1 Yıldan sonra yeniden..

Body.

Üye
1 Yıldır vücut geliştirmeyi bırakmıştım 1 tane dumbell bile kaldırmadım bugün yeniden başladım.
Kendime ait 30 metre kare bi alanım var içini ben döşedim dumbell seti sehpalar falan var, bugün orda 1 buçuk saate kadar çalıştım.

Kilom 70
Boyum 1.73

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-dumbell-ile-al-ma-t13409.html

Bu programdaki hareketleri uyguladım, göğüs ve kol her bir hareketi 7 set 12 tekrar, omuz herbir hareketi 5 set 12 tekrar çalıştım.

Antremandan 2 saat sorada 50-30-30 olmak üzere 120 mekik çektim, aralarda 5 sn durarak.

Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
göğüse 28 setm i yaptın?
bence 4 set ile sınırlandır hareketleri

Bu programdaki hareketleri uyguladım, göğüs ve kol her bir hareketi 7 set 12 tekrar, omuz herbir hareketi 5 set 12 tekrar çalıştım.

Antremandan 2 saat sorada 50-30-30 olmak üzere 120 mekik çektim, aralarda 5 sn durarak.
Yanlış hatırlamıyorsam, o linkteki programı ilk hafta 3*8 olarak ikinci hafta 4*8 olarak 3. hafta 4*10 4. haftada 4*12 olarak yapılması öneriliyordu.
7şer set biraz fazla geldi bana..

ayrıca 50+30+30=110 Mekik :D :D

göğüse 28 setm i yaptın?
bence 4 set ile sınırlandır hareketleri

Neden. Ben ağır olsun ama etkisi daha çok olsun istiyorum yorulmam sorun değil yani.

Yanlış hatırlamıyorsam, o linkteki programı ilk hafta 3*8 olarak ikinci hafta 4*8 olarak 3. hafta 4*10 4. haftada 4*12 olarak yapılması öneriliyordu.
7şer set biraz fazla geldi bana..

ayrıca 50+30+30=110 Mekik :D :D

Fazla ama daha iyi deilmi fazla olması?

(Matematiği mağdur gör Derek ;))

önemli olan çok çalışmak değil kasları yeterı mıktarda zorlayarak iyi bir dinlenmedir.kaslar çalışma süresinin uzunluğu değildir..

Arkadaşım antrenman programın çok yanlış.Bir bölge için bu kadar fazla set ile hacim kazanmayı hiç düşünme.Resmen overtraining olmaktır bu.Kaslarını sert setler ile uyarıp dinlenmeye almanı öneririm.

seti 5 e çek tekrarı da 6-10 a çek beslenmene ve dinlenmene dikkat et al sana bradd pit programı mis gibi ne definasyon ne hacim çalışması arada :)

Arkadaşım antrenman programın çok yanlış.Bir bölge için bu kadar fazla set ile hacim kazanmayı hiç düşünme.Resmen overtraining olmaktır bu.Kaslarını sert setler ile uyarıp dinlenmeye almanı öneririm.

Sert setlerle uyarmak dedğin ne ?

Wolfmen arkadaşın dediği sizce iyimi ?

Linkini verdiğin programdaki set ve tekrar sayılarını uygulayabilirsin. Yada hacim istiyorsan max. ağırlıkla az tekrar yapıp,iyi dinlenip ve iyi beslenip amacına ulaşabilirsin. Yaptığın program gerçekten çok ağır gelir sana bence.Çünkü 1 yıl aradan sonra direk böyle ağır girmen ilk başlarda seni zorlamıyor gözüksede ilerde pişman olabilirsin.

Zorlanmayı önemsemiyorum bi sorun olmaz zorlanmam. Göğüs ve karnımı toparlamam lazım bir an önce

İlla ağır çalışıcam demiyorum. Eğer ağır çaışmak daha iyi sonuç vericese o olsun diyorum. Verdiğin link güzel bi çalışma sistemi saol.

arkadşaım sana şöyle anlatayım
eğer daha iyi bir sonuç verecek olsa ben sabah 9 dan gece 9 a kadar çalışırım
ama gel gelelim bunu yapmam demek saat 11den sonrasının sadece yıkım amacı taşıması olur
yani fazla çalışmakla bir yere gelemezsin, sen herhalde jay cutlerin çalışmasını buldun onu daha ileri seviyeye götürey,m dedin ama öyledeğil, göğüse 12 seti şimdilik geçme, 4-5. ayda 16 sete çıkarabilirsin ama normal şartlarda 16seti geçme bir bölgeye(fst7 gibi fazı özel programlarda geçmen gerekebilir)

ama gel gelelim bunu yapmam demek saat 11den sonrasının sadece yıkım amacı taşıması olur
yani fazla çalışmakla bir yere gelemezsin, sen herhalde jay cutlerin çalışmasını buldun onu daha ileri seviyeye götürey,m dedin ama öyledeğil, göğüse 12 seti şimdilik geçme, 4-5. ayda 16 sete çıkarabilirsin ama normal şartlarda 16seti geçme bir bölgeye(fst7 gibi fazı özel programlarda geçmen gerekebilir)

Fazla çalışma kazanç değil yıkım getirir thums:

Jay Cutler ın çalşmasını bulmadım, bi yerdende özenmedm bi önce kendim deniyim sonrada size danışıyim dedim. Dediklerinizi anladım çok çalışmak yıkım. Hala önerilerinize açığım

peki ben sana özetleyeyim
omuz-pazu-karın-triceps(arka kol) 12 set
göğüs-kanat- 16 set
kalf ve bilek(ön kol) 8 set
bu şekilde başlayabilirsin, bacak için birşey söylemeyeyim o hareketlere bağlı olarak çok dğeişebilir

Back
Yukarı