İdeal Erkek Vücudu ?

demek ideale uyuyorum 1.90 boy pro vari bı omuz yapısı ınce bel son halimi bi mayıs sonu yukleyecem sıteye..

nersı naturel Aaron Curtisin adamın bakıslarından fırlıyor steroıd...ama kullanıpda dopıng testıne yakalanmamak ayrı bı marıfet helal olsun..aslında onemlı olanda bu testlere yakalanmamak cunku her spor bransında naturel..sınırlar coktan gecıldı .sımdıkı trend stroıdlerle yarısmaları kazanıp yakalanmamak..avruoada bu olay baya bı bılımsel yapılıyor..türkiyede tü kaka dopıng

avrupada ideal erkek vucudu 188 boy 80 kilo uzun bacak ince bel geniş omuz ortalama yagsız kas kutlesi olarak belirtilmiş.

Yapılan Araştırma ve anketlere göre kadınların en çok hoşuna giden vücud tipi Yunan heykellerinde gördüğümüz vücud tipleri Boy ile kilo arasında en fazla 10 kg fark yada boy ile kilo alasında hiç fark olmıyacak yani 180 e 80 kg gibi... Ölçülere gelince Ölçü meselesi tartışılır fakat genel olarak 120-130 arası omuz 100-110 arası göğüs 75-85 arası bel 40-45cm arası kol verilebilir. genelde kadınların beğendiği vücud ölçüleri bu şekilde yada daha kısa biçimde anlatmak gerekirse aşağıdaki videodaki vücudların hepsi :D

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=7WCAtjU6Kgw[/YOUTUBE]

şunu kabul edelim ideal erkek türkiyede nadir bulunur.bizim genetik yapımız irileşmeye müsait değil.

erkekleri vucut ölçüleri kas oranına göre degişir sen çok kas yapar san çok olur az yaparsan az olur kişilern kemik yapıları boyları farklı rol oynar

boyunun son 2 rakamının üstünde bir kiloya %10 yağ oranının altında olmak idealdir. örneğin 1.80 boyunda birisi için minimum 81 kilo olup %10'un altında yağ oranına sahip olmak gibi.

boyunun son 2 rakamının üstünde bir kiloya %10 yağ oranının altında olmak idealdir. örneğin 1.80 boyunda birisi için minimum 81 kilo olup %10'un altında yağ oranına sahip olmak gibi.

Boyun son 2 rakamından fazla olma konusunda aynı fikirdeyiz.Bana göre maksimum 10 kilo fazlası.10 kilodan fazla olunca çok iri gözüküyorsun.Özellikle boyun uzun değilse.Benim hedefim boyumun son iki rakamından 5-8 kilo fazlası.%10 yağ oranının altında ve tüm kaslar simetrik gelişmeli.Hedefime ulaşmak için çok disiplinli her bölgenin hakkını vererek devam etmeli ve 3 yıl beklemeliyim.

Bu konudaki tecrübem 1 yıla yaklaştı.Bol bol okuyorum bilinçlenmek adına.Ve bu spora yıllarını vermiş kişilerin tecrübelerinden yararlanma yoluna gidiyorum.Kendi spor salonumda olsun, bu forumda olsun arkadaşların özellikle gençlerin sabırsız olduklarını görüyorum.Sabırlı olun sıkın dişinizi.Yoksa ya sporu bırakıyorsunuz ya da vücuda yüklenip sakatlık yaşayıp hedefe ulaşma yönünde hevesiniz kırılyor.Ayna karşısına geçip sağ elini kaldırıp tamam bu iş oldu anlamında işaret yaparak,gülümseyerek kendine güvenen birey ideal vücuda sahiptir.

bir de ideal vücutta, ideal ten de önemli bence. en güzel sırta sahip adamın sırtında sivilceler veya sivilce izleri veya başka lekeler olduktan sonra pek farketmiyor. veya göbek güzel ama kıllar var ya da alınmış delikleri belli vs. vs.:(

vücuttan vücuda değişir göze hoş gelmesi yağ oranına da bakar biraz.
ben mesela şuan 1.80 boy 79 kiloyum ama vücut ölçülerim 105 77 98 gibi. bence net birşey söylenemez ölçülerle alakalı göze hoş gelendir manken ölçüsü.d

Omuz ölçüsü bel ölçüsünden 1.5 kat büyük olursa iyi olur bence :) yani geniş omuz kavramını yakalıyoruz bu oranla

Fit in hacimli hali bence fit görüntüyü kaybetmeden max seviyede kas kütlesine sahip olmak güzel bir görüntü olabilir ama olimpia filan abartı :d

Back
Yukarı