120kg + olimpik bar Deadlift

Cytherea

Yeni Üye
Hareket formum biraz kötü, sol ayak bileğimdeki sakatlıktan dolayı , kıçımı yere fazla yaklaştıramıyorum o yüzden.

[YOUTUBE]Deadlift denemesi vol1. - YouTube[/YOUTUBE]

Yorumlarınız benim için önemli , kritik gördügünüz yerleri söylerseniz memnun olurum.

Hareket formu kotu degil baya kotu.

Eger sakatligin hareketi duzgun bicimde dogru formda yapmani engelliyorsa yapmamalisin. Bu sekilde belin icin buyuk risk.

youtube tan izleyebilirsin bol bol....zamanla aşina olursun

umarım deadlifti dışardan bakıldığın da bende böyle yapmıyorumdur. :D
nizami kaldırabılıcegın agırlıgı neden oyle kaldırmışsın anlamadım ? zaten çerez gibi gelmiş sana, yapmışken nizami yap olsun bitsin yav :)

Merhaba o videonun sahibi benim :) başlıktada söyledigim gibi sol ayak bileğimde problem var , ama şuan daha düzgün şekilde yapıyorum.
Bu arada max 3 tekrar 150kg + bar yapabiliyorum.

Deathlift bir çok hareket gibi bir kaç farklı formda yapılabilen bir hareket. Ben bir falso görmedim, senin yaptığın şekilde de yapılır. Sadece şunları tavsiye edebilirim,
Ne maksatla bu videoyu çektiğini bilmiyorum ama bu hareket testosteron salgılanmasını en çok artıran hareketlerden biri, o yüzden maksimum ağırlıklarla çalışmalısın. Videoda çok rahat görünüyorsun. Artı bir elini ters tutmaya alıştırmaya çalış kendini. Bu şekilde daha ağır ve daha dengeli kaldirabilirsin.

Bir elim ters oldumu ellerim daha çok kayıyor o yüzden bu şekilde yapıyorum , aslında bu videoyu max 1 rep için denemiştim ama 6 tekrar çok rahat çıktı :) kendimi biraz hafife almışım.

Mixed grip ozellikle ellerin bardan kaymasini engellemek icin gelistirilmis ve bu amacla uygulanan bir tutus. Bir seyler yanlis sanki :)

Bir elim ters oldumu ellerim daha çok kayıyor o yüzden bu şekilde yapıyorum , aslında bu videoyu max 1 rep için denemiştim ama 6 tekrar çok rahat çıktı :) kendimi biraz hafife almışım.

Deadlift ağır çalışılması gereken bir hareket olduğundan dolayı ellerin kaymaması için mutlaka eldiven kullanmak lazım. Hatta tutacak yeri kauçuk kaplı barlar var, çalıştığın yerde varsa mutlaka onu kullan deadlift için. Kauçuk kaplama bar + eldiven ile nasıl rahat, sıfır kayma ve kuvvetli asılıyorsun tahmin bile edemezsin.

Mixed grip ozellikle ellerin bardan kaymasini engellemek icin gelistirilmis ve bu amacla uygulanan bir tutus. Bir seyler yanlis sanki :)

Ters tutuş denedim ama elimden daha çok kayıyor :)

Ters degil karisik tutus denedin degil mi? Mixed grip. Yani bir el karsiya bakarken bir el kendine dogru bakmali. Bu tutusun amaci yukarida da yazdigim gibi barin elden kaymasini engellemek.

Ayrica +150 kg'de strap kullanilabilir bana kalirsa (kullanilmamasi daha iyi olur ancak kg arttiriminda barin elden kaymasi bir sorunsa kullanilmali)

Hook grip deniyeceğim.

Back
Yukarı