İdeal Erkek Vücudu ?

Merhaba herkese,

Bu soruyu hangi bölüme sormam gerektiğini bilemedim,ilgili bölüme yönetici arkadaşlar taşıyabilirler.Sorum şu:Bayanlarda ideal vücut hatları 90 60 90 / 36 24 36 olarak bilinir.Pekiyi erkeklerde ideal vücut hatları nelerdir?Omuz,sırt,göğüs,bel,kalça,bacak,kol v.s. ...

amma soru kadınları biliyorum ama bunu hiç düşünmedim 8) erkek ölçüleri bana kalırsa daha değişiktir kolları bacakları uyum içinde olmalı omuzları bu olduktan sora ölçü problem değil bana kalırsa :(

Kadınlarda ideal vücut olarak mankenler referans alındığına göre erkeklerde de modeller örnek alınabilir. Buradan mümkün olduğunca yağ oranı düşük, kasları fazla şişkin olmayan ama kaslı görünen, ince belli, geniş omuzlu; karnında baklavaların gözüktüğü, kolları ve bacakları aşırı şişkin olmayan bir görüntüye sahip erkeklerin, ideal erkek modeline yakın olduğu fikrini yürütebiliriz. Öte yandan body yapan erkekler ideal vücudu yakalamak için mi uğraşıyorlar?
Bence hayır. Body yaparken belimizin inceliği için fazla uğraşmıyoruz, kaslarımızın mümkün olduğunca şişkin durmasını amaçlıyoruz. Bacaklarımız ve kollarımızın kocaman olması hedefimiz. Çoğu body yapan insan karın kası bile çalışmıyor. Sonuçta body yapan, ideal erkek vücudundan belki biraz sapıyor ancak sonuç güzel mi? Bence güzel 8)

Blıtz cok ıyı anlatmıs, ıdeal erkek vucudunda karın sıxpack olmazsa olmaz , ama bızım ıdeallerımız cok farklı, cokca ornegı verılen BradPıt tarzı vucut pek cok kadının ve body ıle alakası olmayan erkegın hayalındekı form sevıyesı olabılır, ama ben en son 20 yasımda falanken o halde oldugum ıcın benım ıdealım daha cok amerıkan guresınde cıkan asırı yaglı olmasada tatlı bulk ve karın kaslarının yoklugunu hayvanı gogus ve kollarıyla kapayan bır form, dıkkat edersenız amerıkan gurescılerınde
bacakta cok onemsenmemıstır karın kasları gıbı , varsa yoksa kol gogus kanat omuz .

masteer dedi:
Blıtz cok ıyı anlatmıs, ıdeal erkek vucudunda karın sıxpack olmazsa olmaz , ama bızım ıdeallerımız cok farklı, cokca ornegı verılen BradPıt tarzı vucut pek cok kadının ve body ıle alakası olmayan erkegın hayalındekı form sevıyesı olabılır, ama ben en son 20 yasımda falanken o halde oldugum ıcın benım ıdealım daha cok amerıkan guresınde cıkan asırı yaglı olmasada tatlı bulk ve karın kaslarının yoklugunu hayvanı gogus ve kollarıyla kapayan bır form, dıkkat edersenız amerıkan gurescılerınde
bacakta cok onemsenmemıstır karın kasları gıbı , varsa yoksa kol gogus kanat omuz .
tam benim sewdiğim vücut tipi master çok ii açıklamış ama ben o kadar iri istemiyom ve bacağada önem veririm tek farkı o,hafif kalın bel pek belli olmayan karın kası ama kol göğüs ve omuzun karın kaslarının yokluğunu belli etmicek şekilde olması ve hafif bulk hep düşünüpte anlatamadığım şey :D

masteer dedi:
ama ben en son 20 yasımda falanken o halde oldugum ıcın
Hoca arada vernişsin mesajını. ;)

Heheheheh , olacak o kadar , mesaj kaygısı gutmuyorum ama yalan da degıl hanı bıranda cıkıyo , fazla mutevazı oluncada gercek sanıyolar heheheheh

bence en iyi vücut tipi eski mankenlerden engin koç un ki gibi.çok geniş ve gelişmiş omuzlar ve kaslı vücut.elbiseler tam üstüne oturuyordu.

