İdmandan sonra yulaf ezmesi yiyeyimmi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar idmandan sonra, üzüm suyu ile karışık protein tozunu içiyorum, yarım saat sonrada 150-200 gr haşlanmış tavuk göğsünü yiyorum. Bazen muzda yiyorum tozu içmeden önce. Tavuk yedikten sonra kuru yemiş yiyorum yarım su bardağı kadar.
Ancak bu karbonhidrat almamak bazen gelişimi olumsuzmu etkiliyor diye şüpheleniyorum. Pilav yerine 70 gr civarında sütle karışık yulaf ezmesini tozu içtikten sonra yesemmi (akşamları) ne dersiniz?

bu durum kilolu olup olmama gibi şartlarda değişiklilikler gösterir.örnegin ben olsam çerezi sabaha muzu antrenman öncesine atarım.kilolu isem antrenman sonra pirinç yerine yulaf yerim.(veya az miktarda patates)

1,83 m ve 73,5 kg ölçülerim var. Yağ oranım 14,5.
aslında zayıf duruyorum ama bel bölgemde yağlanmalar halen var, çalışmalara devam ediyorum.
Proteinli ve karbonhidratsız beslenmeye devam ediyorum. Ancak kaslarımı çalıştırıyorum madem hacimlenmesi için biraz karbonhidrat almam gerekmiyormu antremandan sonra?

O yazıyı okudum ama kafam karıştı biraz, idmandan sonra gi yüksek karbonhidrat alınmalı diyor. Yani basit karbonhidratlar. benim istediğim kaslara hacim kazandırmak.
Komplex karbonhidrat almamalımıyım?

Komplex karbonhidratı antrenman öncesinde tüketmenizde fayda var. yani antrenmandan 2saat kadar önce. Yulafıda kahvaltı öğününüze eklerseniz daha iyi olur. Yahut O da antrenmandan 2saat önce alınabilir. Antrenmandan sonra genellikle basit şeker(insülini arttırmak için) ve protein alınır. Yulafı kahvaltıdan sonra ara öğün olarak ekleyin bence. Yanlışsam uyarınız

arkadaş eğer yag yakmak istiyorsa kahvaltıdan sonraki ara öğüne 2 ekşi elma koysun.pirinç patates vs ne olursa olsun antrenmandan sonra kilo vermek isteyenlerin az tüketmesi gerek.ben kilo vermek isteyenlere antsonra karb. olarak o yüzden yulaf öneriyorum. saygılar

Idman sonrasi glisemik endeksi yuksek bir komplex karbonhidrat secerseniz daha mantikli olur patates-makarna-pirinc gibi...

Yulaf ezmesini süt dışında ne ile karıştırabilirim?
Süt ve yulaf bir arada çok gaz yapıyor, su ile denedim berbat oldu, önerinizi bekliyorum.

Tozdan sonra üzerinden çok uzun süre geçmeden ye yulafı, antrenman öncesi yeme.Bi kere yulaf kompleks ama glizemik endeksi çokda düşük değil yani antrenman sorası için iyi.Bunları yedikten sora muza gerek yok bence.Bende eskiden idman sorası makarna yiyiyordum zor oluyo yani yulaf daha kolay.Çokta basit şeker alma idman sonrası(bahsettiğim şey aşırı alma).Yulafın içine kuru üzüm atarsan tadı daha iyi olucaktır.

Yulafın içine kuru üzüm incir v.s. atıyorum ama sütle yiyordum, dediğim gibi süt gaz yapıyor.
Yoğurt iyi fikir ama sabahlarıda yoğurt yenmez ki!!

Yulafın içine kuru üzüm incir v.s. atıyorum ama sütle yiyordum, dediğim gibi süt gaz yapıyor.
Yoğurt iyi fikir ama sabahlarıda yoğurt yenmez ki!!

Neden yenmesin, eksi yogurtlar yerine yiyisi yumusak markalar yonelebilirsin. icine de biraz kuru meyve mniammmmmmmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı