üst gövde ve alt gövde arası dinlenme farkı

İyi Günler,
Üst gövde hareketlerinde ortalama bir ağırlıkta set arası 3 4 dakika dinleniyorum; ancak kendime geliyorum. Sonra bir hareketten diğerine geçerken de 5 dakika dinleniyorum.
fakat Alt gövde hareketlerinde yine ortalama bir ağırlıkta set arası 2 dakikada dinleniyorum. Bir hareketten diğerine geçerken de 2 3 dakikayı aşmıyor.
İki tarafa da ortalama ağırlıklar konulduğunu farz edersek bu fark nereden kaynaklıdır acaba?
Alt gövdemin daha güçlü olduğunu düşünmüyorum ben şahsen. Aynıdır yani üst gövdeyle. Hep orantılı çalışmıştım çünkü geçmişte. Zaten maksimum kaldırabildiğim ağırlıklardan da bunu anlayabiliyorum; arada bariz bir fark yok.
O zaman bu dinlenme zamanı arasındaki fark nereden kaynaklanıyor olabilir?

Üstü daha çok zorluyorsun demek ki yada alt vücut aslında oldukça geride. Ağırlıkları da belirtirsen daha mantıklı yorum gelecektir.

3-4 dakika dinlenmek bana çok fazla geldi. 90 saniyeyi geçirdiğimi hiç hatırlamam. 4 set 2 hareket yapsan 4x3=12 dakika, 12x2=24 dakika, 24+5=29 dakika sadece 2 hareketin sürüyor... o vakit sen 12 set toplam 3 hareket yapıp günü bitiriyorsun yoksa saatlerce sürer antremanın veya verdiğin bilgilerde bir hata var.

verdiğim bilgilerde hata yok; astımım var da ondan çok dinleniyorum. Evet her bölge için 2 hareket yapabiliyorum sadece; fazlasına nefesim yetmiyor.

Ulaire hocam, valla kaldırdığım ağırlıklar genelde ortalama. Leg extension 49 kilo, leg curl 42 kilo, lat pull down 49 kilo, bench press 60 kilo, pazu 30 kilo.

Dediğim gibi ortalama ağırlıkları kaldırırken böyle bir dinlenme farkı var. Ama eğer ağır giriyorsam bacak için de baya dinleniyorum. Leg press 200 kilo filan yaparsam onun için de dinlenme sürem artıyor.

Bir ihtimal astımın da bunda etkisi olabilir. Fikir yürüyorum ama genelde üst vücut hareketlerinde sırtı sıkıp, göğsü şişirmek daha etkili oluyor. Bundan dolayı belki seni daha çok yoruyor olabilir bilemedim. Belki üst vücut düşündüğünden zayıf o yüzden daha çok zorlanıyor ve dinlenme ihtiyacı duyuyorsun. Fazla takılma. En mantıklısı kendini hazır hissedince kaldırmak.
Pump peşinde olanlar 1-1.5 dakika civarı tutuyor ama gelişim açısından 2-5 dakika daha iyi diyor çalışmalar.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı