İlk kez kombinasyon yapacağım ( Whey-Kreatin-Glutamine)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tun4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tun4

Üye
Arkadaşlar merhaba,

2 yıldır bu sporun içerisindeyim, öncesinde basketbol ağırlıklı uzun bir spor geçmişim var. Bu 2 yıl içinde şu anda 4. kutu whey imi yeni aldım ve 1 kere de Gaspari AminoMax kullandım. Şu an amacım 4-5 ay içinde iyi bir kütle almak. Ölçülerimi tam bilmiyorum ancak Boy 1.76, kilom 71, kol 36-37 cm civarı.

Yoğunluktan dolayı spor hayatım çok düzenli değildi. Bazen haftada 1 ya da 2 kere gidiyordum ya da 1 ay hiç gidemediğimde oluyordu ( Sporu bırakın uyuyacak vakit bile bulamadığım zamanlar oluyor)

Bu sene en az haftada 3 gün düzenli bir şekilde ne yapıp edip gitmeyi kafama koydum ve bununla birlikte artık kreatin ve glutamine kullanmaya karar verdim. Ürünler şöyle;

Optimum Whey Gold
MP Kreatin
Glutamine'i ise herangi bir marka alabilirim şu an MP düşünüyorum ama açıkcası hangisi iyidir pek bir fikrim yok.

Kreatin antremandan önce 5 gram, Whey antreman sonrası 1 ya da 1.5 ölçek, Glutamine'i de yatmadan önce 5 gram şeklinde almayı düşünüyorum. Tavsiye edeceğiniz glutamine, herhangi başka bir ürün, kullanım şekilleri varsa yardımcı olursanız sevinirim.

İyi günler.

Aslında ne kadar enerji verici ve güç artıtıcı diye lanse edilse de yabancı forumlara baktığımda creatine hep antreman sonrası alınıyor.

MP creatine i bilmiyorum. Monohydrat şeklindeyse antremandan sonra da alabilirsin. Yok yeni moda creatine ler gibi mix ve pre work out bi ürünse tabii ki antremandan 30-45 dk önce al.

Oncelikle uykunu duzene sokamayacaksan bosuna supplement kullanma derim.Bu kadar yogunsan beslenmen de problemlidir :/ Beslenmeni ve uykunu dogru yapamadikca istedigini supplementten alamayacaksin.

Urun konusunda
Creatine : Olimp xplode (idman oncesi)
Glutamine: MP glutamine SR (idman sonrasi 5 gram)
Whey: optimum ( Gunluk ihtiyaca gore, bence kritik zaman sadece sabah uyanis, gerisi sana kalmis)

viperking

Ürün kompleks bir ürün, o nedenle antremandan önce almayı düşünüyorum.

bhrmcr

Beslenme problemi yaşadığım günlerde mutlaka oluyor. Bu zamana kadar günlük protein alımım 80-120 gram arası değişiyordu. Artık günlük en az 100 gram a kadar çıkarmayı düşünüyorum. Eksiklik yaşadığım günler protein bar veya süt+whey le mutlaka takviye yapacağım. Uyku olarak da en az 6 saat uyuyabilceğimi düşünüyorum artık.

Bahsettiğiniz Glutamine-SR yi satan bir site bulamadım. Bir de satış olsa bile fiyatı beni aşan bir ürün olduğunu gördüm konusunu inceleyince. O nedenle şu an için o ürünü tercih edemem. Bahsettiğiniz Kreatinin artısı nedir acaba, kreatinler bölümünde bulamadım?

Son düzenleme:
viperking

Ürün kompleks bir ürün, o nedenle antremandan önce almayı düşünüyorum.

bhrmcr

Beslenme problemi yaşadığım günlerde mutlaka oluyor. Bu zamana kadar günlük protein alımım 80-120 gram arası değişiyordu. Artık günlük en az 100 gram a kadar çıkarmayı düşünüyorum. Eksiklik yaşadığım günler protein bar veya süt+whey le mutlaka takviye yapacağım. Uyku olarak da en az 6 saat uyuyabilceğimi düşünüyorum artık.

Bahsettiğiniz Glutamine-SR yi satan bir site bulamadım. Bir de satış olsa bile fiyatı beni aşan bir ürün olduğunu gördüm konusunu inceleyince. O nedenle şu an için o ürünü tercih edemem. Bahsettiğiniz Kreatinin artısı nedir acaba, kreatinler bölümünde bulamadım?

6 farkli creatine iceriyor (ozellikle magna formu ovgu topluyor) ayrica taurine ile desteklemisler. Urun hakkinda yorumlar cok guzel.

Back
Yukarı