Sonra havucumuzu ister dilim dilim ister rende haline getirip yine tencereye atıyoruz.
İsteğe göre biraz lor peynir ve dere otu da ekleyip daha sıcaklığını kaybetmemiş olan makarnalarımıza homojen bir olarak nüfuz edecek şekilde karıştırıyoruz...
:D

Hem protein hem karbonhidrat hem sebze de ihtiva etmesi açısından oldukça cazip geldi bana ve beğenerek yedim.
NOT:
Kullanılan et olarak hindi veya tavuk farketmez...
2-3 kişiliktir...
;)
 
Ben de haftada bir kaç gün buna benzer bir şey yapıyorum.
Acı biber salçası + lor peyniri kullanıyorum.
Haşlanmış göğüsü blender'dan geçirip lor peyniri kıvamına ufalıyorum. Kepekli makarnayı sade suda pişirip süzdükten sonra üstüne kimyon + kara biber + çok çok az tuz atıp karıştırırım. Üstüne salçayı koyup yine kaşıkla karıştırırım. Sonra lor peyniri, sonra tavuğu ekler, biraz ceviz içi ufalayıp biraz da maydonoz koyup yanında kefir ya da yoğurtla götürürüm. Hacim isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. weightlifter
 
İçine havuç atıyorsan kepekli makarnaya gerek yok; havuç piştiğinde beyaz makarnadan fazla glisemik indeks içerir. Havucu çıkar bence. Peynir olarak hellim iyi gider makarnayla. Küp şeklinde doğrayıp kekik ve bırmızı biberle tavada biraz pişirip makarnaya eklenebilir.
 
İçine havuç atıyorsan kepekli makarnaya gerek yok; havuç piştiğinde beyaz makarnadan fazla glisemik indeks içerir. Havucu çıkar bence. Peynir olarak hellim iyi gider makarnayla. Küp şeklinde doğrayıp kekik ve bırmızı biberle tavada biraz pişirip makarnaya eklenebilir.
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Önerinizi dikkate alacağım. :)
 
neden kepekli makarna?, bildigimiz yagsiz tussuz makarna yaglandiriyormu?
Kepekli makarnanın normal makarnaya göre lif oranının daha yüksek olduğunu duymuştum. Ekmekteki mantıktan hareket edeek olursak daha sağlıklı olduğu kanaatindeyim. :)
Son olarak da daha lezzetli geliyor bana ama tabiiki tercih sizin. ;)
 
Back
Yukarı