Şınav

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan printer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ayrıntıya girmeden şunu söylemek istiyorum.

Sabahleyin kalktığımızda vücudumuz dinç oluyor; yeni bir güne uyanmışız ve ona hazırlıklıyız. Peki, geç saatlerde durum ne oluyor? Vücudumuz bu seferde tüm fonksiyonlarını yavaşlatıyor ve yavaş yavaş uyku haline geçiyoruz. Bu durumda yani uyurken metabolizma yavaşlıyor, şimdi biz tam yatarken yoğun bir efor sarfedersek ve metabolizmayı hızlandırırsak ki kalp atışlarımız hızlanıcak nasıl rahat bir uyku çekebiliriz?

Bazen kafam esince bende yatmadan önce 30-35 tane şınav çekerim-kırk yılda bir- kalp atışlarım artar ve uykuya dalarım ama bunu sürekli yapmak sağlık açısından nasıl bir etki yapar, ben pek olumlu olacağını düşünmüyorum.
 
bu cevabı saygıdeğer alperenin hatırına yazıyorum. yoksa yazmam. sayın alperen, dediğiniz gibi insan yattıktan sonra sabah dinç bir şekilde kalkar. tartışmamızın konusu ; bir forum üyesinin gece yatarken yaptığı hafif şoklu antrenman dan söz açıldı gayet iyi olduğunu ve benimde yapmakta olduğunu kendilerine belirttim. d.wolf bunun yanlış olduğunu kan şekerine vs. vurdu. bir defa insan aç olsa bile kan şekeri 100 /ml de 100 mg altına düşmez. alt sınır 80 mg dir. yukarıda yazdığı gibi kan şekerinin nasıl dengeliyorsun diye abes bir soru sorulmuş ben buna gülerim. zaten yatacağımız zaman kan şekerimiz düşük olmalı hatta spor değil acilen bir iş yapsak bile, akşam yemeğine karşıyım daha doğrusu 12-1 gibi gece. artı konu saptırıldı gh a çekildi. birinden bir diğerine. günümüzde bile uzmanlar kan şekeri ölçümü için vucudu kandırarak insülin hormonu vururlar üretim miktarını ölçmek için ama d.wolf naptı etti gündüz salgılattı bu hormonu.

öncelikle size yanıt vereyim sayın alperen. dediğiniz gibi metabolizmayı hızlandırdık aslında metabolizma hızı demek ne demektir. metabolizma artan vucud ısısının organik bileşkeye oranıdır. bu ençok spor halinde değil yemek ve diğer kimyasal olaylardan ibarettir. sporda sadece kas hücreleri asırı çalışarak motor görevi görmesi ve vucudun hücreleri soğutması iledir. sonunda tekrar gece uykusunda mitoz böünme %80 oranında artmaktadır. tamirat ve bakım gece vaktinde olur. sizin dediğiniz gibi sabah ve öğlen yaptığınız antrenmanda kendinizi nasıl hissedersiniz. vucut yıpranmış ve başka aktiviteye karşı performansınız %60 etkilenir. fakat biyolojik olarak daha saatiniz dolmamıştır. sanal bir tamir için vucut kendini kapatmak zorunda kalır ve uykunuz gelir belli bir saat saonra. siz ki bu sporu daha fazla efor sarfederek yapıyorsunuzdur. en iyi gözlemi sizde alacağımıza inanmaktayım. örneğin yaşantınızdan bi kesit anlatsanız konuyu aydınlatacağınıza eminim. örneğin antrenman sabahı kalktınız. devamını siz getirin.
 
Son düzenleme:
D.Wolf la cok ugrasıyorsun..dikkat et de D.Wolf tan zarar gelmesin sana...her zaman uyarıyorum, adımı vererek laf dokundurması yapma diye!..bir derdin varsa, özelden mesaj atarsın, başlıgı kirletme...
gh salgılanması dedim...evet gündüz salgılanır, hatta her an salgılanır, gh senin yaşama sebebindir..gece de cok salgılanır çünkü vücut adale yorgunluklarını azaltmak için buna ihtiyaç duyar..vücutta gündüz adrenalin düzeyi yüksektir gece bu oran cok aşagılardadır...gündüz vücut hem adrenalini cok çalıştırır hem de büyüme hormonunu hızla çalıştırır, ama gece adrenalin çalışmaz ve gece büyüme hormonuyla birlikte bazı yenileyici hormonların yardımıyla vücutta büyüme hormonu yine hızla çalışır...ben gh durur diye birşeuy yazmadım...

