Sana birkaç tavsiye vereyim dostum ben 17 yaşındayım kendi üzerimden ve yazdığın sporlar üzerinden gidelim eğer sen 14 yaşında bu sporlardan birine başlarsan ve ilgin var ise başarılı olarak sana 1 sene içerisinde verebileceği şeyi senin isteyip istemediğin önemli.Başlıyalım ,
Atletizm , koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerinden oluşan bir spordur ve en eski sporlardan birisidir.Bu yeteneklerini geliştirerek gücünü ve yeteneğini sonuna kadar kullanıp yarışlarda performansını göstermen gereklidir.Eğer ilgin varsa güzel bir spor ama çok çalışmalısın ve sana vericeği şey fit bir vücud olabilir ama tamamen fit olucaksın diye görme çünkü bu gücünü artıran bir spor.
Basketbol , basketbol yaşına göre oynayayıp gelişirsen eğlenebileceğin bir spor tavsiyem eğer yeteneğin ve ilgin varsa hemen başla

hem boy olarak sana bir avantaj sağlama şansın olabilir ama olmasa dahi bir takımda oynarsan klübde yani takım oyunun ne olduğunu anlarsın bu yaşta bunu kavrayabilmen sana herşeyde yardımcı olur.Spor ile uğraşmış olucağın için hantal göbekli bir vücudun olmaz.
Boks , bir mücadele sporudur.Boksada eğer ilgin var ise birazda yeteneğin varsa çalışarak müsabakalara katılabilirsin ama benim pek ilgimi çeken bir mücadele sporu değil mesela ayağın içerdiği kickboks daha yatkın geliyor bana sen ne düşünürsün bilemiyorum ama ellere bağlı kalmak yerine elleri ve ayakları kullanmak daha mantıklı bunu seçmeni istemem mesel****imse yanlış anlamasın boks kötü demiyorum kişisel görüşüm...
Kickboks , benim oy verdiğim şık buydu.Gerçekten güzel bir mücadele sporu çokta eski olmayan bir mücadele sporu.Gelecek vaad eden , çalışarak hayatındada sana yararlı yerleri olabilcek bir mücadele sporu müsabık olamasan dahi yaptığın şeyler sana yararlı olucaktır.Tavsiyem bunu seçmelisin.
Judo , pek bilgim yok ama galiba yerde dövüş gibi birşeydi yorum yapmıycam bilmediğim şey hakkında pek konuşmuş olmuyum..
Güreş , ata sporumuzdur.Güreş iyidir ama istediğin müsabık olmak ise yoksa sana pek birşey vereceğini pek düşünemiyorum..
Vücut geliştirme fitness , eğer ki vücudunu geliştirmek istiyorsan sana istediğin şeyi vericek spor budur.Geliştirmekten kastım kasların çıkması , fit vücud veya güç antremanları istediğin biçimde bir salona kayıt olup ilerliyebilirsin.
Yüzme , yüzmek 14 yaşında birisi için gerçekten yararlı bir spor deniyor ama eğer şartlar elverişli ise vücudunda biraz olsada gelişme verir ve müsabık olma şansın vardır yeteneğin ve ilgin varsa seçebilirsin.
Yukarıdaki şıkların hepsi sabır ile senin yeteneğin ve ilgine bağlı olarak seni geliştiricek sporlar bunu unutma hangisini istiyorsan uzun süreli yapıcaksan gelişme görüceksin ve tavsiyem Kickboks 4 ay JKD yaptım dövüş sanatları gerçekten çok muhteşem bir spor dalına giriyor JKD spor olarak pek birşey vermese dahi hayatında kendini savunmak herzaman gerekicektir..