İdman Sonrası Ne Yenmeli?

protein içerikli yemekler yiyebilirsin. ton balıklı salata, hindi göğsü ızgara,bulgur pilavı olabilir hem uzun süre tokluk sağlar hemde pirinçe göre insülin direnci çok daha iyidir. ideal bir menü protein içeren bir gıda (et,tavuk,balık,hindi eti, ciğer vs vs) + lif içeren bir gıda bulgur olabilir(baklagiller olabilir) + sebze + yoğurttur bence.

protein içerikli yemekler yiyebilirsin. ton balıklı salata, hindi göğsü ızgara,bulgur pilavı olabilir hem uzun süre tokluk sağlar hemde pirinçe göre insülin direnci çok daha iyidir. ideal bir menü protein içeren bir gıda (et,tavuk,balık,hindi eti, ciğer vs vs) + lif içeren bir gıda bulgur olabilir(baklagiller olabilir) + sebze + yoğurttur bence.
tavuk ve etin de evde yapılanı hiç yiyemiyorum. ancak sote şeklinde mantarlı tavuk yiyebiliyorum. ama sürekli bulgur pilavı yerim kolay olduğu için umarım kilo verebilirim :) çünkü beslenme mantığını henüz çözmüş değilim.

günlük kalori ihtiyacını hesapla bir siteden atıyorum 2300 en az 1600 en fazla 1800 kalori civarında beslensen ayda 2 ile 3 kg verebilirsin kabataslak bir rakamla.

Herkese merhaba yeniyim buralarda
Hem forumda,hem sporda:)
Bir kadın olarak çok fazla gözle görülür bir problemim olmasa da hem ayva göbeğimden kurtulmak hem de sporu bir yaşam biçimi olarak hayatıma katmak için baş koydum bu yola.
Yorumlarınızı okudum da sizler baya terimlerinizde bu yola çok önceden başladığınızı hissettiriyorsunuz bu çok güzel :)
Ama biz yeni başlayanlar içinde daha anlayabielceğimiz kelimelerle bazı bilgilendirmelerde bulunursanız ellerinizden öperiz:)
Sabah 8:45'ten akşam 17:45'e kadar ayakta çalıştığım bir işim var. Toplasanız iki saat oturuyorumdur. Akşam da saat 18:30 da sporda oluyorum 1.30 saat spor yapıyorum. Haftada 4gün spor ve spor günlerimde spor saatimden 2 saat önce kepek ekmeğine tulum peyniri ve domates tost yaptırıyorum.küçük boy bir tost bu. Spordan geldiğimde ise ne yemeliyim sizden öneriler bekliyorum.henüz 4. Günüm ve dört günümün akşamını sayarsak bir gün barbunya salata,diğer gün salata ve yoğurt,üçüncü gün tavuk salata yoğurt,bugün de tavuk ve mantarlı sote yeşillil ve yoğurt yedim. Yanlarında 2dilim kepekli ekmekle yiyorum canım ekmekte istiyor çünkü.. yorumlarınızı bekliyoruuum
6 aylık bilgilerimle sadece şunu söyleyebilirim ayva göbeğini yok etmek istiyorsan öncelikle tost benzeri ayak üstü atıştırmalık yiyeceklerden uzak dur protein ağırlıklı beslen basit karbonhidrat alma bulgurdan al alacağını ekmek tavsiyem tüketme ancak kesemiyorsan günlük için avuç içini geçmesin ve en az 45-50 dk kardio kas.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şeker tuzu tamamen kestim hayatımdan. Bu aralar antrenman sonrası yüksek nabızla 25-30 dakika kardiyo yapıyorum. Akşam tavuk pilav yemekten gına geldi :) antrenman öncesi de kepekli makarna yiyorum. Son 2-3 aydır beslenmeye önem gösteremedim işlerimin yoğunlundan, bu sıralar çok hafiften bir göbek oluştu bunun için kardiyoları yüksek tutuyorum. Akşamları antrenman sonrası almam gereken karb ile protein dışında hiçbir şey tüketmemeye özen gösteriyorum. Var olan kas kütlesinden çalmadan hafiften çıkan bu göbeği eritmeye koyuldum bu aralar. Beslenmenin ne kadar önemli olduğunu 1 ay dan az bir süre bile olsa gördüm. Herkese iyi antremanlar..

