Ben daha iyi motive olmak için bu zamana kadar ayakta ve ağır kilolarla lateral raise yaptım. Hem ağır kilolarla hemde yüksek tekrarla yapmaya çalıştığım için lateral raise'da suratım şekilden şekile giriyor. Ama şiddetli antremanın özellikle omuzda çok büyük faydasını gördüm. overtraining olmasından da korkuyordum; ama haftada 3 bazen de 2 defa antreman yaptığım için omuzlarım yeteri kadar dinlenebildi. Büyük verim aldım, belki de en favori bölgem omuzlarım oldu; ama ben evde antreman yaptığım için yaslanabileceğim düz bir zemin yok. O yüzden oturarak yapamadım lateral raise'i. Yalnız ayakta yaptığım zaman trapezler, bel, ayak, neredeyse tüm bölgelerimde kasılmalar hissediyordum; bu da muhtemelen omuzdan aldığım verimi düşürüyor, ağırlığın bir bölümünün diğer kas grupları tarafından karşılandığını anlıyorum. O yüzden ağırlığı çok fazla arttırmasaydım omuzlardan daha da fazla verim alacağımı sanıyorum. 1 haftadır omuz'da ağırlık değil de tekrarı arttırıyorum; 3-4 gün omzum ağrıyor; doya doya omuz ağrılarının tadını çıkarıyorum. Siz de bunu test edin:ağır girin ve tekrarı az tutun; daha sonraki hafta hafif girin tekrarı yüksek tutun. Yüksek tuttuğunuzda kas ağrısı belki de 1 hafta sürecektir...