1 tabak kaç gramdır

yemeklerin kalorisini okurken 1 tabak pirin pilavının 350 400 1 tabak makarnanın 400 kalori olduğunu öğrendim 1 tabak derken kaç gram veya kaç kaşıktır genelde
 
100g kuru pirinç 360 kcal, piştikten sonraki ağırlığı çekeceği suya göre değişir, mutfak tartısı almanı öneririm, alamaz isen internete hep şu şekilde yaz örnek: 1 bardak kuru nohut kaç gramdır, çıkan gram ile 100 g nohutu orantıla, kalori bilgilerini her zaman besin çiğ ve pişmemiş iken yap, en iyi kalori sitesi nutritiondata.com ama ingilizce
 
Bende çok merak ediyorum mesela ben definasyon dayım fakat definasyon mu yapiyorum kendime eziyet mi ediyorum hiç anlamadım 120gr karbo almam lazım toplamda ne kadar pişmiş pirinç'e tekabül ettiğini yada aynı şekil bulgur yada makarna ya denk geldiğini halen anlamış değilim hele ki geçen gün yaptıgım ibretlik hassas terazi ayarı rejim de allahü ekber dağına çıkmak tı resmen ayarlayamadım gitti . Yaptıgım da şu pişirdim atiyorum bulguru karbonu hesap etmeden 120gr karbo alıcam 3 e böleceğim mesela tenceren 40gr makarna aldım tövbe billah bir baktım fındık kadar makarna bu öğün olamaz dedim sonra jeton düşti ki gramajdan ziyade karbo miktarı benim için önemli olan dedim şimdi ise kalakaldım nasıl yapıcaz canlar ..[DOUBLEPOST=1454924444][/DOUBLEPOST]Mesela benim 120 gr karbo almam için şu kadar gr bulgur mu yemem gerekiyor ...
 
Son düzenleme:
diyetkolik %80 yanlış bilgi veriyor, wikipedia ve ya nutritiondata.comdan bakın... hiçbir besinin pişmiş kalorisinin hesaplayamazsınız, 5 dk daha pişen besinin içinde daha az su olacağı için 100 gramı daha fazla kalori eder....... pişmiş et, baklagil,sebze,tahıl falan hepsi fasa füso. hassas terazi değil elektronik mutfak terazisi alın , simbo, kink gibi markalardan. örnek vereyim nasıl karb ve kalori hesabı yapılıyor ===>1. yulafımı kuru iken teraziye koyuyorum ,100 g oluncaya kadar . sonra internete giriyorum ve ingilizce olarak yazıyorum = oat nutrition facts Raw = çiğ yulaf besin değerleri anlamına gelir. karşımıza nutrition data .com çıkıyor o sayfaya tıklıyorum , sayfada 100g ı seçiyorum ve nekadar kalori ne kadar karb içerdiği yazıyor... eğer almış olduğunuz ürünün paketinde kaç kalori falan olduğu yazar ise internetten bakmanıza gerek yok sadece kuru iken ölçün
 
diyetkolik %80 yanlış bilgi veriyor, wikipedia ve ya nutritiondata.comdan bakın... hiçbir besinin pişmiş kalorisinin hesaplayamazsınız, 5 dk daha pişen besinin içinde daha az su olacağı için 100 gramı daha fazla kalori eder....... pişmiş et, baklagil,sebze,tahıl falan hepsi fasa füso. hassas terazi değil elektronik mutfak terazisi alın , simbo, kink gibi markalardan. örnek vereyim nasıl karb ve kalori hesabı yapılıyor ===>1. yulafımı kuru iken teraziye koyuyorum ,100 g oluncaya kadar . sonra internete giriyorum ve ingilizce olarak yazıyorum = oat nutrition facts Raw = çiğ yulaf besin değerleri anlamına gelir. karşımıza nutrition data .com çıkıyor o sayfaya tıklıyorum , sayfada 100g ı seçiyorum ve nekadar kalori ne kadar karb içerdiği yazıyor... eğer almış olduğunuz ürünün paketinde kaç kalori falan olduğu yazar ise internetten bakmanıza gerek yok sadece kuru iken ölçün
Hocam ben spordan sonra 50 gr felan yiyorum karbo su yok denecek kadar az fakat vucut için ihtiyaç oldugunu bildiğimden kısmen tüketmek dogru diye biliyorum

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bende tartı varda her zaman tartmıyorum çünkü sıkıntılı iş Pişmiş ağırlıkdan hesap ediyorum ama bu ağırlığı baz almıyorum genel olarak ben Lor peyniri,Yulaf,tavuk,kuruyemiş gibi ürünleri tartıyorum.
 
Back
Yukarı