bunların dışında neden üstteki soruma cevap vermedin..senden 4 sorunun cevabını hala bekliyorum...bilimle konuşuyorsak, bunu gözlem ve deneylerle ispatlamalıyız, tabi dürüst olmak koşuluyla...
 
d.wolf ateş olsan ne zarar verebilirsin. başlığı lütfen kirletmeyiniz. size yanıt vermiyorum. sadece, andrenalin hormonunu yine söylüyorum lütfen araştırınız. neden salgılandığını araştır. korku ve öfke durumlarında vucut tarafından salgılanan bu protein molekülleri kalp ve beyine giden dmarları genişletir. ve kas sisitemi ile 5 duyu organımıza maximun kan akıs debisi sağlar. özellikle kalp nabız sayısı düşen ve elektroşok öncesi kalp kasına direk enjekte edilen bir hormondur. insanlarda sindirime giden kan akışını durdurur saniyenin 100/4 oranında organizmaya etki ederek uyarır. hatta bazı bilim adamları anrenalin salgılanmadan önceki her şeyi hatıradığımızı sonrası ise hiç bir şeyi hatırlamadığımızı söylerler. ben sınav günleri kar yağarken bilerek buzlu yerden gidip kayma tehlikesi atlatır ve adrenalini yapay olarak salgılattırırdım. çünkü insan uyanıyor ve kafası çalışıyor. bu mesaja saygıdeğer forum üyelerine yanlış bilgi verme diye yazıyorum.

artı adrenalin gecede salgılanır beyin bu komutu verir insan kabus gördüğü vakit beyin bu hormonu salgılatır ve 5 duyu organı uyarılır kalp atış sayısı artar. KÖTÜ RÜYA SONUCU UYANMA bu sebebledir. lütfen yanlış bilgi vermeyiniz.

sırf Alperenin hatırına kötü yazmak istemiyorum. rica ediyorum d.wolf üzerime gelme. tehditler savurma çapın yetmez. tanımadığın insanı tehdit etme.

madem çok biliyorsun gh hakkında anlat bakalım gh hücrelerde mitoz bölünmeyi nasıl uyarıyor anlat bakalım idddalıysan, ribozom iplikçiklerini kutuplarda çekirdek oluşturduklarında gh bunları nasıl etkiler anlat bakalım.
 
Son düzenleme:
ben tıp okumuyorum, benim iddiam da yok zaten, ama tecrübelerime ve bilgilerime cok güveniyorum...bende sana kendi branşımnla ilgili sorular sorsam nasıl olur acaba???...senden hala 4 sorunun cevabını bekliyorum, gelişimini merak ed,iyorum acıkcası...ayrıca tehditkar uslubun bana vız gelir, daha da laf dokundurması yamadan konuyukes, ana başlıga dön,hekes laf atışmalarını dinlemek zorunda değil..
 
Son düzenleme:
D.wolf sinirlerine hakim ol biraz. Atakan'dan daha tehditkar konuşmuşsun. Kalıplaşmış düşüncelere sahip bir insan değilsin; neden bu kadar diretiyorsun? Tıp okuyan Atakan İrresistable; haklı olarak ona saygı duymak ve itimat etmek gerekir. Konu mühendislik vs. olsaydı sana da itimat ederim.

4-5 sene önce gece şınav, mekik çekmeye pek bir meraklıydım. Özellikle şınav biraz daha zor geldiği için kendimi çok zorlardım geceleri. Yalnız o kadar zorlardım ki 5dk. nabzım düzelmezdi. O yüzden yarım saat uykuya dalamazdım. Yapmadığım günler ise çok daha rahat uyurdum. Yalnız şınavdan vazgeçmedim tabi. bariz bir hasarını görmedim; ama uykusuzluk oluyordu bir parça....
 
surda bir konuyu adam gibi tartisamiyorsunuz!!!

baslik sahibinden ozur dilerim,isterseniz yeni baslik acabilirsiniz,ayrica burdaki tartisma diger basliklara sicrarsa yonetim olarak geregini yapmak zorundayiz,bilginize!!!!
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı