Ürik asit yüksekliği

Arkadaşlar geçen kan tahlili yaptırdım, ürik asit 8.2 çıktı. Normal değerler 2.6-7.2 arası imiş. Acaba sporcularda normal mi? Aşağı yukarı 5 yıldır bu sporla yüksek uğraşıyorum çünkü. Fizik tedavi uzmanı bu değer yüksek, proteini azalt gut olursun dedi. Tecrübeli ya da doktor arkadaşlar var mıdır?

Bir dönem benim de yüksek çıkıyordu proteini azalt karbonhidratı yüksek tut derim örneğin 500-600 gr et balık vs tüketiyorsan net yarıya düşür protein tozu falan asla kullanma her gün maydonoz ye ve bol su tüket 1-2 aya düşecektir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir dönem benim de yüksek çıkıyordu proteini azalt karbonhidratı yüksek tut derim örneğin 500-600 gr et balık vs tüketiyorsan net yarıya düşür protein tozu falan asla kullanma her gün maydonoz ye ve bol su tüket 1-2 aya düşecektir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu an 0 protein gidiyorum hocam, sporu da bıraktım bi süreliğine. Doktor 10 gün böyle yap dedi.

boşuna proteine abanıyorsunuz. steroid kullanmıyorsanız günlük 75gr protein yeter de artar bile. sonra uğraşıyorsunuz böyle

boşuna proteine abanıyorsunuz. steroid kullanmıyorsanız günlük 75gr protein yeter de artar bile. sonra uğraşıyorsunuz böyle
Hocam aslında abanmıyorum o kadar ama spora ilk başladığım yıllarda gereksiz abanıyordum 4-5 sene önce. O zaman 65 kiloydum şimdi 100 kiloyum ama protein tüketimi aynı. Şu an lean body mass'im 84kg çıkıyor hesaplayıcıda. En büyük hatam o oldu benim. Ve eskiden lisedeyken 6 gün spora gidiyordum şimdi 3 gün gidiyorum derslerden dolayı ama tüketimi azaltmadım. Artık dikkat edeceğim ama. Kilo başına 1 Gr protein yeter diyette değilsen ve yağ oranın çok düşük değilse. Yarışmacı da değilim, önce sağlık.

Her yerde kilox1,5-2 denmesinin sebebi ne olabilir?
Cahillikten başka bir şey değil. Şöyle düşünün bir adam var 100 kilo ve yağ oranı %15, başka bir adam düşünün bu adam obez, 100kg ve yağ oranı %35. Bu iki kişinin protein ihtiyaçları eşit olamaz.
Bilim şu an yağsız vücut kütlen * 1.2 ve yağsız vücut kütlen * 1.6 aralığını öneriyor. İnternette hesaplayıcıları var, yağsız kas kütlen ne kadar öğrenebilirsin.
YouTube'da Jeff Nippard diye Kanadalı bir eleman var. O makalelere dayanarak açıklamalar yapıyor böyle. Ben oradan gördüm.

Cahillikten başka bir şey değil. Şöyle düşünün bir adam var 100 kilo ve yağ oranı %15, başka bir adam düşünün bu adam obez, 100kg ve yağ oranı %35. Bu iki kişinin protein ihtiyaçları eşit olamaz.
Bilim şu an yağsız vücut kütlen * 1.2 ve yağsız vücut kütlen * 1.6 aralığını öneriyor. İnternette hesaplayıcıları var, yağsız kas kütlen ne kadar öğrenebilirsin.
YouTube'da Jeff Nippard diye Kanadalı bir eleman var. O makalelere dayanarak açıklamalar yapıyor böyle. Ben oradan gördüm.
Lbs cinsindenmiş bu, kg ye çevirince kilo başına 2,2-5 grama denk geliyor ya :( Sanırım bazı şeyler genetik şans, herkesin vücudu bu kadar proteini kaldırmıyor :,(

Back
Yukarı