İlginç Bir Olay

sa arkadaşlar dün spor salonunda başımdan geçen ilginç bir olayı anlatıcam.... ben normalde göğüs presste 10 kg ile çalışıyorum ama dün gücümü denemek için smith makinasında 64 kg kaldırmaya çalıştım uzandım sehbaya zarzor kaldırdım sonra ayağa kalktım (arkadaşlar aferin) derken kendimi bi anda yerde buldum (yanlış anlamayın bir yere takılmadım) resmen bayıldım gibi bişe oldu 20 saniye boyunca yerde kaldım arkadaşların konuştuklarını duya biliyorum görüyorum ama hiç bir yerimi kıpırdatamıyorum tepki veremiyorum ve hiç bir yerimi hisettmiyordum neyse 1-2 dakkaya toparlandımda ama bu neden oldu hala anlamış değilim acaba kalptan falanmı?? başına böyle bi olay gelen varmı yada yardımcı olabilecek 1 hafta ara verdim tekrar başlaya bilirmiyim???

ağırlık kaldırmadan önce nefes alıp vermeyi öğrensen daha iyi olur bence.bunun 2.aşaması burun kanaması sonra beyin kanaması.

Değerli üyemiz;

Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.

Önceki Bölüm : Yeni Başlayanlar Bölümü

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme başlık açmaya özen gösteriniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Isınmadan idman'a başlamışsan bu kalp krizinden ölüme kadar gidiyor.(Çoğu insan herhangi bir spor da kenarı su içmek için gidip bayılan sporcuları görmüştür)

nefesini ayarlayamamışsın.böyle devam edersen kocaman bir kalbin olur...

bence kalp le yada nefesle alakalı bişe degil kan şekeri düşmüş, İdmandan yarım yada 1 saat önce tatlı ye, tatlıdan kasıt bir adet fıstıklı cikolota en idaelidir ( sneakers ,maximus tarzı), ve Set aralarında 1 2 yudum su iç,

herkes nefesin oneminden bahsetmiş ama arnoldun antrenman videolarını izleyin oda hiç nefes alıp vermiyor sadece bagrıyo yada dişlerini acı dolu bi ifadeyle sıkıyo yada sakız çiğniyo ama nefes alıp vermiyor bence vücuda birdenbire bir yük bindiği için vücut tepki verdi mesela bi arkadaşının koluna hergun yavaş vursan bisey olmaz ama bigun ansızın habersiz sertçe vurursan ya yere düşer ya bağrır bi tepki verir yani seninkide o hesap olmuş.

kaldırırken nefes verdiğimi iyi hatırlıyorum nefesten olmasa gerek.... birde ağırlığın göğüs preeste yapmama rağmen kalkınca ayaklarım titriyordu acaba sinir sistemi hastalığım olabilirmi...
ayak titremesinden kastın sanki dizlerinin bağı çözülecekmiş gibi his mi? eğer öyle bi şeyse vücudunu çok zorlmaşsın.kendini kimseye ıspatlamak zorunda değilsin.gidip strong man yarışmasına da çıkmayacaksın.

10 kg takıp calısmakla 64 arasında fark var ne kendini sakatla ne de artistik yap hiç bulaşma bu tür şeylere inan başına dert alırsın...şekerden olabilir nefese bağlamayanlardanım ben

Nefes kontrol yetersizliği,kan şekerinin düşük olması ve yeterli ısınma nın yapılmaması bu gibi sonuclar doğura bilir.Ve çoğu kişinin yaptığı hata arkadaşlarıma göstereyim derken ağır kilolara birden girmek vücudu sapıttırabiliyor :)

Arkadaşların dediklerine katılıyorum ama bi doktora gidip bu sporu yapabilirmiyim başıma böyle bişey geldi diye bi danış bence.

Arkadaşların dediklerine katılıyorum ama bi doktora gidip bu sporu yapabilirmiyim başıma böyle bişey geldi diye bi danış bence.
bu sporla uğraşan sağlıklı bir insan bile doktora gittiğinde bu sporu kötülüyorlar.Supplement bile kullanmam kürle işim olmaz.Geçen ay kan bağışına gittim.Doktor değerleri çok beğendi.Vücut geliştirmeyle uğraştığımı bu yüzden düzenli beslendiğimi kendime baktığımı söyledim.Kendisi bu sporu spordan saymadığını kalbe çok zararlı olduğunu söyledi.Sebebi ise sürekli kas kasılmasının kalbi yormasıymış.Yani doktora spor yaparken bayıldım diye gitse nası bi tepki verir sen düşün :D

Haklı olabilirsin ama ciddi bir durumu varsa Allah göstermesin bişey olur kimse yardım edemez ciddi bir problem yoksa senin dediğin gibi aldırış etmez sporuna deva eder

Back
Yukarı