önkol çalışmak şutlarımı bozar mı ???

prayer

Üye
bu yaz 2 tane 5kg ile 3 buçuk kg dumble alıp omuz kol falan çalışmak istiyorum. Bide daha ufak bi dumbella önkol bilek çalışmaları yapabilirmiyim diye biraz araştırdım bazıları basketbol oynayanların kesinlikle yapmaması gerektiğini söylüyo. Şutların dengesini bozuyomuş... Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi bu konuda ??:)

Forumda bir çok basketci var, ve hiçbirinden böyle bir sorun duymadık..

Gelişim devam ederken şut çalışmalarında devam edecektir. Bu yüzden bir problem olmazama basketbol antremanlarına ara verip ve ya şut çalışmasını bırakarak geliştirirsen kolların öncekinden farklı olacağından dolayı şut dengesinde problem yaşarsın.Ama söylemek isterimki 4-5 oynayan biri değilsen kanatlarını fazla geliştirme.

İyi bir şutör olmak için bütün kaslar önemlıdır.Sizin şutlarınızın dengesının bozulup bozulmayacagı vg yaparken hangi periyotlarla şut çalışması yaptıgınıza baglıdır.Eger 1 er, 2 şer gün arayla oynuyorsanız sizi etkilemez fakat 1 hafta basket yapmadan vg yapmanız şutlarınızı etkileyecektir.

Öncelikle omuz konusunda yorum yapayım. Oynadığın mevki 4-5 değilse yani pota altında güç gerektiricek işlerin başında değilsen omuz çalışmana gerek yok. Ön kol konusunda'da ; bizim takımda ön kolunda deli gibi kas olan arkadaşlarım var ve şutları gayet iyi durumda. Zaten arkadaşlarında dediği gibi vg yaparken aynı zamanda aksatmadan şut çalışabiliyorsan şutların daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Takım arkadaşlarımın bilekten güç alırken çok yardımı olduğunu,daha dengeli gittiğini söylüyorlar.

ben bir yerde duymuştum kasların hızlı gelişmesiboza biliyormuş. kas çalışırken daha çok şut antremanı yaparsan bozacağını sanmıyorum. ki 3-5 kilo ilede bir şey olmaz . çünküo nlar sana çok hafif gelecektir.

şut çalışmalarını ve ağırlık çalışmalarını paralel götürmen gerek

yoksa gücü ayarlıyamıyosun daha taşa gidiyo :D

ayrıca tricepslerede aynı önemi vermelisin tricepsle ön kol arasında güç dengesizliği olursa ya çok fazla bombe verirsin ya hiç bombe veremezsin

gerekli olan bombeyi verebilmen için 2 sini aynı çalıştırman lazım...

Son düzenleme:
Şut Dengesini bozmaz.. Bende Basketbol oynuyorum..Sadece Eskisi Attıgın Sutta Gücünün daha az atman gerek Yoksa 'Yuhh' lanırsın Tribünlere gitti Diye :) .. Birde Bilek Gelişimi için Basketbolculara Özel dumbbell var Sanırım adı Parmak Dumbbell gibi bişiydi..Yaylı bi sistemi var gerçekten geliştiriyor..

Back
Yukarı