Üniversite ve beslenme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ram55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ram55

Üye
Bodyforum ailesi merhabalar , hayırlı geceler ve iyi sporlar diyerek hepinizi selamlamak istiyorum :)
Bu sene üniversiteye başlıyacağım ve devletin ( kyk ) yurdunda kalacagım. Yurttan giriş ve çıkış saatleri ( 06:00 / 23.30 )
Moralimi bozan ve canımı sıkan konuya gelirsek.
Üniversiteyi 2. öğretim okuyacağım okula saat 17.00/17.30 ' gibi giriş yapıp bazı günler akşam 20:30 bazı aksamları 21.30 da dersim bitmis olacak.
Spor salonuna yazılacagım fakat , sizce spora dersten sonra mı gitmeliyim ya da saat 15.00 gibi spora gidip 16.00-16.30'gibi çıkış yapıp sonra derse mi girmeliyim.
Haliyle spor salonunda yorulunca okulda derslerde uykumun gelecegini düşünüyorum ( ki hazırlık sınıfını kesin geçmem gerek , tembellige yer veremem ailemi o duruma koyamam ) . SABAHLARI ders calısıyor olacagım , bu yüzden aksam 8'den sonra salona gitmeyi ve salon cıkısı direkt yurda gidip yatmayı düsünüyorum ( Sabah ders calıstıgım için gece direkt yatabilirim )

Diğer konuya gelirsek kyk yurdunda kacalagım için devlet bana günlük yemek veriyor lakin o gün ne çıkarsa onu yiyoruz :)[/B] bir gün patates çorba olur diger gün pilav kuru fasülye tarzı olur yani yemek seçme şansım yok. Benim asıl moralimi bozan nokta ise bu , ben yag yakmaya ve bu sporu yapmayı istiyorum hemde çok istiyorum :)Beslenmem nasıl olacak, öğrenci oldugum için sürekli dısarıdan yeme sansım yok , maddi dururum pek iyi değil yurtta yemek yemem daha iyi olur.bu sebepten ötürü yurtta nasıl bir beslenme yolu izlemeliyim?

Boy : 166
Kilo : 63
Spor gecmisim ; Daha önce kendi ağırlık ve halter takımım ile evde kendi capımda calısmıslıgım var , fakat sınav dönemi filan derken yag oranım fazla , ve aynanın karsısında bir vücudum yok yani vücudum yok , göbeksiz fit duruyorum lakin kas ile alakam yok :)

yönetici arkadaslardan ricam , konumun silinmemesi aynı isimlerde konular var fakat benim sorunum farklı oldugu için fikir alısverisi yapmak istiyorum , ve sizlerden rica ediyorum :)
Bana bir yardım eli uzatırsanız çok sevinirim.
Saygı ve sevgilerim ile

Uyarı: Renkli yazı kullanmayiniz lütfen

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasları büyüten kaloridir protein korkun olmasın sporu da dediğin gibi yap derse yetişmek için aceleyle sakatlık çıkmasın akşam iyidir.

Yani yrurtta ki yemekleri ekmeksiz şekilde yemem ile, gerekli gelişmeyi saglayabilirmiyim?
Kalori değerlerini bilmiyorum. Göz kararı hesaplaman gerekecek. Kilo alırsan azaltırsın alamazsan arttırsın.

Back
Yukarı