İlk Spor Salonu Denemem (Kafamdaki Sorular)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nulla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nulla

Üye
Merhabalar. Bu benim ilk spor salonu deneyimim oluyor. Daha önceden kendi çabalarımla evde çalışıyordum ve yetersiz alet dolayısıyla ve bilinçsiz spor yapmamak adına bir salona yazıldım.

Öncelikle kendimden bahsedeyim. 1.50 boyunda 54 kilo 29 yaşında erkeğim (evet malesef bir erkeğe göre oldukça kısayım). Pandemi zamanı 58 kiloya kadar çıkmıştım ve çevremde pandemiden evde çalışmaya geçen arkadaşlarımın deli gibi kilo aldığını görünce ve boyuma göre nispeten kilom fazla olduğundan dolayı ben de daha fazla kilo almaktan korkup evde spora başladım. Yaptığım da aslında düzgün bir spor sayılmazdı, günde 100 defa ip atlıyordum, 25 mekik çekiyordum, 10 ya da 15 defa şınav çekiyordum, 3 kg'lık dumbell'la kafama göre hareketlerle çalışıyordum ve 15 kg'lık ağırlığı değiştirilebilir dumbell'la ise bench press yapıyordum (dumbell'ın barı biraz genişti, her ne kadar normal bar uzunluğunda olmasa da). Ekstra olarak kilo vermeme yardımcı olması açısından ise her gün detoks yapıp içiyordum (yarım yeşil elma, 1 salatalık, maydanoz, taze nane, küçük parça zencefil, yeşil çay ve tarçın ile). Protein alımım yüksek değildi, normal sıradan bir insan gün içerisinde ne yerse o şekilde besleniyordum sadece sabah kahvaltısında 4 yumurta yiyordum ve öğlen ise 2 ya da 3 günde bir brokoli ve havucu (buharda pişmiş) sarımsaklı yoğurt ile tüketiyordum.

Bu şekilde 4 ayda 9 kilo vererek 49 kiloya ulaştım. Kalçalarım küçüldü, bel çevremdeki yağlar azaldı, karın yağlarım azaldı. Her ne kadar karın yağlarım azalsa da belli bir miktar hâla vardı (58 kiloyken armut ya da bira göbeği diyebileceğimiz bir göbeğe sahiptim). Bu şekilde antraman yaparken artık sırf kas mı yaktım, yoksa sırf yağ mı yaktım yoksa biraz kas biraz da yağ mı yaktım hiç bir bilgim yoktu tabi.

4 ay sonunda bazı işlerim dolayısıyla sporu kestim ve ardından yaz geldi ve tatile çıktım. Sonrasında spora uzun süre ara verdim. Yaklaşık aradan 9 ay ya da 10 ay falan geçti. Şu an 5 kilo daha lıp 54 kilo oldum. Bunun üzerine tekrardan 55 üstü kilolara çıkmamak için bir spor salonuna yazıldım (2 gün önce).

Şimdi geldik bu güne. Gittiğim spor salonunda bana bir antreman listesi verdiler. Ona göre çalışıyorum 2 gündür. Sizlere sorum (biraz geç oldu gerçi satın aldıktan sonra ama) supplement olarak 2 aya yetecek bir WHEY aldım, L-Karnitin, Creatin ve NoX2 aldım. WHEY'i zaten garanti kullanmam gerekecek günlük protein alımım çok az olduğundan ve kırmızı/beyaz et veya balık tüketimimi maddi olarak karşılamayacak olmamdan dolayı (en fazla haftada bir 2 dilim biftek alabilirim). Şimdi, L-Karnitin, Creatin, NoX2 ve Whey'i aynı gün içerisinde kullanmam da bir sakınca var mıdır? Ve nasıl kullanmalıyım? Benim şu an ki kullanım şeklim, spor sonrası Whey, spor öncesi L-Karnitin, Creatin ve NoX2 şeklinde. Yani aslına bakarsanız L-Karnitin, Creatin ve NoX2'yi direkt ard arda içiyorum. Yani bu bir sakınca yaratır mı? Kullanım şeklim doğru mudur?

Not: NoX2'de hali hazırda zaten 2.5 g Creatin bulunduğundan dolayı, saf Creatin'i yarım ölçek kullanıp (2.5 g) toplamde almış olduğum Creatini 5 grama tamamlıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Back
Yukarı