bence su plaj vucudu diye nitelendirdigimiz genıs omuzlar ıyı ve hafıf dık bır kalca ve cok abartılı olmayan gogusler bende ıdeal vucut budur...

bence gögüs ve omuzlar büyütülebildiği kadar büyülmeli tabi kollarda ama
6 pak de önemli yani göze hitap etmek için bence boş verilmemeli kesinlikle mide şart

tabi trapez de lazım kalf da bacakda

aslında hepsi lazım :lol: :D

kadınlar ve body yapmayan erkekler için Brad BİT . body yapan 80 kg üstü erkekler için goldberg , mike tyson .

tabi engin koç un son halini gayet iyi biliyorum.eski formda vücufundan eser yok.aşırı derecede kilo almış.acaba nasıl becermiş bunu.ya bu olay bizde de olurmu?body bırakınca bizde böyle kilo alırmıyız.şimdi yediklerimiz ileride sporu bırakınca şişmanlamamıza temel hazırlarmı?

idealligi ölcüyle söylemek cok yanlis bence. Cünkü her vücüt tipi degisik olur . Her tipte ideallik de var bence.
Erkeklerde vücüd tipi zaten olmaz ama düzgün vücüd tabir edilir ve atletik yapi denir. Yoksa Ronnie Coleman yada Jay Cutlerin tipi ideal olacak degil :lol:

Mesela Tito Raymond bence erkege yakisir bir tipte. Kimdir derseniz bu adam fitness ve vücüd yarismasinda cok kez sampiyon olmustu amerika california da yasiyordu. Google dan bakabilirsiniz.

tito raymond
https://images.google.com/imgres?im...q=tito+raymond&svnum=10&hl=de&lr=lang_de&sa=N

buda dünyada en taninmis fotobodyci
modelman11.jpg

kim dedi:
kadınlar ve body yapmayan erkekler için Brad BİT . body yapan 80 kg üstü erkekler için goldberg , mike tyson .
ehem yok öyle bişey ben 80+ yım :) ama "ideal" kelimesine uymuyor bence bb ci vucudu cünki ideal doğal ve abartılı görünmeyendir, ne az ne çoktur ideal, gene dedigim gibi fit olucak fitness diyebiliriz geniş omuz ince bel ve kanatlari hoş olan birinde zaten giydikleri güzel durur, takım elbise filan, o kişinin güzel ve saglıklı oldugunu gösterir yani mankenler bence ideal vucutlara sahipler hepsi olmasada

Geniş omuz ,yağsız,şekilli gögüsler,omuz la kol arası cizgi filan ne bilim anlatabildim heralde

Bu dedigim tipi herkız begeniyor bunu biliyoruz yani fakat turkyiede bodyci dersek hatunların %90 ı hayırrr diye çıkışıyor, yurt dışında begeniyorlar, fakat dedigim tipi iki tarafta begeniyor demekki ideal :)

Gerçekten ideal bir vücut tipi. Yoksa Ronie Colemanınki falan vücut değil. Vücut dediğin işte böyle olmalı..

ARWENPOWER dedi:
idealligi ölcüyle söylemek cok yanlis bence. Cünkü her vücüt tipi degisik olur . Her tipte ideallik de var bence.
Erkeklerde vücüd tipi zaten olmaz ama düzgün vücüd tabir edilir ve atletik yapi denir. Yoksa Ronnie Coleman yada Jay Cutlerin tipi ideal olacak degil :lol:

Mesela Tito Raymond bence erkege yakisir bir tipte. Kimdir derseniz bu adam fitness ve vücüd yarismasinda cok kez sampiyon olmustu amerika california da yasiyordu. Google dan bakabilirsiniz.

tito raymond
https://images.google.com/imgres?im...q=tito+raymond&svnum=10&hl=de&lr=lang_de&sa=N

buda dünyada en taninmis fotobodyci
modelman11.jpg
Bence orta göğüs eksiği var. Ama iyi tabiki

Back
Yukarı