Ahura-Mazda
Yeni Üye
muscletech nitrotech ve muscletech nanovapor veya nanox9 da olur 

tabiki bir tavsiyemiz var antremandan önce whey protein içilmez dostum supplementler.com supplementler kullanımı bölümünden prtein kullanımı bölümünü okursan iyi olur
Tavsiye mi istiyorsun anlamadım ama yinede yazıyım,Bütün arkadaşlara selamlar.Ben de kendi çapımda suplement kombinasyonu yaptım.Sizlerle de paylaşayım.Sağolsun Despo bana pm ile yardımcı oldu.Umarım sizleri yazdıklarımla yormam.Sizlerin burada geçmiş deneyimlerinizi ve paylaşımlarınızı takdir ediyorum ve önemsiyorum.Tabii o kadar çok çeşit takviye ürünler var ki insan içeriklerini değil isimlerini bile aklında tutamıyor.Bunların da hepsini kullanamayacağımıza göre en güzeli kullananlardan öğrenmek olmalı.Neyse çok uzatmayım kısaca kendimle ilgili bilgilerim ve takviye kombinasyonum şu şekilde.Katkınız olursa sevinirim.
38 yaşındayım.5 sene evveline kadar çok zayıftım.63-65 kg civarı.Boyum 1 82.Kilo almak için vg yapayım dedim ama o zamanlar neredeyse hiç kilo alamadım.Daha sonra kendiliğimden kilo alınca hemen spora başladım.Son 3 senedir yazları 3 ay hariç vg yapıyorum.3 ay aradan sonra bugün yeniden başladım ve ilk günden itibaren de aşağıdaki suplementleri kullanıyorum..
boy:1 82
kilo: 78 (geçen kış vg dönemi 84 kg ölçülerde haliyle çok düştü sadece kol örnek vereyim haziranda 41-42 şimdi 36-37 )
Yağ oranı: % 11 (tahminim bu yarın tam ölçtüreceğim,pek hafif karında yağ birikimi var)
Geçen dönem Whey protein,amino,no-xplode,cellmas,animal pak,kullandım ama pek planlı değildi.
Bu seneki supşementler:
1- Optimum Whey ( sürekli)
2-Syntha-6 5 lb (bitince casein)
3- Optimum Bcaa ( sürekli)
4-Optimum Glutamine
5-Gaspari superpump250 ( bitince no-xplode )
6-Gaspari Novedex ( 1 ay)
7-Optimum balık yağı-Köpekbalığı kıkırdağı( özellikle geçen sene eklem ağrılarıma köpekbalığı kıkırdağı çok iyi gelmişti)
8-Celmass ( bunu kullanmayabilirim geçen seneden kalmış,bugün baktım kristalize olmuş gibiydi.Creatin monohydarte var belki onu kullanırım ya da çıkarırım)
9-Multivitamin olarak animal pak var ama bunlarla ağır olacağını düşünüyorum.Yerine bilinen vitaminlerden kullanacağım.Ayrıca ZMA ( B vit,Magnezyum ve Çinkoyu ) kendim eczaneden alarak kullanıyorum.Ve C vit.
10- Daha doğal destekler.Ceviz,fındık vb.Sirke
Beslenmem gayet iyi.Şimdilik tam düzende değilim ama hem sebze hem de hayvansal gıdaları severek ve yeteri kadar yiyorum.Okuyanların çok zamanını aldım kusura bakmayın.Burdadaki tavsiyeler için hepinize teşekkür ederim.İnşaallah hepiniz arzu ettiğiniz hedefe ulaşırsınız.
yada amerikada yaşamakSürekli nitro alabilmek için banka soymak lazım![]()
Whey protein- kesinlikle weider premium veya musletech nitro
amino asit - adet -fayda analizi yaptim multi 2200 600 adet olani
glutamine - tabii ki ultimate
l-carnitine olmazsa olmaz weider- liquid veya 1000 mg lik 60 adet olani arkadaşlar başka marka sakin almayin
creatine - bu alanda çok rekabet var . Weider a alternatif bulabilirsiniz.
Tri amino veya mümkünse arginine muhakkak alin
eğer l-carnitinle arginine yi beraber alacaksaniz idmandan evvel enerji ürünlerine kesinlikle gerek yok denedim.
Bir de bu ürünleri kullanirsaniz. Idmanda hemen sonra kana karişmasi için steel bar öneririm. Bcaa ya gerek yok zaten yeteri kadar amino asit var bunlarda