çokokremli muzlu shake

noghay

Üye
2 adet muz,
3 adet yumurta akı(tam yumurtada olabilr),
2 dolu kaşık fındıklı çokokrem,
1 bardak yağlı süt(isteğe bağlı diyette olabilir).

arkadaşlar rastgele bir karışım yaptım ama bildiğiniz mcdonaldsın kakaolu milk-shakesi gibi oldu tadı.
besin değerleri konusunda ben yorum yapamam çünkü ehil değilim.
bu konuda uzman arkadaşlarımız bunu yorumlayabilirler sanıyorum.

Afiyet olsun...thums:

yumurtayı çiğ olarak tüketmenin zararlı olduğu ve doğurduğu zararlar daha öncede forumda tarşıldı ve bilgileri paylaşıldı.pastörize yumurta akı kullanılabilir ama şu anda onunda parekende olarak satışı yok.sadece toptan satış yapılıyor oda belli bir miktarın üstünde alırsan.

tutmadım bu karısımı tam bir yağ deposu bence.
ince-uzun olup yani vucüt tipleri kilo almaya elverişli olmayanlar deneyebilirler.

-Tadı güzel olabilir.Muz+fındıklı çokokrem...
-Bulk döneminde alınabilir bence.İyi bir enerji deposu.Burakula gibi ''yağ deposu'' olarak pek düşünmüyorum.Sütü zaten içiyoruz(yarım yağlı..).İki kaşık çokokremdeki yağ da pek zarar getirmez bence..
-Pastörize yumurta denmiş..Ewet özellikle salmonella ve diğer bakterilerin tehlikeleri için pastörize süt uygun olur.Ancak çiğ yumurtanın sakıncası sadece bakteriler değil.Çiğ yumurtanın sindirimi çok zor,hatta sindirilemeden atılıyor bile diyebiliriz.Bunun yanı sıra çiğ yumurtanın içinde bulunan (şuan tam emin olmamakla birlikte ''biotin'' olarak hatırlıyorum) madde,aldığımız proteinlerin emilimini engellediğini de gıda dersimize giren bir professör hocamdan işitmiştim.

-Tadı güzel olabilir.Muz+fındıklı çokokrem...
-Bulk döneminde alınabilir bence.İyi bir enerji deposu.Burakula gibi ''yağ deposu'' olarak pek düşünmüyorum.Sütü zaten içiyoruz(yarım yağlı..).İki kaşık çokokremdeki yağ da pek zarar getirmez bence..
-Pastörize yumurta denmiş..Ewet özellikle salmonella ve diğer bakterilerin tehlikeleri için pastörize süt uygun olur.Ancak çiğ yumurtanın sakıncası sadece bakteriler değil.Çiğ yumurtanın sindirimi çok zor,hatta sindirilemeden atılıyor bile diyebiliriz.Bunun yanı sıra çiğ yumurtanın içinde bulunan (şuan tam emin olmamakla birlikte ''biotin'' olarak hatırlıyorum) madde,aldığımız proteinlerin emilimini engellediğini de gıda dersimize giren bir professör hocamdan işitmiştim.

Bunun gibi karısımıları bulk dönemde denemiştim baana ekstradan yağ olarak döndü sadece .
Ben tercih etmiyorum artık bu tip karışımları kilo almaya cok müsait bir vucüdum var ,o yüzden temiz besleniyorum.çokokrem .vs gibi şeylere hiç yönelmiyorum bende ki etkileri negatif .
İnce kemikli ve zayıf arkadaslar haftada bir veya 2 gün deneyebilirler onlara caizdir .:)

Bunun gibi karısımıları bulk dönemde denemiştim baana ekstradan yağ olarak döndü sadece .
Ben tercih etmiyorum artık bu tip karışımları kilo almaya cok müsait bir vucüdum var ,o yüzden temiz besleniyorum.çokokrem .vs gibi şeylere hiç yönelmiyorum bende ki etkileri negatif .
İnce kemikli ve zayıf arkadaslar haftada bir veya 2 gün deneyebilirler onlara caizdir .:)
bulk döneminde amaç zaten kilo almak,enerji depolamak,ağır kilolara girmek,hacim yapmak..Yani bulk döneminde yağ olarak dönmesi bence normal...

bu karışımı ben yaptım ama direk yağlanmaya yönelik bir karışım sanırım bence zayıf arkdaşalr ilaç olur bu.bana korkunç kilo aldırmaya başlamıştı bu yüzden son verdim...

bulk döneminde amaç zaten kilo almak,enerji depolamak,ağır kilolara girmek,hacim yapmak..Yani bulk döneminde yağ olarak dönmesi bence normal...

