üniversiteye gidicem yurtta kalıcam yapılır mı?

kaxxl

Üye
bu sene üniversiteye gidicem, kykda falan kalıcam. yemek işi nasıl olur bilmiyorum yani, bu zamana kadar gitmeyi düşündüm ama gitmedim yemekten dolayı; üşeniyorum planlı yemek yemeye anlayacağınız :D neyse konuya geleyim, yurtta kalırken yurt yemekleri+meyvelerle falan fitnessa gitsem gelişim sağlar mıyım? amacım kaslı gözükeyim falan değil, biraz daha hacimli olayım yeter; hani çok büyük bi beklentim yok, şuan olduğumdan daha iyi gözükme ihtimalim varsa yardırırım
boyum 1.75 kilom 70 falan sanırım

Yurt yemekleri yeterli olmaz ama yine de bi yere kadar götürür. Onun sonrasında konserveler ve günlük alınan meyveler işinizi görür. Üşeniyosanız gitmeyin çünkü 3. Aya kadar durabileceğinizi sanmam. Bişeyleri kaldırırken indirirken ayakkabı mont tişört giyerken her yeriniz ağrıyacak.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yurt yemekleri yeterli olmaz ama yine de bi yere kadar götürür. Onun sonrasında konserveler ve günlük alınan meyveler işinizi görür. Üşeniyosanız gitmeyin çünkü 3. Aya kadar durabileceğinizi sanmam. Bişeyleri kaldırırken indirirken ayakkabı mont tişört giyerken her yeriniz ağrıyacak.

yok spor yapmaktan üşenmem aksine zevkte alırım, yemeklerin kalori hesaplamaları falan yapıldığını görüyorum bazı yerlerde korktuğum şeyde bu işte, takviye olarak konserve+meyve işimi görecekse üşenmelik bi durum yok, teşekkürler :D

Kalori hesabı yapmaya gerek yok ne bulursak yiyoruz :) ekmeğin içine ton balığı koyup ara öğün yapabilirsiniz yada bi marketten elma muz gibi şeyler alıp yapabilirsiniz. Günde 3 öğün yurt veriyo 1-2 öğün de siz yaparsanız bitiyor zaten. Ama yurtta proteini eksik almadığınızdan emin olun.

Bence her turlu gelisim saglarsin bende yurtta kaldim sonucta yurt hapis degil disardada yiyeceksin okuldada yiyeceksin disardan ton baligi satin alip eve gelceksin yulafı zaten disardan alıyoruz dolabina koyarsin yulafını kuruye misini lorunu vs... Yani her turlu gelisim saglarsin sonucta makroları alacaksın fakat sana bir tavsiye verecegim ben 1. sinifta yurtta kaldım yurdun yemeklerini heralde cok kotu yağlarla yapiyolardı bende kabızlık başladı yurtta bende ve bir iki kişide tek vardi yani hassas olanlarda gececek gececek diye dusurken 1 2 ay sürdü ve ilerledi ayrintilara girmeyecegim sonuc olarak 1 hafa hastahanede falan kaldim baya hastalandim sagliksiz yemekler yuzunden kron hastası teşhisi konuldu ... 2. Sene yurtta kalmak yerine eve gecerim dedim sagliksiz yemekler yiyip hasta olacagima kendi yaptigim tadi kotu olsa dahi yağın ne olduğunu bildiğim yemekler yaparim dedim bizimkileride ikna edip eve geçtim memleketten her dönem 1 dönem yetecek kadar tereyağı ve et getiriyoruz etleri kiyma yapip 150 gr seklinde buzlukta stokluyorum yani et mercimek fasulye vs... Gibi haslanmasi gereken seyleri seyleri donem başında haslayip buzlukta stokluyorum ... Neyse 2. Sinifin ilk dönemi evde yemekleri yapmayi ogrendim once yapamam korkusu vardi ama bir iki yemek öğreniyosun sonra bir iki tane daha derken öğreniyosun ailemde bana yapamaz edemez gozuyle bakiyordu ama ben resmen çağ atladım kuru fasulye pilav pisirmek bana yetmedi et muhurlemeden tutta sağlıklı pizza tariflerine kadar balık yemekleri mantar yemekleri tavuk göğsünü muhurlemeye falan çalıştım muzlu yulafli krepler protein barlardan bahsetmiyorum zaten kisacasi yapiyorum ve elimin lezzetini gercekten begeniyorlar belki inanmazsiniz ama bi arkadasim annesinin yemeklerini yemiyor (cok yagli yapiyor diye) benim yanima geliyor ve bu isi sporla birlestirince spor sonrasi kendi yemegini yapinca yani o zevk spordan daha zevkli geliyor. Ve bu sporda beslenmenin yanısıra stres uyku rahatlik da cok önemli evde her sey senin elinde.
Dikkat etmissindir sporcu kisiler mukemmelliyetci kisilerdir bu nedenle bir sporcu mutlaka tek yasamalı veya baska bir sporcuyla yasamalı yani onu cok iyi anlayan biri olmasa geçip karsisinda cips kola yaparsa olmaz ....suansa 3. Sinifim 2. Sinif boyunca yemeklerimide yaptim yemekleri fazla yapip sonraki gun okulada goturdum sporuda yaptim dersleride verdim tavsiye şuki bu nedenlerle eger imkanin varsa tek eve çık ben 1. Sinif kafasını bilirim yapamam edemem gibi korkular oluyor yemegidir bilmem nesidir falan ama yurt ondan cok daha zor imkann yoksa bir kaç kişi en azindan eve cik arkadaslarinla anlasirsin herzaman yemek bana ait bulasik size vs... Disiplini oturturtursun ama imkanin yoksa ilk dedigim gibi yurttada gelisim saglarsin biraz cabalarsın ama yaparsın (yapan ornekleri biliyorum) yurdun zevkide ayridir ortamı guzeldir .

Hocam yurt yemekleri anlatıldığı kadar kötü değil.Yurdun yemekhanesine göre de değişir ama bu söylediğim(Şirkete göre).Bende yurtta kalıyorum bir çok etli ve tavuklu yemek çıkıyor fakat yağlı o konuda yağı olabildiğince dökmeni öneririm.Meyve falan mevcut her gün verilir.Yarı özellerde kalırsan senden iyisi yok.Kendimize ait buzdolabı falan var.Eğer yemekhanede ki adamı kafalarsan etlerini orada pişirip dolabında da saklayabilirsin.Ton balığı vs koyarsın pek sıkıntı olmaz.3 öğün veriliyor.Özellikle sabah kahvaltıları çok güzel bulk döneminde falan protein ve karhonhidrat sıkıntısı çekmezsin.Öğlen yemeklerinde yurt çalışanları(müdür falan)da yemek yedikleri için kafeterya'da kral etli yemekler oluyor fakat ben bugüne kadar hiç yiyemedim saatler denk gelmedi falan :D

Back
Yukarı