Ramazana sayılı günler kala beslenme konusunda kafasında soru işareti olan arkadaşlara güzel bir sahur pizzası tarifidir. Yaklaşık 15 saat aç kalacak bir beden için gayet besleyici olduğunu düşünüyorum. Denedim ve çok lezzetli olduğuna garanti veriyorum.
Malzemeler: (1 kişilik)
100 gr yulaf
4 yumurta
50 gr lor peyniri
50 gr kaşar peyniri
100 gr salam
1 büyük domates
2 çarliston biber
Yapılışı:
3 tam ve 1 yumurtanın beyazını, yulafı ve lor peynirini bir kapta karıştırıyoruz.
Bir tavaya çok az yağ koyarak tavayı 1dk kadar ısıtıyor ve karışımı tavaya iyice yayıyoruz. Yaklaşık 3-4dk kapalı olarak pişiriyoruz.
Kaşarı rendeleyim pişen karışımın üzerine serpiyoruz. Domatesleri ve salamı halka şeklinde doğrayıp erimekte olan kaşarın üzerine diziyoruz. Jülyen doğradığımız biberler de dizdikten sonra karışımı ters çevirip biraz süre daha pişiriyoruz ve afiyet olsun.
Toplam Yaklaşık Besin Değeri
Protein : 74 gr
Karbonhidrat : 80 gr
Yağ : 91 gr
Kalori : 1250
Malzemeler: (1 kişilik)
100 gr yulaf
4 yumurta
50 gr lor peyniri
50 gr kaşar peyniri
100 gr salam
1 büyük domates
2 çarliston biber
Yapılışı:
3 tam ve 1 yumurtanın beyazını, yulafı ve lor peynirini bir kapta karıştırıyoruz.
Bir tavaya çok az yağ koyarak tavayı 1dk kadar ısıtıyor ve karışımı tavaya iyice yayıyoruz. Yaklaşık 3-4dk kapalı olarak pişiriyoruz.
Kaşarı rendeleyim pişen karışımın üzerine serpiyoruz. Domatesleri ve salamı halka şeklinde doğrayıp erimekte olan kaşarın üzerine diziyoruz. Jülyen doğradığımız biberler de dizdikten sonra karışımı ters çevirip biraz süre daha pişiriyoruz ve afiyet olsun.
Toplam Yaklaşık Besin Değeri
Protein : 74 gr
Karbonhidrat : 80 gr
Yağ : 91 gr
Kalori : 1250