Amaç kilo almak tabi katılıyorum ama belimi kalınlaşmıştır ne anladım ben bu işten .:)

90 cm den fazla beli olan girmesin böle karısımlara ister bulk dönem ister baska dönem olsun tavsiye etmiyorum. Enerji depolamak için onca faydalı besin varken çokokreme ne gerek var .

Amaç kilo almak tabi katılıyorum ama belimi kalınlaşmıştır ne anladım ben bu işten .:)

90 cm den fazla beli olan girmesin böle karısımlara ister bulk dönem ister baska dönem olsun tavsiye etmiyorum. Enerji depolamak için onca faydalı besin varken çokokreme ne gerek var .
-Halk ozanlarının atışmasına döndü bu iş... :)
-Eğer enerji depolayacaksan bu karbonhidrat olmalı ya da yağ..Şimdi ''karbonhidrat depolamak varken niye yağ stoklayım?'' diye bir soru da sorulabilir.Fakat zaten vücut karbonhidratı depolamaz.Evet,vücutta belli K.H. rezervleri vardır,ancak depo edilmez.Faydalı besinden kastın (k.h. olarak) bulgur,pirinç pilavı,makarna ise bunların da harcadığından fazlası vücudunda yağ olarak depo edilecektir.Hal böyle iken,senin demene göre;beli 90 cm den fazla olanlar hiçbir şekilde bulka giremeyecektir.Haa aslında çokokremden daha faydalı besinlerle beslenmek tabiiki daha iyi.Ama arada sırada kaçamaklar yapmak iyi olur ;)

Bolca haşlanmış yumurta beyazını bıçaklı mikserde bu malzemelerle çekince yumurta beyazı daha kolay yenilir yutulur hale geleceği tarafımdan tecrübeyle sabittir. Üstelik göğüs adalesindeki ağrının geçmesi beklenen süreden daha kısa sürdüğü takib edilmiş ve lakin kullanımı iki antrenman gününden öteye geçmediği içün uzun vadede tesirinden emin olunamamıştır.

-Konu başlığını görünce prof hocamın anlattığı ders aklıma geldi.Bunu daha önce de biliyordum ama hatırımdan çıkmış.Çikolatayla sütün birlikte alındığında,çikolatanın içindeki demirin sütteki kazeini bağladığını ve emilimini engellediğini söylemişti.Aynı şeyin ıspanak-yoğurt ikilisi için de geçerli olduğunu da söyledi(Ispanakta demir içeriyor).Halbuki ikisi birden çok güzel gidiyo..
-Durumu genelleştirecek olursak;galiba demirle birlikte kazeini almamamız gerekli.

ya karıştırmayalm ,bulk dönemi kilo almak içindir ,yağ almak için değil

ya karıştırmayalm ,bulk dönemi kilo almak içindir ,yağ almak için değil
-Karışıklık yok crespo. Bulk döneminde v.g ci yağlanır. Aldığı kilolar yağdır. Sezon dışı döneminde 115-120 kg gelen bir v.g ci yarışma döneminde 105-110 kg geliyorsa,verdiği bu kilolar yağdır(su da atabilir).Yoksa verilen bu 10-15 kg lerin adaleden gitmesini hiç kimse istemez.

wrestler senin tezine göre yarişma öncesi yagi kasa ceviriyorlar o zaman, yanliş mi anladim!!!!

-Saydam; kesinlikle yanlış anlama var.
-Dediğim gibi profların sezon dışı-yarışma dönemi kilolarını okuyoruz. Kimilerinde bu dönem aralarında 10-15 kg fark oluyor. Sana anlatmama gerek yok ama yanlış anlaşılmamak için söylüyorum. Bulk döneminde ağır kilolar kullanıp,hacim kazanmak için alınan fazla kalori sonucu yağ birikimi şekilleniyor. Yarışma dönemine yaklaşırken uygulanan farklı diyet sonucu yağlar atılıyor,su atılıyor,v.g. ci kilo veriyor (tabiiki attığı yağ ve sudan kaynaklanıyor..) ve heykelvari bir şekilde yarışmaya giriyor.
-Yağların kasa dönüşmesi gibi bir olay tabiiki söz konusu değil..

Son düzenleme:
peki bunun kullanım şekli nasıı ne zman içilecekk günün hangi saatleri???

Back
Yukarı