ben idman sonrası whey creatin bcaa içiyorum 30 dk sonrada haribonun happy parti pakatinden küçük bir paketini yiyorum bu sayede hgh ve insülin aynı anda çalışıyor bcaa sayesinde kas protein sentezim yüksek olurken kreatin ise glikojenin kaslara daha hızlı ulaştırıyor

Herkese selamlar, forumda yeniyim umarım doğru yere yazıyorumdur. Problemim şu; genellikle gece 12'ye kadar çalıştığım için antrenmanlarımı bu saatten sonra yapıyorum ve gece 2 gibi bitiyor. Bu saatten sonra yemek yemiyordum ancak hocalar yemem gerektiğini söylediğinden beri derisiz tavuk, salata gibi şeyler yiyorum ancak saat 02.30 civarında yerken huzursuz oluyorum. Gün içindeki beslenme durumum şu şekilde;

Sabah:

3 yumurtalı ve çok az yağlı omlet veya 2 adet haşlanmış yumurta, 1-2 dilim tam buğday ekmeği.

Öğlen;

Haşlama beyaz veya kırmızı et, ufak porsiyon bulgur pilavı. (Sindirim için ara sıra çorba içiyorum)

Akşam:

Ton balıklı salata veya tavuk

Antreman sonrası

Ton balıklı salata veya tavuk

Kahvaltı hariç ekmek yemiyorum. Boyum 1.80, kilom da 80 civarı. İncelip sıklaşmak istiyorum. Yanlış yaptığım bir şey var mı yardımcı olursanız çok sevinirim.

günlük kalori ihtiyacını hesapla bir siteden atıyorum 2300 en az 1600 en fazla 1800 kalori civarında beslensen ayda 2 ile 3 kg verebilirsin kabataslak bir rakamla.
Ben size izninizle birşey sormak istiyorum önceden 4 5 ay düzenli fitness yaparken why protein tozu almıştım şimdi bıraktım tabi fitnesi sabah benim aç karnına doğa sporu yapma huyum var en az bir saat 6 adet yokuş da çıkarım ve sabah aç karnına sadece sütle whey içmememin bir zararı olurmu düzenli besleniyorum ?? Sevgiler

Ben size izninizle birşey sormak istiyorum önceden 4 5 ay düzenli fitness yaparken why protein tozu almıştım şimdi bıraktım tabi fitnesi sabah benim aç karnına doğa sporu yapma huyum var en az bir saat 6 adet yokuş da çıkarım ve sabah aç karnına sadece sütle whey içmememin bir zararı olurmu düzenli besleniyorum ?? Sevgiler
sabah aç karna o şekilde spor yapman vücudun yağlanmasını engeller hatta yağ bile yakarsın. wheyin zararı olmaz da kahvaltı için az olur . 1 saat sonrasında başka hafif bir öğün daha yemen gerekir

sabah aç karna o şekilde spor yapman vücudun yağlanmasını engeller hatta yağ bile yakarsın. wheyin zararı olmaz da kahvaltı için az olur . 1 saat sonrasında başka hafif bir öğün daha yemen gerekir
Öncelikle çok teşekkür ederim sonrasında hemen kahvaltı yapmam gerekiyor Çünki diyetisyen saatli beslenmem gerektiğini söyledi :(

Bence gayet yeterli gibi gözüküyor. Fakat sonucu aynada gören ve içinde hisseden sensin, yanlışı ve doğruyu ayırt edecek de sensin :)

Bunu yazdıktan sonra antrenman sonrası yemek yemeyi bıraktım, sadece pınar protein süt içiyorum. Arada sırada da içine yulaf ezmesi katıp yiyorum. 1 ay önce %21.5 olan yağ oranımın bu hafta %16.5’a düştüğünü öğrendim. Ayna karşısında da baya bir farklılık var. :)

Back
Yukarı