Kilo vermek istiyorsanız benim gibi intermittent fasting ve karbonhidratsiz diyet ile çok hızlı kilo verebilir, kilonuzu muhafaza edebilirsiniz.
Saat 12ve 20 arası yemek yiyeceksiniz (1400-1800 arası en ağırı). Sabah irade güçlü olur sorun olmaz 12ye kadar yememek. 12 -14 arası tek öğün yemek, karbonhidratsız kan şekerini yükselmeyecek, ikinci öğün saat 18-20 arası, yine kan şekeri yükseltmeyecek yiyecekler, yeterli yiyin ki gece acıkmayın.
Yani günde iki kere yenecek, ara öğün yok, bol su içebilirsiniz sabah, gece, öğünlerde aşırıya kaçmadan yeterince, akşamları erken yatmaya bakın, 10-11 arası, çünkü o saatlerde irade güçsüzleşiyor, iştah artabiliyor, o saatlerde yemek yemek size kilo olarak döner, bu bakımdan erken yatıp, erken kalkın. Ben çoğu zaman akşam geç saatlerde acıkmış olarak yattığım zaman bile sabah iştahsız kalkıyorum, bu sanırım herkes için aynı, yani mühim olan geç vakitlerde bir şey atıştırmamak, bunun için erken yatmak en iyi çözüm.
Bu diyetin üç tane zorluluğu var, sabahtan saat 12ye kadar hiç bir şey yememek, saat 8den sonra hiç bir şey yememek, ve k.hidratlı ürünler tüketmemek.
Ama faydası çok büyük, çok rahat kilo verdiriyor, bunun teknik nedenlerini açıklayamıyacağım burada, ama ingilizce çok kaynak var, yiyecekler için de ducan ya da karatay diyetini okuyabilirsiniz, ancak ben meyva pek tüketmiyorum, tüketsem bile haftada bir günü geçmedi. Şu an ideal kilodayım, meyva da istediğim gibi yiyorum, ama yemeklerle birlikte değil, mesela geç vakitlerde, kan şekerim artsa bile uyuduğum için acıkma krizi yaşamıyorum.