0'dan 5x5 Günlüğü

Merhaba arkadaşlar dün Ağırsağlam 5x5 programına başlama kararı aldım ve bugün başladım inşallah powerlifting yolunda ilerleyeceğim.
Boy:179
Kilo:83
HEDEF: 2 Ay İçinde Yağ Oranımı Azaltmak Sonrasında Temiz Şekilde Kütle Koyarak ilerlemek..
Antrenmanı Sabah Aç Karnına Yapıyorum PAZARTESİ ÇARŞAMBA CUMA 5x5 SALI-PERŞEMBE-CUMARTESİ Aç Karnına Kardiyo Yapıyorum.

Bugün İlk Antrenman;
Squat 15Kg 5x5
Bench Press 25Kg 5x5
Lat Pulldown 35Kg 5x5

Orjinalinde pazartesi ve cuma row var iki defa row yapıp pulldown'un olmamasını pek içime sindiremedim. cuma günü antrenmanında row var.
orjinalini bozma derim şahsi tavsiyem illa birşey yapacaksan orjinalinin üstüne birşeyler eklemek daha mantıklı bence.çünkü barbell row lat pulldowna göre daha komplike bir hareket.barbell rowda daha çok stres altında kalır vücut . powerlifting yapmayı düşünen birisine daha çok artısı olacak bir harekettir naçizane tavsiyem

orjinalini bozma derim şahsi tavsiyem illa birşey yapacaksan orjinalinin üstüne birşeyler eklemek daha mantıklı bence.çünkü barbell row lat pulldowna göre daha komplike bir hareket.barbell rowda daha çok stres altında kalır vücut . powerlifting yapmayı düşünen birisine daha çok artısı olacak bir harekettir naçizane tavsiyem
Biraz Araştırma yaptıkdan sonra orjinali ile devam etmeye karar verdim.

şu videodaki çocuk kaldırdığı ağırlıkların güzel olmasına rağmen hiç spor yapmamış gibi kassız. Ben de başlayacaktım görünce vazgeçtim

şu videodaki çocuk kaldırdığı ağırlıkların güzel olmasına rağmen hiç spor yapmamış gibi kassız. Ben de başlayacaktım görünce vazgeçtim
Tabiki tamamen v.g odaklı çalışanlara göre vücut yok diyebiliriz bu seçim meselesi. Ki videodaki çocuk muhtemelen 5x5'e hiç egzersiz eklememiş. Ben 5x5 Programındaki hareketler haricinde kütle için 3-4 egzersiz daha eklemeyi düşünüyorum bakalım sonuçlar ne olacak :)

Yemezsen 1 ton da kaldırsan yine gelişemezsin. kas kütleni artırmak istiyorsan yiyeceksin, hangi antrenman programını yaparsan yap iyi kötü gelişim alırsın yeter ki beslenmeni planla.

Powerliftingin en iyi örneklerinden birisi bizim forumda pinkzeppelin arkadaşımızın gelişimine bakıp öyle yorumlayın bence . Herkes aynı özeni göstermiyor doğal olarak Nirvana’ya ulaşanlarda var yani böyle bi programla

1.Hafta 2.Gün Bitti
Squat 17.5Kg
Overhead Press 15Kg
Deadlift 20Kg..
Şuanki Durumla İlgili Şunu Paylaşayım. 3 Ay Öncesine Kadar Sigara İçmiyordum 3 Ay Önce Başladım Fakat Bırakma Kararı Aldım Bugün :) Ve Sigarayı Bıraktım.. Birde Tecrübeli Kişilere Bir Sorum Olacak. Box'a Başlamayı Düşünüyorum Powerlifting Çalıştığım Salonda Fakat Squat'dan Sonra Üst Bacağımda Müthiş Ağrı Oluyor Acaba Bu 1-2 Haftaya Geçermi Çünkü Bu Ağrı İle Boks Antrenmanını Nasıl Çıkaracağım Aklıma Takılıyor. Herkese İyi Akşamlar

1.Hafta 2.Gün Bitti
Squat 17.5Kg
Overhead Press 15Kg
Deadlift 20Kg..
Şuanki Durumla İlgili Şunu Paylaşayım. 3 Ay Öncesine Kadar Sigara İçmiyordum 3 Ay Önce Başladım Fakat Bırakma Kararı Aldım Bugün :) Ve Sigarayı Bıraktım.. Birde Tecrübeli Kişilere Bir Sorum Olacak. Box'a Başlamayı Düşünüyorum Powerlifting Çalıştığım Salonda Fakat Squat'dan Sonra Üst Bacağımda Müthiş Ağrı Oluyor Acaba Bu 1-2 Haftaya Geçermi Çünkü Bu Ağrı İle Boks Antrenmanını Nasıl Çıkaracağım Aklıma Takılıyor. Herkese İyi Akşamlar
Ağırlıkları boş Barlamı hesaplıyorsun yoksa bara eklediklerinmi

Cuma günü yaptığım antrenmanı yazmaya vaktim olmadı şimdi yazayım.
1.Hafta 3.Gün
Squat 20Kg
Bench Press 27.5Kg
Barbell Row 20Kg
Boks antrenmanım pazartesi çarşamba cuma olduğu için bu programa salı perşembe cumartesi devam etme kararı aldım.

Back
Yukarı