Antrenmanınızı vesaire bilmeden bu yorumu yapacağım.
Net bir şekilde gözle görülür bir fark bulunuyor bu bir... İkincisi maalesef youtube ve instagram'da tanınan bir takım sporcuların hepsi olmasa da çoğunluğu düşük dozajda da olsa steroid kullanıyor veya şuan kullanmasalar da geçmişlerinde bulunuyor.
İlaç alsam ben de gelişirim!!!'cilik yapmak istemiyorum zira bu işler o kadar kolay değil ancak anabolik maddelerin bazı etkileri tartışılmaz. Mesela senin 5 senede ekleyeceğin kas kütlesini adam 1 senede ekliyor. Sen yağ oranını düşürürken kazandığın hacimden de fedakarlık yaparken ilaçlı kişilerin feda ettiği pek bir şey olmuyor. Hatta yağ yakarken kütlesini arttıranlar dahi mevcut... Kürden küre değişir.
Sen arka arkaya göğüs sırt çalıştın diye omuz kasların belki recovery olamazken, bizler bir full body antrenmanından sonra belki 3 gün beklememiz gerekirken, ilaçlı bir kişi bugün göğüs, yarın omuz, ertesi gün rahatlıkla triceps çalışabiliyor. Protein sentezi ve dolaylı yoldan kas tamiri bizim 2-3 katımıza çıkıyor. Bizim 48 saatte toparlanan kasımız ilaçlı bir kişide belki 10-15 saatte tamir oluyor.
Tüm bunları neden söyledim. İşte bu şartlar karşısında elbette 3-5 ayda muazzam değişimler meydana geliyor ve "siz de yapabilirsiniz, yapamıyorsanız gelin benden pt hizmeti alın siz de yapın!" temalı satış politikaları ortaya atılıyor ve bu sistem, çark böyle işliyor işte. Aslında bodybuilding'e dair çoğu şeyin bir satış stratejisi olduğunu fark ettiğiniz zaman bu spora karşı bakış açınız da değişmeye başlayacak. Her PT'nin kendine has bir antrenman stili (??), kendine has supplement kombinasyonları (?!), müthiş beslenme programı (????) var, yani yersen... Sabah aç karnına kardiyo yapacaksın, akşam olunca da tek bölge 30 set ağırlık çalışacaksın, yağ yakarken kas geliştireceksin diyen PT'ler gördü bu gözler.
Yani gerçekten sadece ağırlık çalışıp yemek yiyen sıradan bir birey 1 senede ne kadar gelişebilir ise, siz de %70-80 oranlar da o kadar gelişmişsiniz. Belki daha disiplinli bir beslenme veya antrenman ile biraz daha fark olabilirdi ama aklınızdaki o görseldeki değişimin gene olmayacağının garantisini verebilirim.
Şu siteye bakmanızı öneririm.
https://rarehistoricalphotos.com/first-bodybuilders-1900s/ Dünyada henüz steroidler kullanılmazken 1900'lü yılların dünya çapındaki vücut geliştiricileri.