Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
Yalnız merak ettim 1.5 yılda nasıl 150 kg bench oluyorHepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için daha yolun başındayız araştırmaya ve çalışmaya devam 1.5 yıldır bu sporla(sevdayla) uğraşıyorum . Abesto kardeşim squatta tam anlamıyla yardım vermeyi ya da kontrol edebilecek biri yoktu cesaret edemedim![]()
haklılık payınz olsada çok katılmıyorumHersey cok iyi tebrikler. Fakat bu kadar ağırlıkla kendini bu kadar zorlamanın bir anlamı yok. Bu vucut sana cok uzun yillar lazim. Yarismaya katilmayacaksan veya bilemedigim baska bir amacin yok ise bu işin zevkini çıkar bence. Fazla agirliklar zamanla eklemlerinde dönüşü imkansiz arizalara sebep olur. Sonra sadece parkta yurumekle yetinirsin. Tekrar başarılar.
Kesinlikle saygı duyuyorum. Yazdiklarim tamamen şahsi fikrim.haklılık payınz olsada çok katılmıyorumsonuçta ben o benchin altına girsem o kiloyla kolum taşımaz direk üstüme çöker
ama onun vücudu kaldırabiliyorsa buna gücü yettiğindendir yani vücudumuz arzularımız doğrultsunda şekillenir
kaldıramiyacağı ağırlığın altına girmeyeceği sürece sorun yok bence
![]()
saçma bir düşünce yukarıdaki arkadaş tam anlamıyla doğru konuşmuş arnold'un bir videosunu izlemiştim arnolda soruyorlar vücud çalıştığınız zamanki hatalarınız nelerdir diye arnold ise şöyle diyor : gençken çok ağır kilolarla yaptığım hareketler yaşlılıkta bana eklemlerimden acısını cıkarıyor deadlift squat gibi hareketlerden bahşetmiştihaklılık payınz olsada çok katılmıyorumsonuçta ben o benchin altına girsem o kiloyla kolum taşımaz direk üstüme çöker
ama onun vücudu kaldırabiliyorsa buna gücü yettiğindendir yani vücudumuz arzularımız doğrultsunda şekillenir
kaldıramiyacağı ağırlığın altına girmeyeceği sürece sorun yok bence
![]()
öncelikle arnold bodybuilder . burda powerlifting den bahsediyorum. Yani eğer o kadar zararlıysa tüm bench p. squat deadlift vb. hareketleri yapan powerlifterlar mal. Yani arnold un vücudu iyi olsada ağırlık konusunda onu örnek almak olmazsaçma bir düşünce yukarıdaki arkadaş tam anlamıyla doğru konuşmuş arnold'un bir videosunu izlemiştim arnolda soruyorlar vücud çalıştığınız zamanki hatalarınız nelerdir diye arnold ise şöyle diyor : gençken çok ağır kilolarla yaptığım hareketler yaşlılıkta bana eklemlerimden acısını cıkarıyor deadlift squat gibi hareketlerden bahşetmişti