mustafanurlu123
Üye
yemeklerin kalorisini okurken 1 tabak pirin pilavının 350 400 1 tabak makarnanın 400 kalori olduğunu öğrendim 1 tabak derken kaç gram veya kaç kaşıktır genelde
Hocam ben spordan sonra 50 gr felan yiyorum karbo su yok denecek kadar az fakat vucut için ihtiyaç oldugunu bildiğimden kısmen tüketmek dogru diye biliyorumdiyetkolik %80 yanlış bilgi veriyor, wikipedia ve ya nutritiondata.comdan bakın... hiçbir besinin pişmiş kalorisinin hesaplayamazsınız, 5 dk daha pişen besinin içinde daha az su olacağı için 100 gramı daha fazla kalori eder....... pişmiş et, baklagil,sebze,tahıl falan hepsi fasa füso. hassas terazi değil elektronik mutfak terazisi alın , simbo, kink gibi markalardan. örnek vereyim nasıl karb ve kalori hesabı yapılıyor ===>1. yulafımı kuru iken teraziye koyuyorum ,100 g oluncaya kadar . sonra internete giriyorum ve ingilizce olarak yazıyorum = oat nutrition facts Raw = çiğ yulaf besin değerleri anlamına gelir. karşımıza nutrition data .com çıkıyor o sayfaya tıklıyorum , sayfada 100g ı seçiyorum ve nekadar kalori ne kadar karb içerdiği yazıyor... eğer almış olduğunuz ürünün paketinde kaç kalori falan olduğu yazar ise internetten bakmanıza gerek yok sadece kuru iken ölçün