Strict biceps curl kilonuz iyiymiş. Normal biceps curl barla beraber kaç kilo kaldırıyorsunuz ?
Genellikle 50 kg 5x5 yapıyorum.Tek kaldırış fazla denemiyorum. 5 tekrardan aşağı düşmekte istemiyorum.
Strict Curl'u belden güç almamak için bi ara yapıyordum Z bar ile ayakta pozisyonda 5x5 50kg yapıyorum.Bilek güreşi yönünde antreman yaptığım için bu kiloyu arttırmam lazım hook tekniği diye bir teknik var daha çok o tekniğin güçlenmesi için Barbell Curl hareketi önemli haftada 2 gün antremanımda var.Belden vurarak yapsam aslında kilo azda olsa artarda olabildiğince formu belden vurmamaya çalışıyorum.[DOUBLEPOST=1550929480][/DOUBLEPOST]
5/3/1 tam anlamıyla fazla zamanı olmayan ama çalışmak isteyenler için, az hareket çok bereket

Bench kurulumunda parmak ucunda kalmaktansa ayakları tam bassan daha iyi destek alabilirsin bu arada.
Çok fazla rekor denemesi izledim youtubeda pek ayağını yere tam basan görmedim, eskiden bende tam basardım ama şimdi arch pozsiyonunu verirken biraz bacakları dışa döndürüp, yarım ayak basmam gerek orda fazla çevirmişim parmak ucundan biraz daha tabanın yarısnı deydirmem gerekdi diye düşünüyorum ama tam basarak yapan pek görmedim.
5/3/1 aslında benim en çok vaktiğimi alan durum antremanımda, kilolar yüksek tekrarlar sabit dinlenmeyi min 2 dk yapıyorum bu yüzden tekrar arasında buda antremanımı uzatıyor.
Pazartesi 5x5 bench
Çarşamba 5x3 bench
Cuma 5x1 bench yapmam gerek programa göre ama cumartesi Bilek Güreşi masa antremanımız olması sebebiyle, 5x1 i iptal ettim.Programı tam uygulamış olmuyorum, böylece RM deneyecek günüm olmuyor, bende 4 hafta yapıp 5. hafta pazartesi veya çarşamba hangi gün müsait olursam RM denemesi çekmeye karar verdim çünkü ölçtüğüm RM'ye göre programda artış sağlamam gerek.
Şuan
Pazartesileri
105kg 5x5
Çarşabamları
110kg 5x3
yapmaktayım.[DOUBLEPOST=1550929551][/DOUBLEPOST]
Ben 80 KG'ım ve hemen hemen kaldırdığımız kilolar aynı. Fakat barbel curlde bana fark atmışsıız
O tek kaldırış kilom ama hocam normalde 50kg ile çalışıyorum. 5x5.2-3 ayda bir ancak kafama estiğinde ölçüyorum, artık onuda çekip buraya atarım.Bide kamera açısını daha düzeltip yeni denemeler gelebilir.
Bilek Güreşi parmak, büküş , bileğin iç-dış ve statik çalışmaları Biceps hareketlerini fena etkiliyor o yüzden barbell curl için bilek çalışmayı öneririm.
Bench Press'de 120kg Tek kaldırış yapabiliyorsanız 80kiloymuşsunuz çok iyi,
Türkiye rekoru 82.5kg bir kişi 165kg kaldırıyor.Aranızda 80kg sikletinde 40kg kalmış, tavsiyem

abanın bench presse yakın rekor.